tisdag 11 augusti 2009

Ska detta bli vardagsmat?

Uppgörelser inom kriminella kretsar betyder oftast att folk dör, när man klivit över gränsen och tycker att döda någon är ett sätt att lösa problem så spelar lite spill någon roll (dvs när oskyldiga dödas ) det viktiga är att uppnå rätt effekt, dvs att man skrämmer andra att göra som man vill.

Det räcker då inte med att ha en polis som sitter arbetar kontorstid och ibland åker runt i sina bilar på stan, det räcker inte att vara en gullig polischef och byta ut polis mot AINA (vilket är slang för snut) på en polisbil bara för att visa att polisen är snäll och go.

Det går inte att komma ifrån att den nationella polisen behöver förstärkas, om det betyder någon form av FBI som vissa har krävt är inte säkert, men en polis som agerar över hela landet med stor samordning är av stor vikt. Samhället märker inte av hur brottsligheten breder ut sig fören den själv drabbas och då är det ofta för sent att agera.

En omorganisation eller en ny organisation av polisen krävs innan det är för sent, och i ärlighetens namn så är vi nästan där


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar