tisdag 11 augusti 2009

Putins pojkar räddar dödens handelsman

Viktor Bout är snart en fri man, dödens handelsman är räddad av den idag mer och mer både västfientliga och extrem nationalistiska Ryska ledningen. I en perfekt värld skulle Bout blivit dömd av en internationell domstol. Men nu ser Ryssarna det hela som en komplott mot hela Ryssland bara för att Bout fastnades i ett när som lagds ut av agenter från USA.

Det Ryssland som nu växer fram är en fatlig stat, ett land med stukad självkänsla som ser fiender och konspirationer bakom varje sten, Putin som sänder ut bilder över världen från sin semester där han med bar överkropp rider hästar, jagar och träffar bönder, kan upplevas lustiga för oss i väst, men hemma i Ryssland stärker det han Macho status och hans aktier för att komma tillbaka som president.

Putins ny Ryssland skall erövra världen med den Ryska naturgasen, och med män som Bout, bäva månde vi andra

DB SvD

8 kommentarer:

 1. Fattigt? Eeehh, tro mig, världens största land har stora resurser. Alla har det inte bra just nu, men fattigt är inte ryssland.. Förmodligen _om_ man samlar alla resurser klår de USA med hästlängder just nu (jag menar just nu)

  Anledningen till stukad självkänsla beror på Sovjet. Faktum är att även sverige har stukad självkänsla (pga 2:a världskriget m.m) därav den politiska korrektheten vi har i landet..

  SvaraRadera
 2. (usa lever på lånade pengar, det sker knappt någon tillverkninf i usa, i ryssland tillverkar man för fullt. Därför anser jag att ryssarna är ett ganska rikt land medans USA lever i ett luftslott just nu)

  SvaraRadera
 3. Snälla nån lär er ekonomi
  BNP USA vs Ryssland är ingen jämn match direkt, sen kan man tycka vad man vill lite så där privat hemma vid datorn

  SvaraRadera
 4. Underbart med rättvisa men varför tog det sådan tid?

  SvaraRadera
 5. USA är världens största vapenexportör, tillika så står USA ensamma för 42% av världens samlade militärutgifter. Så nära ett monopol man kan komma och så klart att dom inte vill ha konkurrens på denna lukrativa marknad.
  Se filmen "Lord of War" som beskriver denna smutsiga byk.

  SvaraRadera
 6. Vart har visionen om den öppna globala marknaden tagit vägen. Vill inte USA sälja vapen vänder man sig till andra aktörer. Innebär detta att FBI kan gillra fällor på andra suveräna staters mark och bryta mot lokala lagar?

  SvaraRadera
 7. har ni missat vad som hänt
  Det här är frågan om en person som förmedlar vapen och liknande till vem som helst, hittills så har det inneburit att flera minst sagt suspekta grupper har fått vapen genom honom.

  tycker man det är ok, annars så är det inte mer än rätt att personer av hans typ hamnar bakom lås och bom, resten av deras liv

  SvaraRadera
 8. Mafia staten til Putin

  http://www.document.no/2007/05/putin_demaskert.html

  Putin demaskert

  SvaraRadera