måndag 24 augusti 2009

Skall man vara krass, och det ska man

Ska man vara krass så har hela den här pinsamma historien bara en vinnare och resten är förlorare.

Vinnare är Anna Odell som har lyckats med vad ingen annan sistaårselev på Konstfack lyckats med, hon har blivit känd av hela svenska folket, och för att en konstnär (eller vad man nu skall kalla henne) skall kunna tjäna pengar så krävs att hon är känd.

Anna Odells agerande är egentligen bara en fortsättning på det som drogs igång av dockusåpa kändisarna såsom ”Robinson Robban”, dvs alla medel är tillåtna, och man gör det mesta av alla situationer.

Anna Odell kan ju hävda att allt är en del av hennes installation, klipp ihop allt t om rättegången och sälj det hela som en installation som går över flera månader

SvD DN AB AB SvD DN SvD BLT

1 kommentar:

  1. Dubbelmoral var ordet? I ett land där lex-anmälningarna haglar tämligen tätt och en massa människor som under en hel barndom misshandlats för att inte säga torterats som tvångsomhändertagna nekas upprättelse i form av grupptalan – där ska väl samhället inte ha så mycket sagt i ett fall som detta. Kasta sten i glashus – ett populärt förnamn? Den enskilde får aldrig rätt mot samhället. Och samhället har alltid rätt mot den enskilde. Är det det. Vi har att rätta oss efter. You can’t beat the system - but the system can always beat you.

    SvaraRadera