måndag 17 augusti 2009

Han behöver inte avgå

Åklagare Hilleberg är ju 66 år och bör helt enkelt pensioneras, så var man av med det eventuella problemet, oavsett vad som sagts eller menats så har han blivit en belastning, så låt naturen ha sin gång och låt honom göra det som hans ålder ger honom rätt till – gå i pension

sen är problemet detta att även åklagare än mäniskor och mäniskor kan ha konstiga åsikter, när det gäller åklagare så bör det krävas att de håller inne med åsikter som strider mot lagens mening, annars så bör de trots allt förpassas till annan verksamhet, och om de inte hanterar brottsmål korrekt så finns ju alltid möjligheten att anmäla dessa till JO, eller för RÅ att avskeda dem.


AB SvD SvD SvD SvD SvD SVD

6 kommentarer:

 1. Det är en illusion att tro att det är bara denna person som står för värderingarna - det sitter i väggarna på rättsväsendet i det här landet (liksom i många andra länder) - se Katarina Wennstams bok eller t ex den här artikeln om rissnefallet. Samma åklagarkammare - annan åklagare. http://www.dn.se/opinion/signerat/kul-att-bli-valdtagen-1.736848

  SvaraRadera
 2. Men herregud
  klart att det finns idioter till åklagare, men flertalet är duktiga och arbetar efter lagen, det är bara en illusion att tro att åklagarväsendet och domarkåren kryllar av massa män som tycker våldtäkter är helt ok.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte att han ska avgå. Om alla som i tjänsten råka uttrycka sig lite fel ngn gång, ja då skulle vi inte ha många som jobbar längre. Alla kan väl göra fel. Om han ska sparkas så ska det väl ske på grunder som baseras på hur han skött sitt jobb, inte pga en slarvigt formulerad mening.

  SvaraRadera
 4. Wolf
  jo visst har du rätt i princip, nu är detta en sån här fråga som alltid är glödhet och det borde han veta om, därför så är det dåligt omdöme att uttala sig som han gjorde även om han inte menat det som det har uppfattats som

  SvaraRadera
 5. Mr Opinion - tydligen kryllar det åtminstone av så pass många att de allra flesta offren för denna brottstyp är rättslösa.

  Till och med Amnesty har reagerat kraftigt på detta och dessutom granskat en mängd domar och anmälningar och påtalat den exceptionellt låga åtalsprocenten i Sverige - i förhållande till andra brottstyper.

  Manssamhället försöker snacka bort saken - den vanliga apartheiden mot kvinnor som innebär att vi inte är lika inför lagen.

  I Sverige är en kvinna inte värd nånting. Men dubbelarbeta, det ska hon. Helst i den extremlågavlönade kvinnosektorn. I övrigt icke ta sig ton. Den rätten förbehålls istället sexismens upprätthållare.

  SvaraRadera
 6. Anonym
  en åklagare skall precis som en domare följa lagen
  lagarna i Sverige är många gånger mesiga och otillräckliga, t ex är det straffrabbatt på att misshandla eller döda barn, när varje vettig människa skulle anse att det borde vara tvärtom.
  det är alltså oftast lagarna och därmed lagstiftarna som det är fel på

  SvaraRadera