måndag 17 augusti 2009

Hoppas jag har fel

Det uppges nu att ett avtal är klart om SAABs försäljning

Har haft flera SAAB bilar, och har alltid gillat dessa. Men nu ser sagan ut att vara slut, för den här Königsägg grejen ser inte ut att bli lyckad, det finns en mycket stor risk att bolaget slaktas och delarna säljs ut med tiden. Men som sagt jag hoppas jag har fel, och det visar sig att folk utan industriell bakgrund kan vara mycket goda på att driva industriell verksamhet.

Det som absolut inte får hända nu är ju att om/när det visar sig att det inte var så lätt att driva företag så går de nya ägarn atill staten med tiggarbössan så öppnas ymningshornet. nä håll i nycklarna till kassakistan nu och kom ihåg att GM ville verkligen bli av med det svarta hålet SAAB, därför betyder inte att de säljer att de är en bra konstellation utan det är dock några som tar över och GM kan se ett slut på sina åtaganden

SvD DN SDS EXP SvD SvD DN DB POL DN DN DN VG SDS POL DN DPS

2 kommentarer:

  1. jag har jobbat på saab i 11 år innan dom kicka mig och även om ägget köper så kommer de fortsätta som vanligt saab styr sitt egna företag men ägget ska godkänna allt,dom har ingen erfarenhet alls..och de kommer ta dom flera år innan dom kan sköta ett sånt stort företag,därför kommer de se ut som vanligt.fast de kommer hända massor nu med nya modeller dom vet att detta är sista chansen nu att visa bra siffror.allt är inte skit som gm gjort för saab.jag e nog mer fundersam om dom får detta lånet..regeringen gillar ej saab.så denna saga kan ta slut 22 september oavsett om ägget äger saab,saab har gått med vinst 3-4 år sen 2000 men inte i offentliga statistiken.saab kommer gå i vinst om dom kan lyckas sälja sina bilar dom normalt skulle göra,ägget kommer gallra ut massa personal på saab typ 600 ingenjörer och massa andra som inte behövs..men produktionspersonal går inte mer..där behövs mer.bara eib lånet kommer så är de ganska lugnt de nästa 5 åren:)

    SvaraRadera
  2. Re Anonym:
    När man inte säljer några bilar hur stort behov har man då av produktionspersonal? Man behöver nya modeller och för det behövs ju ingenjörer. Sedan behövs produktionspersonal när man fått fram nya modeller.

    SvaraRadera