onsdag 18 november 2009

Pinsamt att vara Svensk idag

Det är ju helt otroligt att det skall finna så många människor även i vårt land som bygger sin tillvaro på att vara rädda och att hata andra, det ser just nu ut som om risken är stor att SD blir ett av de största partierna i riksdagen. Jag kan bara hoppas att det är en skruvad form av missnöje som visar sig, och när det kommer till kritan så väljer folk i alla fall att rösta på ett demokratiskt alternativ, dvs ej SD eller V.

Rädsla är en av de mest destruktiva egenskaper en människa kan ha, om rädsla skulle styrt alla människor så vore vi kvar på stenåldern. Mod, glädje, nyfikenhet och ett öppet sinne är de grundpelare som vår utveckling har byggt på.


Det har trots allt varit ett antal större bakslag i vår moderna historia. al-Qaida. Som är rädda för alla som inte ör lika fanatiska som dem, Inbördeskriget i gamla Jugoslavien., Danks Folkeparti i Danmark med Pia Kjearssgard i spetsen som är rädda för allt och all a som inte har traditionella Danska efternamn, och som tyvärr har vridit Danmark från att ha varit ett framsynt och tolerant land till att idag vara ett trångsint och bakåtsträvande land av rädda danskar, och nu SD i Sverige.


SvD DN HDFölj min blogg med bloglovin

44 kommentarer:

 1. Herregud vad du är trångsynt. Det är helt sjukt. Du verkar inte acceptera att folk har andra åsikter om dig. Äckligt!!!

  SvaraRadera
 2. Säg mig vilket parti är mer demokratiskt än SD ?

  SvaraRadera
 3. "Pinsamt att vara svensk"...
  Va?
  Tror du att irakier tycker att det är pinsamt att vara irakier för Saddam var det?

  Var och en skäms för sig.
  Förresten har ju SD rätt.

  SvaraRadera
 4. Om 7,2% stöder ett visst parti ska 100% skämmas? Du är lite av en byfåne, men även de ska ju ha sin yttrandefrihet.

  SvaraRadera
 5. GE
  ja du verkar ju tycka att andra åsikter är ok

  SvaraRadera
 6. Skam över sverige.
  Det är mera än pinsamt.
  Och SD är allt men ingen "Demokrater"

  SvaraRadera
 7. snacka om dålig verklighetsuppfattning, danmark har på senare tid dragit ifrån sverige på det flesta punkter, förutom våldtäckter kanske för där har vi ju flest i europa men men vi är bäst på något iaf.

  SvaraRadera
 8. mediabluffen

  att du inte förstår dej på demokrati och att du då tror att SD är det mest demokratiska partiet kan man förstå av att läsa din blogg, men om du vågar ta ett steg ut i det för dej okända så kan det hända att du en dag upptäcker vad demokrati är, men som sagt var även du präglas av in rädsla och då är det tyvärr inte sannolikt att du kommer till insikt - men lycka till i alla fall, alla kan med tiden bli lite klokare

  SvaraRadera
 9. Siffrorna speglar hög arbetslöshet , sämre villkor för de som arbetar , större konkurens på arbetsmarknaden , lägre löner , sämre pensioner och hyckleri om föträffligheten och billigheten med hög invandring.
  När Svenska politiker åker till USA för att tigga pengar för den invandringspolitik de själva bestämt blir situationen förtydligad.
  Måttlighet i allt brukar gynna alla.

  SvaraRadera
 10. Jörgen Sällergård18 november 2009 22:23

  Jag tycker det varit pinsamt o vara svensk fram till nu... äntligen vaknar folket.. SD 2010

  SvaraRadera
 11. Anonym 22:17
  De har som de flesta SD sympatisörer fått allt om bakfoten,
  våldtäkter kräver en speciell kommentar, Sverige är ett av de länder som har arbetat hårdast med att stävja våldtäkter och med att det inte skall vara tabu belagt att anmäla detta, tyvärr har begreppet våldtäkt idag utökats pga av en för stor iver att stoppa dessa, som våldtäkt räknas idag om en femtonåring har ett samlag med en fjortonåring (dvs minderårig)som båda har samtyckt till.

  SvaraRadera
 12. Jörgen Sällergård

  det är pinsamt att vi har så många inskränkta personer i Sverige, så många som går runt och är hatiska

  SvaraRadera
 13. Vi är överens du och jag. Jag skäms också över att du är svensk.

  SvaraRadera
 14. Hr Johansson
  Du förstår väl inte bättre, men du jämförde just ditt SD med Saddam, skulle vara kul att höra vad en psykolog skulle säga om det, många Irakier skämdes över honom, men du hade tydligen inte gjort det

  SvaraRadera
 15. Bloggskribenten e odemokratisk, sanningsskygg och pinsam. Kanske skribenten fruktar verkligheten?

  SvaraRadera
 16. Stackars anonym kl 22:31 och 22:35, att ni inte förstår ger att ni blir SD sympatisörer, verkligheten det är den som ligger utanför ert egen fattningsområda, gör gärna ett besök där

  SvaraRadera
 17. Det handlar helt enkelt om att vi tagit emot alldeles för mycket folk som överhuvudtaget inte har något intresse av att integrera sig i detta land.

  Märker man att den nuvarande invandringspolitiken inte fungerar så måste man också få ha rätt att förändra densamma.

  Det handlar inte om att hata de som är annorlunda, det handlar om att i ren självbevarelse ändra på något som visat sig vara till skada för landet.

  Otroligt egentligen att man ens skall behöva påpeka det mest självklara !

  SvaraRadera
 18. Om du under en vecka skulle få möjlighet att på prov få bo i en av de områden som du så starkt förespråkar, tror du själv att du skulle stå kvar vid dina åsikter? Men det är ju klart, du har väl fått lägenhet pröjsad av VD pappa så du slipper bo i slumområdena som dina politiskt korrekta åsikter stödjer. Åk till Tensta en helgkväll vid 23-24 tiden så får du själv prova att "ta ett steg ut i det okända".

  SvaraRadera
 19. Vilken skada har vi lidit av invandringen??

  det är ju inte bra att vi idag har folk i hemtjänsten, i sjukvården osv, tjänster som vi inte kunnat fylla om vi litat till vår egen befolkningsutveckling, den har nämligen varit negativ fram till ett par år sedan. Det är ju dessutom så trist med ny spännande mat osv, Italienarna var invandrare för inte så många år sedan och fick hör att de var tjuvar osv, varje tid har sin grupp, det som är pinsamt är att de rädda stackare som tror att en mur runt landet är en lösning då det i själva verket är det som skulle stjälpa vårt land.

  SvaraRadera
 20. Det finns nog en hel del som i och för sig tycker Jimmy Åkesson har fåniga åsikter om huruvida Zlatan är svensk eller ej , men att det stör mindre än att etablissamanget är en klubb av inbörders beundran när det gäller att säga goda och fina saker om immigration och integration

  SvaraRadera
 21. Anonym,

  för i Tensta hatar alla svenskar alla invandrare eller hur.

  att myndigheterna har totalt misslyckats med att människor kan känna sig trygga har inte något att göra med att det bor invandrare i området. för trettio år sedan ville ingen på i Rågsved, kom då ihåg att där bodde endast få invandrare och de var räddare än någon annan för de ungdomsgäng som bråkade på kvällar och nätter.

  SvaraRadera
 22. TACK FÖR ATT DET FINNS RIKTIGA FÖRETRÄDARE FÖR SVENSKA FOLKET!
  SD ÄR VÅR TIDS HJÄLTAR!
  "RIKSDAGSPARTIET" har övergivit alla nationella världen i Sverige.
  Sitt Folk, Rikets försvar, Vår Polis, Vår Tull, vår kultur,Vår historia och värnet om VÅRA nationella intressen.
  Det som pågar i Sverige är ingen Invandring eller Asylpolitik!!!

  DET ÄR EN GRUNDLAGSVIDRIG KOLONISATION AV HELA LANDET DÄR MAN HÅLLER PÅ ATT BYTA UT HELA VÅR BEFOLKNING!! Och sälja ut hela landet till Mamon och Globalismen.
  Jag tackar Gud för att SD finns och är ljuset i den långa tunnel av mörker som täcker vårt lidande land.
  Erik Eriksson

  SvaraRadera
 23. mats C
  snygg blogg!!!!?
  nä fram för ett rent och renrasigt Sverige, för medborgarskap skall man kunna bevisa minst tre generationer av svenskt blod, (enligt en redan beprövad modell)

  SvaraRadera
 24. Svårt att känna "mod, glädje & nyfikenhet" när förorterna brinner & du riskerar att bli nedslagen & rånad, stenar & brandbomber flyger mot polis & brandkår.
  Detta är inget avlägset hemskt framtidsscenario, det pågår IDAG.. Välkommen till Göteborg!

  SvaraRadera
 25. Håller med en mörk dag idag...

  SvaraRadera
 26. Och hur är det min din egen rädsla, blogginnehavaren?

  SvaraRadera
 27. Kan du inte ställa dig fråga: Varför får SD 7,2%? Hur kan det komma sig? Av vilken anledning? Kan det vara så att Svensk politik har misslyckats nått så kopiöst med invandringspolitiken och nu är svenken ( och en del invandrare ) trötta på det.

  SvaraRadera
 28. Erik Eriksson

  återigen så avslöjar ni SD anhängare er pinsamt dåliga bildning och ert ännu sämre kunnande,

  enligt SCB hade Sverige 1 282 000 invånare som var födda i annan land än i Sverige, av dessa vara 759 000 födda i Europa eller nordamerika
  57 000 från Iran (som flytt från islamskt förtryck) Irak 109 000 (många är kristna, de kristna flyr nämligen landet då de numera är förföljda) det är väl de sistnämnda alla är så rädda för

  SvaraRadera
 29. "Vilken skada har vi lidit av invandringen??"


  Tja, jag kan ju börja med att nämna:

  gängvåldtäkter, hedersmord, bötning av ungdomar, skolbränder, bilbränder, stenkstning på räddningspersonal i förorter, åldringsrån, medeltida kvinnosyn, lavinartad ökning av personrån, lavinartad ökning av oprovocerat gatuvåld, regelbundna gängbråk, enorma kostnader för arbetslöshetsbidrag, enorma kostnader för bostadsbidrag, segregerade bostadsområden, No-Go areas för svenskar, allmän ökad rädsla i samhället, allmän ökad spänning mellan olika folkgrupper, förakt för svenskar, omvänd rasism (alltså riktad gentemot svenskar) ...mm. mm.

  SvaraRadera
 30. Anledningen till att SD får 7,2% är att det finns tydligen 7,2% av de som får rösta i Sverige som inte kan tänka, och är mycket lättlurade.

  Inte så kul att inse att man hör till den gruppen, men ni som nu tycker att de som bryter på Svenska och eller är mörka i hyn skall ut, gör ett försök att tänk lite till, hur svårt det än är så kan det göra att du upptäcker nya saker i livet och blir mindre inskränkt

  SvaraRadera
 31. Lille anonym

  precis så var det i vissa söderförorter under 70 talet i Stockholm, enda skillnaden var att då fanns inga invandrare att skylla på

  SvaraRadera
 32. Kul att du redan vet allt om alla som inte tycker som du. Att Sveriges invandringspolitik har havererat är väl något som till och med den mest inbittna PKit medger, men ingen med makt verkar vilja göra något åt problemet. Att en del av befolkningen då reagerar och utalar sitt stöd för SD är blott ett sundhetstecken. Det du och att många andra med liknande inställning verkar förutsätta, är att alla som ser något positivt i SD per defintion är någon slags verklighetsfrånvända rasister, så är det inte. Anledning till detta är månne, att ni icke har något bättre att komma med.

  SvaraRadera
 33. det är så enkelt att skylla på invandringen och missa att så här var det även förr och vem var då ansvarig?? ja inte var det några invandrare från Irak, nä om det var något som folk sa om invandrare så var det "finndjävlar" men det säger ingen idag, det är även vad Irakier har att se fram emot

  SvaraRadera
 34. Min medicen är följande: Ta hand om dem som kommit hit nu på bästa sätt men thats it. När vi fått ordning på allt som faktiskt är i ordentlig oordning så skall vi, under ordnade & ansvarsfulla former, börja välkomna fler. Rätta munnen efter matsäcken helt enkelt. Sd är inget muslim-fientligt parti, de är ett islamist-fientligt parti & det är en väldig skillnad. SD går framåt för att de övriga 7 partierna vill gå motsatta vägen och ÖKA antalet flyktingar & många i vårt land vill faktiskt inte det & ser det som en av de viktigaste frågorna. Tack för att jag fick göra min röst hörd. Mvh

  SvaraRadera
 35. Jag måste bara berömma att du försöker hålla debatten på en hög nivå här nivå, ett bevis på din höga bildningsnivå antar jag.

  SvaraRadera
 36. ANonym

  Att polisen skall stävja bus och brott, är något som den många gånger har misslyckats med och allra tydligast blir det i utsatta områden, dvs områden med låg status - och var bor invandrare? - jo i dessa områden - de får inte bostad någon annan stans - de som kämpar och arbetar hårt flyttar från dessa områden

  SvaraRadera
 37. Det kan bli en sorgligare dag för oss som bor i det här landet om nästa riksdagsval visar att mer än 4% verkligen röstar på dessa mäniskor som vill att vi konstant ska peka ut andra som roten till alla våra problem. Det kommer absolut inte hjälpa oss att lösa något eftersom man då kommer bortse från de verkliga orsakerna till de problem som finns. Precis som med alla konspirationsteoretiker slipper vi själva ta ansvar då. Sorgligt

  SvaraRadera
 38. De flesta som bor i Sverige kan nog vara överens om att den nuvarande flyktingpolitiken havererat. De etablerade partiernas enda besked är att planera för att under den kommande mandatperioden ta emot ytterligare 200.000 flyktingar och deras anhöriga. SD utgör den enda bräckliga livlinan undan detta lika utdragna som raffinerade nationella självmord.

  Valet 2010 lär ge SD mellan 8-10% av rösterna. Detta blir inte tillräckligt för att påverka politiken mer än marginellt. Men riksdagsmandaten kommer att medge helt nya möjligheter att oförvanskat föra ut partiets ståndpunkter. Kombinerat med helt nya ekonomiska förutsättningar plus nya allt mer omfattande våldsamheter i förorterna leder detta till partiets stora genombrott i valet 2014. Då, först då, kommer politiken att läggas om.

  SvaraRadera
 39. Låg debatt är att inte tänka att enkelt skylla alla problem på en grupp, dvs alla är skyldiga till vad några få gör. om det var så att de som begick brott och terroriserade områden på 70 talet hade visat sig heta Jonsson allihop så betyder ju inte det att alla som heter Jonsson är skyldiga till vad några få gör. det är så ni reagerar, och återigen det är ett polisiärt problem, polisen skall finnas där problemen finns, inte på en polisstation flera mil därifrån

  SvaraRadera
 40. Tage

  De har helt fel. de flesta har ingen åsikt i frågan, men SD vill göra invandringen till en stor fråga, de vill dela upp folk i bra och dåliga, de vill införa främlingskap och rädsla. SD kommer att komma in i riksdagen, troligtvis kommer det att visa sig att de är lika inkompetenta som de varit i kommunerna och då kommer de att krympa och tillslut åka ur riksdagen

  SvaraRadera
 41. "Lille anonym

  precis så var det i vissa söderförorter under 70 talet i Stockholm, enda skillnaden var att då fanns inga invandrare att skylla på"


  Bagdad-Bob,

  Nu får du väl ändå ta och ge dig !
  Öppna locket på termosen och se dig omkring.
  Det har faktiskt hänt en del sedan 70-talet, men du har uppenbarligen legat i respirator sedan dess.

  Du hade passa perfekt på Pravda i Sovjet.

  Ett tips bara !
  Bli inte allt för chockad ifall du vaknar snart en morgon och får läsa att SD har över 10% i väljarstöd.

  SvaraRadera
 42. Brottsligheten såg INTE ut så här på 70-talet. Jag fattar inte hur du kan skriva så här mycket om saker du själv inte har upplevt eller har minsta koll på. Varför inte själv flytta ut med familjen till förorten och låta dina barn växa upp där?

  Du ska dock ha credit som inte censurerar kommentarerna, även om du bemöter dom med icke-svar.

  SvaraRadera
 43. godmorgon

  att det såg ut så här på 70 talet i vissa områden som tex Rågsved och Blackeberg är det nog ingen som har bott där som inte håller med om

  SvaraRadera
 44. 25% av alla läkare i Sverige är invandrare.
  Om dom är alla bort är Sverige sjuk ;-)

  SvaraRadera