onsdag 4 november 2009

Osäkerhet det enda säkra

Ska man behöva höra Jimmie Åkesson i riksdagen nästa år? Enligt Skop så ser det ut så men det finns dels en hel del tid kvar samt att väljarundersökningar är just bara väljarundersökningar.

Faktum är att om Piratpartiet bestämmer sig för att göra en satsning på riksdagsvalet så borde det hämma SD, då de har samma väljarbas, män som känner sig utanför och har en stark revanschlust mot samhället, roligt i det hela är att man hittar samma grupp av personer som röstar på Vänstern.

Så faktum är att om PP kör hårt nästa höst så kan man slippa de demokratiskt tveksamma partierna dvs SD, Vänstern och även PP i riksdagen


AB SvD

2 kommentarer:

 1. Ledsen att göra dig besviken, men empiriska studier av PP:s respektive SD:s väljarunderlag pekar på två helt olika grupper.

  Genom att enkelt titta på hur rösterna fördelade sig över landet i senaste EU-valet ser det ut så här:
  Piratpartiet: jämnt över hela landet, något större i städer med universitet/högskola och än större i städer med tekniska högskolor. Absolut störst i distrikt med många studenter.

  Sverigedemokraterna: Kraftigt ojämnt fördelat över landet med mycket högre andel i syd och mycket lägre i norr. Större på landsbygd och mindre städer. Störst i stadsdelar som ligger nära invandrartäta områden.

  Undersökningar har också visat att den typiska väljaren av Piratpartiet är student mot högre utbildning, medan den typiske väljaren av Sverigedemokraterna är 30-40 år med lägre utbildning.

  Endast en enda likhet har gått att finna: båda partierna har större andel män bland sina medlemmar och väljarunderstöd. Detta är något som de också har gemensamt med Kristdemokraterna och Moderaterna.

  SvaraRadera
 2. Bäste Grå
  gruppen väljare i båda partierna är väljare som känner sig utanför det vanliga samhället. marginaliserade etc. stora empiriska studier av PP samt SDs väljare har bara skett i din fantasi, så var det med det

  SvaraRadera