måndag 24 augusti 2009

Stackars Israel

Man brukar säga att ett land får de ledare som befolkning gjort sig förtjänta av, då kan man verkligen fråga sig vad Israelerna gjort. För sämre och mer otaktiska regeringsmedlemmar än vad Israel har idag får man leta efter. En uselt underbyggd artikel i en tidnings kultursidor gör att Israels regering tappar huvudet (efter hur detta eskalerat och nått höjder som är helt vansinniga kan man undra om huvudet någonsin varit på).

Att man inte förstår hus pressfrihet fungerar är inte bara oroande utan rent skrämmande

Vad värre är att det verkar som om Israels regering inte förstå hur mycket Israel behöver vänner idag, förstår de inte vikten av att hålla vänskapliga förbindelser öppna med dem som vill ha dem så är det riktigt illa, och förstår de inte att det blir bara svårare och svårare att vara Israelvän ju fler egendomligheter som kommer från landets ledning.

Det är väl där problemet ligger, man har fått hybris och tror att man är störst bäst och vackrast, ivrigt påhejad av extremisterna som nu tyvärr fått in en fot i regeringen.

Det är ju ett gammalt knep att försöka ena folket mot en yttre fiende så att de inte ser att man inte förmår att styra landet på ett klokt sett. Men den idioti vi nu har hört är så dum att den bara kan slå tillbaka mot dem som basunerar ut den.

SvD DN DN DN DN DN AB SvD AB SvD DB DAG DAG SDS SDS HD HD DB EXP DN VL SvD SvD SvD DN DN DN SvD


31 kommentarer:

 1. Dags att bojkotta Israel nu. Som ordeförandeland i EU så kan vi också ta upp och driva igenom denna fråga i EU-parlamentet.

  SvaraRadera
 2. så sant de du skriver.
  kolla på utvecklingen israel kontra sverige,här låter vi hjärnan o talet bestämma, i israel är de vapen o makt.
  det har ju gett dom ett skräckvälde där ingen går säker.
  sverige kan va stolt, oberoende av regering så har alltid förnuftet segrat.

  SvaraRadera
 3. Håller med om allt!

  En profetia:

  Jag tror att Israel kommer att ha försvunnit som stat om, låt säg, tio år. Landet kommer att bli mer och mer extremistiskt och aggressivt och få färre och färre vänner. Till slut tröttnar även USA (som ju pga sitt enorma budgetunderskott kommer att "ägas" av Kina och Japan och därmed kommer att bli mer känsliga för andra länders opinioner). Ekonomisk ruin leder till att dess militära makt försvinner, medan palestinierna får vapen av sina allierade. Palestinierna kommer att vara så förblindade av hat efter årtionden av förödmjukelser artt de kommer att slakta varenda israel.

  Sålunda kommer vi att få en ny förintelse, men denna gång få de banne mig skylla sig själva.

  SvaraRadera
 4. @ Anonym 16:12

  Verkligen vidrigt skrivet!!!

  Menar du att några puckon i regeringsställning skulle berättiga folkmord?!

  Israelerna har samma existensberättigande som du och jag. Däremot så har de som bloggen säger verkligen fått en usel deal vad gäller ledare.

  Politik och religion hör verkligen inte ihop.

  SvaraRadera
 5. Åja nå skjønner folket at de må boikotte israel.. fordi de krever noe fra landet deres.

  Men da de drepte uskyldige barn i tusentall da var det ingen som nevnte boikott israel..

  Dere skandinavere gjør meg kvalm alt dere står for er kvalmt! Dere er ikke mennesker..dere er dritt!

  SvaraRadera
 6. vidrigt? kanske, men jag tror han har rätt likså. ge och ta ett par år

  SvaraRadera
 7. "Menar du att några puckon i regeringsställning skulle berättiga folkmord?! "

  Eftersom Israel är en demokrati så har de ju valt sina puckon helt medvetet. Så i princip är ju en majoritet av israelerna medskyldiga till allt deras demokratiskt valda regering gör. Som man bäddar får man ligga. Den tyska skulden har vilat tung på tyskarnas axlar. Israelerna verkar däremot vara befriade från varje uns av skam och skuld så dom lär ju aldrig drabbas av något liknande. Å andra sidan kan man ju då inte förvänta sig att få några kompisar...

  SvaraRadera
 8. Problemet är Israels utsatthet
  samt att de inte hängt med i utvecklingen, världen ser inte ut som den gjorde under 7 dagars kriget då israel kunde räkna med massivt stöd, nu går det inte att glida på omvärldens dåliga samvete, om Israels ledare fortsätter på den inslagna vägen, riskerar de att stå ensamma utan det stöd finansiellt som moraliskt, som de inte klarar sig utan

  SvaraRadera
 9. Sen finns en till sak som komplicerar det hela, Israelerna med en bakgrund i den del av världen där knappt någon demokrati har funnits är idag i majoritet, det gör att de väljer ledare som Lieberman, en krigshetsare och demokratihatare från forna sovjetunionen, så den forna kommunist diktturens arv förmörkar nu himlen i mellanöstern

  SvaraRadera
 10. Alltså jag vet inte om jag har varit med om något liknande från ett land som påstår sig vara en demokrati. Det påminner om vad man väntade sig från forna östdiktaturer. Vi här i skandinavien är tillräckligt för att slippa daglig kontakt me denna våldregim. Man blir lika upprörd när man läser om mordet av israeliska på denna stenkastande palestinske tonåring alldeles om det skulle ligga något i om det förekommit organstöld eller ej. Ett hemskt land som inte förtjänar något annat än internationell isolering. Jag kommer aldrig att sätta min for där någonsin!

  SvaraRadera
 11. Bojkota Israel nu????...Vi ska akta oss att inte Israel bojkotar oss. Med Sveriges nära samarbete till nazi Tyskland och allmänt antisemitiskt historiavi få se hur det smakar när Sveriges är EU orförande. Vi ska sälja Saab och Volvo till palestinierna:)

  SvaraRadera
 12. @ Whatever: För min del får gärna Israel bojkotta oss. Ju mindre vi har med det vidriga landet att göra ju bättre.

  SvaraRadera
 13. Och: VARFÖR hetsar och ljuger sd på nätet- med påhejning av en norsk/dansk??
  http://kentekeroth.se/2009/08/19/aftonbladets-blood-libel/#comment-1434

  Eller så kanske de gör en stol obekväm- i syfte att placera en annan stol där?
  stol= person
  För visst finns det dem som har Mogens glistrup som förebild..

  SvaraRadera
 14. Jag tycker alla här verkar ha en ensidig syn på det hela. Om du har åsikter om allt borde du ta och göra dem tvåfiliga. Att Israel skulle hålla på med organstöld är befängt. Ungefär som tillförlitligheten på hela den artikeln allt grundar sig på. Det finns verkligen ingen källkritik utan är bara ett lösnummer från en skvallertidning för att sälja på det Pro-palestinistiska perspektivet som genomsyrar vårt land.

  Mr Opinon;
  Israel är omgiven av diktaturer, du kan inte jämföra den palestinska statens och deras agenda med den israeliska. Krigshets ligger i luften, sant! Men knappast bara från Israels sida. Var ligger närmnaste "demokrati"? Turikiet!? Hmm.. seriöst? Var, eller rättare sagt hur, sätter du egentligen ribban för en demokrati?

  SvaraRadera
 15. whatever
  inte för att jag visste om det men tack för att du förtydligade att Sverige är ett av gammal hävd ett nazi paradis.
  faktum är att jag alltid ställt upp på demokratin Israel, men det blir allt svårare och svårare, för de vandrar längre och längre bort

  SvaraRadera
 16. Kotten
  De israeliska ministrarnas problem är deras brist på insyn i vad en demokrati är och hur en sådan fungerar. sen får nog Israel fortfarande betraktas som en demokrati, att landet sitter i ett läge som inget annat land gör är minst sagt problematiskt men för att behålla sina sympatier så måste de agera smart, och det som händer nu är allt annat än smart

  SvaraRadera
 17. Attack är bästa försvar verkar vissa tro. Israel försöker bara mörkägga sina egna krigsförbrytelser genom att gå till angrepp på svenska regeringen för ev kväll-blaskas skull. Debatten har fått såna otroliga proportioner att man nästan kan undra om det finns element av sanning i Aftonbladets artikel. Bojkotta Israel nu! Jag undviker advokado, apelsin och vin sedan lång tid.

  SvaraRadera
 18. I flera ar har pressen skrivit logner som ska forestalla sanning. Att smutskasta Israel ar som att att trampa pa en sarad som ligger och sedan tro att han inte kanner nagot. Men han lider. En dag kommer han saga stop! Inte mer! Skriv sanningar och dom inte forran ni vet. Hetsa inte mot Juden. Var arliga!

  SvaraRadera
 19. Jävla puckon,
  Israel är den enda riktiga demokratin i världen. Här får alla en chans att leva betydligt bättre än i sina hemländer, oavsett om de kommer från arabstater eller europa.

  En som varit i området många gånger, för fredsbevarande och humanitära uppgifter

  SvaraRadera
 20. Skäms Israel!

  Upphör med ockupationen genast!!!

  SvaraRadera
 21. Staten Israel torde ha en halveringstid med en tidskonstant på cirka 20 år. Och som i de flesta demokratiska stater så kan en liten extremiströrelse få ohemult mycket inflytande i vågmästarrollen.
  Liksom Iraks angrepp på Iran räddade Khomeniys regim så letar nu Israel förtvivlat efter en yttre fiende som de kan använda för att ena landet bakom sitt totalitära styre med upprepade folkmord på sitt samvete. Stackars AB råkade komma ivägen , men lär knappast fungera . En klientstat som Israel behöver en långt mer demonisk fiende. Men det kanske bara är uppvärmningen som pågår.

  Ola

  SvaraRadera
 22. Om tio år kommer Sverige vara ett minne blott och kanske till och med ha ett nytt mer passande arabiskt namn. Vid det laget kanske alla dessa svenska palestina aktivister tänker om... Gör er redo för schalar och heder tjejer!

  SvaraRadera
 23. Bra då säger vi så; Israel boykottar oss och vi boykottar dem. Huu vad läskigt att bli boykottad av en liten skitekonomi med en pyttebefolkning där 30% lever under fattigdomsgränsen (FNs definition). Det lilla de köper kommer ändå i huvudsakligen från USA som håller dem under armarna med krigsmateriel och träning motsvarande 30 - 40 miljarder sek som överstiger Sveriges totala försvarsbudget.En liten patetisk nation som eU verkligen skulle kunna påverka i positiv riktning om det inte vore för det förbannade dåliga samvetet man ärvt...

  SvaraRadera
 24. Israel er et terroristisk stat, De drepte millioner av palestenerne siden 1948 og de fortsetter. De bruker hvit fosfor i krig mot sivile befolkninger, små barn, eldre og alt som rører på seg. Jeg forstår ikke hvordan jødene kan gjøre sånne ting, når de selv av opplevd mye under krigen.

  Til Svenskene sier bare " takk for at dere ikke kommer med unnskylding til Israel".
  Stå på og Heia Sweden

  SvaraRadera
 25. En tom säck kan inte stå...
  Då nationella frågor, åsikter eller partier diskuteras är det inte långt bort tills agitatorer börjar aktivera den ständigt återkommande frågan om Förintelsen.
  Berättelsen om Förintelsen säger att sex miljoner judar mördades i ett utrotningsförsök utfört av nazisterna under andra världskriget.
  Inga dokument som styrker påståendet har lagts fram. Inte heller har några tekniska bevis i form av en fungerande gaskammare presenterats.
  Förintelsen bygger enbart på överlevande vittnens berättelser.

  Syftet med tråden - som har hämtat inspiration från ett annat forum - är att låta överlevarna komma till tals, med sina egna ord, berätta om sina minnen och äventyr från Förintelsen och alltså presentera sina bevis. Överlevarna berättar själva, alltid med bifogade källor.

  I tråden kan besökare kommentera berättelserna, ge beröm till överlevarna, komplettera med ytterligare källor eller helt enkelt önska överlevarna lycka till vid nya strapatser i livet.
  Man kanske vill poängbedöma berättelsen, presentera en ny berättelse eller så kanske man vill ge konstruktiv kritik om det litterära innehållet.

  Berättelserna är förstås helt sanna, allihopa, eftersom dom kommer från överlevare av Förintelsen och dessa berättelser ifrågasätts aldrig. Syftet med tråden är alltså inte att ifrågasätta överlevarnas berättelser,
  utan föra fram de enda bevis som finns för Förintelsen.

  Nu börjar vi...

  http://www.nordisk.nu/showthread.php?t=34996&highlight=f%F6rintelsen

  SvaraRadera
 26. Anonym 00:42
  jag förstår att du vill vara anonym
  att skylta med sitt eget namn kan ju inte vara så klokt när man för fram åsikter som är så korkade och ointelligenta.
  det är så typiskt att en sån här stackare som för att av någon anledning känna sig viktig och berättiga sin egen existens måste hata och förneka, jag förstår att du jublade över larvet som skrevs i Aftonbladet, de flesta förstår att det som hände under andra världskriget hände, och att Israel är ett eget land med Israeliska invånare, det betyder inte att alla judar på något sätt är skyldiga till de eventuella missgrepp som Israels ledare begår,
  jag förstår att det verkar svårt för dej att förstå och ta in i din hjärna, och att det inte är någon idé att be dej försöka
  kan bara konstatera att det är synd om dej som lever sitt liv i hat och förnekelse, och därför missar livet

  SvaraRadera
 27. Betänk att detta land har atomvapen och har inte undertecknat Icke spridningsavtalet.
  Hur kan vi kräva det av Iran utan att göra det av Israel. Helt ofattbart!
  Totalbojkott är vad som gäller.
  Gör som jag, klaga i affärerna när ni ser Israeliska produkter.

  SvaraRadera
 28. Abonym 08:48
  klagar du i affärerna när du ser kinesiska varor? eller när du ser varor från Indien och Pakistan?
  eller känner du inte till de missförhållanden som råder i dessa länder eller i deras fabriker?
  Israel har många fel och brister men det är en demokrati och de har pressfrihet, alla medborgare kan rösta,

  SvaraRadera
 29. Jag har bojkottat Israel sedan jag som 6-åring för första gången såg hur deras pansarvagnar jämnade civila bostäder med marken. Det kommer jag fortsätta med tills deras ockupation upphör. De argumenterar och beter sig precis som tyskarna gjorde när de gick in i frankrike och palestinierna beter sig som den franska motståndsrörelsen som trots sina många terrordåd är hjälteförklarad idag.

  SvaraRadera
 30. Ni får gärna förklara vad ni menar med demokrati. Uppenbarligen anser ni att kriterierna för vad en demokrati är endast behöver vara tillämpliga på den egna befolkningen. Lustigt...

  SvaraRadera
 31. http://www.dagbladet.no/2009/08/25/magasinet/media/israel/organdonasjon/7789816/

  SvaraRadera