lördag 29 augusti 2009

DET ÄR FEL

Med skattepengar garanterar vi svenska medborgare de svenska bankerna gång på gång då de har visat på mycket dåligt omdöme och blivit förblindade av möjligheten att tjäna snabba pengar. Bankerna försöker bortförklara sina förluster med den internationella finanskrisen, men den som ger sig in i leken får leken tåla, heter det ju, och bankerna har lekt med i leken och sen står de där och försöker spela oskyldiga.

Sen kommer det till de som med sina skattepengar har räddat bankerna, som sen pga av bankernas agerande och inte på grund av sitt eget agerande blir arbetslösa och kan inte längre betala sina lån. Då tar bankerna och skickar dem till kronofogden för tvångsutmätning, här är något som inte stämmer. Skall de oansvariga bankerna få hjälp av oss alla, för att sen straffa dem som har hjälp dem när deras situation försämras.

Bankernas idag dåliga förtroende skulle kunna få en hjälp på traven om de skulle kunna hjälpa de som drabbats av tillfälliga svårigheter med amorteringsfrihet osv. men girigheten ser visst inga gränser. Tydligen kan de se att de själva behöver hjälp under en övergångsperiod, men det gäller visst inte deras kunder.


SvD SvD

1 kommentar:

  1. Jepp! Håller med.

    //Ulrika
    http://insolvenssthlm.blogspot.com

    SvaraRadera