måndag 31 augusti 2009

Har Reinfeldt mandat??

Frågan är vad ett politiskt parti är, och vem äger ett politiskt parti, svaret är väl att ingen riktigt vet, och inte blir det klarare efter Moderaternas partistämma. För är det så att stämmodeltagarna är ägare av partiet, om man anser att alla som röstar på ett parti är dess ägare, så får man väl betrakta stämman som en bolagsstämma men här är problemet, den som inte tycker att stämmans beslut stämmer överbens med van man själv vill och tror om framtiden kan i ett aktiebolag sälja aktien och köpa nya i ett bolag han eller hon tror på. Men när det gäller Moderaterna så kan man inte byta parti för det finns faktiskt inget alternativ som kan ligga lite närmare ens åsikter så man blir så att säga en ofrivillig fånge i partiet.

Det är ju det som håller på att hända. Flera frågor som nu har dykt upp på agendan och betraktas som Moderata skulle nästan för tjugo trettio år sedan betraktats som vänster.

Ett parti behöver alltid vitaliseras och följa med sin tid annars så står det still och stampar på samma plats, och driver frågor som inte längre har någon aktualitet, men frågan är om Reinfeldt verkligen kan se sig ha fått ett mandat att driva Moderaterna mot en mer osynlig mitten, jag anser att så inte är fallet. Hoppet står till såna som Johnny Munkhammar som har vågat ställa sig upp för en tydligare konservativ politik i positiv bemärkelse.

frågan som måste ställas är, varför vikande opinionssiffror? Reinfeldt kan inte bara bygga en valseger på förhoppningen att Sahlin tappar förtoendet så fort hon öppnar munenn.


SvD DN BOT SvD DPS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar