söndag 22 november 2009

SD har öppnat Pandoras box

Även om det är skrämmande att över 7% av de röstberättigade i Sverige anser att invandring och invandrare är den största politiska frågan som finns så bör man betänka att 93% INTE anser att det är den viktigaste frågan eller att det inte är någon fråga att diskutera över huvudtaget.

Men den politiska grupp som lever på ett politiskt budskap om att invandringen till Sverige är ett problem och att invandrare är ett problem, demoniserar i förlängningen alla invandrare (även om deras definition av invandrare är en muslimsk mörk man från arabvärlden) och på så sätt har de öppnat Pandoras box och de får stå ansvariga för de dåd som följer i deras politiska retoriks spår.


SvD SvD DN DN AB SDS SDS SDS SDS Exp DN

12 kommentarer:

 1. Kan garantera dig att betydligt fler än 7% tycker att invandrings- & integrationspolitiken har misslyckats kapitalt & tycker denna fråga är oerhört viktig. Har inget att göra med vilket parti man röstar på.
  Mvh Niklas

  SvaraRadera
 2. Ronny Andersson22 november 2009 13:05

  Det är OK för mig med invandring. Men det är inte OK för mig att det skall ske inom ramen för en välfärdsstat. Det är därför det börjar att knaka i fogarna. Det finns med en välfärdsstat alltid en möjlighet att anklaga människor som inte kan bidra som parasiter. Jag personligen tycker att vårt system är byggt på utsugning och måste avvecklas så att folk kan börja att försörja sig själva.

  Så länge vi hr kvar systemet så kanske vi inte skall ha någon invandring?

  SvaraRadera
 3. Den generösa invandringspolitiken kostar massor av pengar så mycket att pensionerna till mig och andra pensionärer måste sänkas.
  Dessutom måste staten låna pengar för att få
  inkomster och utgifter i balans. Det är klart att dom som drabbas protesterar.

  SvaraRadera
 4. Helt korrekta slutsatser, sverige växer som ett land av hat, men din analys har inte förtjänster. Den variabel ifråga som media och politiker BORDE utreda mer är islam/muslimer. Vi har snart 600.000 muslimer i Sverige, de flesta som kommit hit på mindre än 15 år. Jag föreslår att som förberedande research - att bloggägaren läser Koranen, men även Haditherna, exempelvis Sahih Bukhari och Sahih Muslim, som är de främsta och mest respekterade. Ni liberaler/feminister/socialister skriker för full hals att vi INTE är i krig med islam eller annat. Jag kan informera er om att islam/muslimer sedan länge är i krigstillstånd med oss. Och ett tips: det började INTE med 9/11. Jag är inte sarkastisk, i grunden så är idéerna som denna blogg företräder både sunda och väl förankrade i vårt gemensamma Västerländska kultur/idéarv. Problemet är att en stor och växande del av världen, varav vi släppt in ett stort och växande antal, INTE delar dessa värdegrunder, tvärtom, föraktar dem och motarbetar dem, både här och i sina egna länder. Jag avslutar med att citera en av sunniislams mest ansedda idémakare de senaste 50 åren, Maulana Maududi, Pakistans främste Sunnimuslimske Ulam (han dog 1979): “A time will come when Communism will fear for its survival in Moscow, Capitalistic democracy will tremble for its safety in Washington and New York. ... The objective of Islamic Jihad is to put an end to the dominance of the un-Islamic systems of government and replace them with Islamic rule, Islam intends to bring about this revolution not in one country or in a few countries but in the entire world."

  SvaraRadera
 5. Niklas Larsson

  Du har tydligen en siares förmåga att veta vad och vem och hur många som tycker vad

  SvaraRadera
 6. Om folk verkligen hade vetat vad massinvandringen haft för konsekvenser hade SD eller något annat invandringskritiskt parti styrt landet idag.

  Men fortsätt du hävda att svensk media är objektiv och neutral...

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=511368&page=29

  SvaraRadera
 7. att inte förstå vad det ni själva kostat samhället från det ni föddes över dagis, skola osv, är bara ett exempel på att tankeförmågan är begränsad.

  speciellt vuxna invandrare är oftast en stor samhällsvinst då deras utbildning är bekostad av någon annan, vi behöver inte stå för kostnaderna på BB, barnavårdscentraler, dagis, barnbidrag, grundskola, gymnasium, eventuell högskola, studiebidrag osv osv, när sen en invandrare eller flykting nu får arbete som ingenjör på banverket i Borlänge där det är stor brist på ingenjörer, så har samhället tjänat miljoner per person de anställer, och banverket letar mycket aktivt ingenjörer bland nyanlända invandrare och flyktingar

  SvaraRadera
 8. Jag är säker på att alla som blir så upprörda över "massinvandringen" är helt okunnig om vad invandring är. invandring är när person som är skriven i ett annat land flyttar till Sverige, blad de som invandrat till Sverige under perioden 2000 - 2008 ingick bland invandrarna ca 143 000 svenska medborgare, dvs Svenskar som varit skrivna och bosatta i ett annat land, det land som har flest svenska medborgare förutom Sverige är Storbritannien

  SvaraRadera
 9. Vore kul om det vore så mr opinion, att alla som kom hit vore ingenjörer som kunde gå in o ta ett jobb direkt =)
  Nu är så inte fallet utan nästan alla har ingen utbildning som är användbar i sverige.
  Och kommer leva större delen av sina liv med att KOSTA pengar för Sverige.
  Även om dom får ett låglönejobb direkt ifrån dag 1, så kostar dom totalt sett mer pengar än dom betalar in tills dom dör.
  Gäller i rättvisans namn svenskar med låglönejobb också.
  När bara 50% har klarat den simplaste av svenskkurser SFI efter 4år borde du väl förstå att du befinner dig i en drömvärld.

  SvaraRadera
 10. På tal om invandring:

  Hjälper Sverige rätt barn?

  Enligt Migrationsverkets statistik har antalet årligen ensamkommande asylsökande barn och ungdomar ökat från 388 år 2004 till 1 766 under hitillsvarande del av 2009. Det rör sig inte om barn, utan unga män och fastän de reser ensamma saknar de inte familj. De har anhöriga som betalar resan och sänder i väg dem. De som har råd att bekosta en resa till Sverige är inte de mest utblottade i krigshärjade länder.

  I många fall är de inte heller ensamma när de kommit till Sverige. Av 1 428 inskrivna ungdomar i Migrationsverkets mottagningssystem harunder året 441 eller 30,88% placerats i familjehem hos släktingar eller nära anhöriga här i Sverige. Familjehem innebär att samhället betalar dessa anhöriga för att ta hand om sina släktingar.

  När ensamkommande ungdomar väl fått permanent uppehållstillstånd i Sverige kommer deras försvunna anhöriga tillrätta och söker anhöriginvandring för att familjen skall återförenas. Detta har hittills i år gällt 506 föräldrar till ensamkommande ungdomar. Uppehället för föräldrarna skall respektive vistelsekommun ansvara för.

  En enda plats i det omdebatterade boendet i Vellinge 746 462 kronor per år. Det finns 28 platser och årskostnaderna för dessa blir drygt 20 miljoner kronor. Det är en självklarhet att nödlidande barn skall ha hjälp, men sker rätt prioritering?

  Hur många tusentals nödlidande barn i krigshärjade länder skulle redan i hemländerna kunna hjälpas effektivt för motsvarande kostnad boendet i Vellinge?

  SvaraRadera
 11. I en liten och oansenlig artikel i Sundsvalls tidning kunde man 2007 läsa om några stackars ensamkommande “flyktingbarn” som just inrättat sig i Granloholm.
  (Ungdomarna i artikeln kallas genomgående “flyktingbarn”). En flicka och åtta pojkar i åldrarna 14-18 år gällde det.
  .
  “Åtta personer och en samordnare har anställts. Totalt beräknas mottagandet kosta drygt 6,5 miljoner kronor årligen och summan täcks av Migrationsverket.”
  .
  Är detta verkligen möjligt? Sex och en halv miljon årligen för att passuppa på nio stycken tveksamma “flyktingbarn”,
  .
  Man baxnar……..Tänk om man i motsvarande utsträckning skulle låta nio svenska fattigpensionärer få njuta av lite guldkant på sin ålders höst till en kostnad av SEX OCH EN HALV MILJON KRONOR ÅRLIGEN!

  SvaraRadera
 12. Här ser man att de stora tänkarna och de bildade har kommenterat. med tanke på de väl genomtänkta och så väl insatta i vad vårt välstånd kostar,

  14 år och hatad för att ens föräldrar skickat iväg en kanske mot ens egen vilja, för att föräldrarna vill rädda åtminstone någon i familjen till livet, kommer till ett okänt land, där det sitter gamla ( och unga) personer med låg bildning och ingen empati, och hatar dej, bara för att dina föräldrar ville att du skulle få leva.
  det var väl jättebra att vi slapp betala närmare tre miljoner om året i a-kassa och socialbidrag till de personer som fick jobb
  Du förstår säkert inte att kring 4 miljoner av dessa pengar är löner till de anställda inklusive ob och social avgifter. man borde kunna ställa större krav på tänkande då vi skattebetalare lagt ner miljoner på dej för att du skall få en utbildning där du kan klara dej i samhället, uppenbarligen så har pengarna varit slängda i sjön, och hade som du själv skrev kunna användas bättre till några stackars pensionärer på sin ålders höst

  SvaraRadera