måndag 31 augusti 2009

Spagettiwestern??

Ministrar från länder som börjar på I har visst lite problem med tryckfriheten

Italiens utrikesminister har visst slängt ur sig att han och Bildt skall fördöma Aftonbladets i och för sig dåliga kulturinlaga o Israels påstådda organhandel med dödade palestinier. Något som direkt dementeras av Carl Bildt från Afghanistan, och menade att det var ett " Italienskt missförstånd"

Men Italien gav ju upp försöken till att vara ett demokratiskt föredöme för snart 2000 år sedan så sådana knäppheter är väl inte så mycket att varken uppröras eller förvånas över.

Trist bara att Italien närmar sig länder som Ryssland där demokrati och fri press spelar en allt mer undanskymd roll

faktum är att en minister som slänger ur sig oöverlagda påståenden hur som helst är farlig, speciellt om det är frågan om en utrikesminister som skall ansvara för kontakterna med andra nationer. Det visar sig hur illa det är om ens enda kvallifikationer är att man t ex är bra på att le stort i TV. Italien och italienarna är värda en bättre minister och en bättre regering.


SvD DN DN SDS DAG HD SvD DN EXP

5 kommentarer:

 1. Italienarna (nåja, romarna) dödade tillsammans med judarna vår herre Jesus! De är satans medhjälpare, de är ute efter att få oss att brinna förevigt!

  Guds utvalda (våra representanter i riksdagen) måste kämpa för vår Herre!

  (jag har lite svårt att ta debatten helt seriöst...Israel och Italien ska berätta för oss hur vi ska styra vårt land? HAHA...aja...de kan väl iof inte göra ett sämre jobb än förrädarna i riksdagen)

  SvaraRadera
 2. Två saker här är konstiga. Först att folk i Ankdammen Sverige reagerar surt när Israel tar illa upp av att en av Sveriges största skräptidningar publicerar hatpropaganda.

  Regeringen kan ju inte komma med kommentarer om vad som publiceras...... Om det inte gäller Mohammedkarikatyrer! Då går det utmärkt.

  SvaraRadera
 3. Bäste Anonym
  jag tror att du inte är riktigt med, ingen i regeringen har direkt kommenterat mohammedkarikatyrerna annat än att de faller under pressfriheten och yttrandefriheten

  SvaraRadera
 4. Jag är ju italienare men skäms varje gång den italienska regerigen utrycker en åsikt

  SvaraRadera
 5. För en som verkligen älskar Italien är det plågsamt att se hur lite hjärna och hur mycket yta det är i den Italienska politiken

  SvaraRadera