torsdag 24 september 2009

Dags att rikspolischefen avgår!!!!!!

Hur korkad får man vara, eller varför polisens helikoptrar stod oskyddade som de gjorde blir klarare och klarare. Om rikspolischefen Bengt Svensson är rätt citerad i SvD så anser han att helikoptrar inte hade gjort någon skillnad för polisens möjligheter vid Västberga rånet, det är så huvudlöst så att det inte finns motsvarighet.

Om Helikoptrar varit stationerade på Bromma flygplats, hade man kunnat vara i luften snabbt och man hade om inte annat kunnat förfölja rånarna. Det känns otroligt att man måste upplysa Svensson om detta, men han lever visst i någon annan värld och säger ” Bara för att vi har fått kriminella som agerar som på film kan inte vi plötsligt börja agera som på film” i SvD, nä ok om buset använder bilar så behöver inte polisen göra det, utan polisen skall istället uppfylla miljökrav och bli miljövänliga, bilarna åker ut och man inför poliscykel med blåljus på hjälmen.

Inkompetens har en otäck förmåga att sprida sig nedåt i en organisation

Tyvärr så är det allt för tydligt när Tommy Hydfors, biträdande rikskriminalchef, svarar på frågan från Aftonbladet varför helikoptrarna nu är flyttade från Myttinge och inte tidigare då en utredning påpekade risken med att ha dem där. " – Vi såg inte den hotbilden då" ,han meddelar också glatt till alla andra som vill sabotera helikoptrarna att de snart är tillbaka på Myttinge. så nog räcker det inte med att bara Rikspolischefen avgår, det ser ut som om storkvasten behövs tas fram.


SvD DN DN SvD VG DB VG SvD DN SvD VG SvD DN DN VG VG SvD SvD VG DAGEN AB SvD VG DB VG

15 kommentarer:

 1. Han borde inte bara avgå; en sådan här inkompetens kräver nästan seppuku.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att alla inom polisen borde avgå. Särskilt Götblad. Snacka om att missbruka skattebetalarnas pengar.

  SvaraRadera
 3. Skyll inte på polisen, skyll istället på politiker, byråkratin och den hysteriska jakt på fildelare som tar allt för stora resurser.

  Polisens insats var bra, många tänker inte på att om polisen stövlar in hade det blivit ett gisslandrama där utgången med stor sannolikhet skulle bli våldsam.

  Sedan är detta ett rån som lämnat många spår och ledtrådar, så det är logiskt mycket bättre och säkrare att utföra spaningsarbete istället för att göra en Hollyowood attack mot tungt beväpnade och desperata idioter.

  SvaraRadera
 4. Bäste Anonym 18:20
  Du missar ju helt poängen, om polisens helikoptrar dels varit nära stan och dels varit på skyddat område, t ex Bromma flygplats, ger det en mycket stor möjlighet att förfölja och ta fast rånarna direkt

  att tro att jakten på fildelare på något sätt påverkade det rent ut sagt dumma beslutet att placera helikoptrarna på Myttinge utan skydd, är nästan så att du kan kvalificera till tjänsten som rikspolischef

  SvaraRadera
 5. "Vi har ett ansvar för både gärningsman, oss själva och den personal som fanns inne i depån – det finns många att ta hänsyn till. Vi måste agera professionellt inte emotionellt och tand-för-tand, säger han till SvD.se."
  Ok så nu får inte polisen skada gärningsmännen. Vi skall till och med ta hänsyn till dem!! Samtidigt skall politikerna driva igenom en lag om att allmänheten skall vara tvungen att ingripa vid brott. Själv skall jag citera Bengt Svensson.

  SvaraRadera
 6. Hvorfor har dere så mange slike ran i Sverige? I Norge har vi da nesten ingen, det eneste store er NOKAS ranet hvor alle men en ble tatt. De fleste av pengene har selvfølgelig ikke kommet til rette, men de skyldige sitter ihvertfall i fengsel for noen år. Er det norske politiet bedre enn det svenske eller har dere flere utenlanske bander som driver med dette? .

  SvaraRadera
 7. Hvis dette fortsetter er den svenske staten snart bankrott. Hvordan kan det skje at politihelikoptere ikke blir bevoktet? Det er da så mye som har gått galt her at det er nesten en vits. Jeg trodde det norske politiet er udugelig, men det svenske er visstnok ikke stort bedre.

  I Norge har politiet streiket for mer lønn, mer fritid, mer overtimebetaling osv. og de har fått det meste. Har de blitt bedre? Nei ikke en smule, forbrytelser som innbrudd, vold og andre overgrep blir sjelden oppklart. Det eneste de er flinke til er å bøtlegge folk som overskrider fartsgrensen eller som tisser på gata. Grunnen til det er at da tar de inn penger til statskassa og det er visstnok viktigere enn folks helse og eiendom.

  SvaraRadera
 8. Dette er Kling og Klang i praksis!!!!
  Poletiet er bemannet med 2. sortering mennesker både i Sverige og Norge. Det er jo bare å se på den totale handlings lammelse vi ser her, og på deres resultater generelt.
  Her viste de at de kom,at helekopterene skulle settes ut.......helt utrolig!!!!!
  Men som alltid.....det får neppe særlig konsikvenser, som i all annen værnet industri (psykisk utviklede, og stats annsatte)

  SvaraRadera
 9. Det skrivs mycket om polisens helikoptrar. Men ingenting om i vilken beredskap deras piloter har. Såvida dessa piloter inte bor direkt vid hangaren så tillkommer en mycket lång inställelsetid!

  Är det ingen som undersökt denna inställelsetid?

  mvh.

  x

  SvaraRadera
 10. Shiit vad alla blev världsmästare på allt möjligt efter detta relativt kula rån.. Kritisera den som kritiseras kan - vemsomhelst - verkar vara dagens motto.

  Vi lever i ett kapitalistiskt tjuvsamhälle där du och jag robbas av våra bossar var dag; MeN ibland blir till och med de största bovarna [inom stat, överklass och polis] utmanövrerade av mindre okoventionella och från samhället autonoma grupperingar rovdjur - som också jagar rikedom!

  Den viktigaste frågan är ju inte vem som stal vad - utan vem blev bestulen (Gforce). Och denna gång var det inte vi 'härnere som var offren - utan en kapitalistisk institution som växlar sedlar åt de rika. Så sluta grina!;)

  SvaraRadera
 11. Anonym > Det var ingen kapitalistiskt institution som blev rånad. De hanterar sedlar som vanliga arbetande människor använder. Dessutom är det vi vanliga människor som får betala allt. Med högre försäkringspremier och avgifter i slutändan.
  För du är väl inte så korkad att du tror företaget som växlar pengar ersätter beloppet som försvann från sin egen vinst?
  Sedan kostar polisinsatsen en hel del och tar resurser från annat polisarbete som behövs i samhället.

  Men de här sammanhangen är nog lite svårt för dig att förstå. Blir bättre när du kommer upp på gymnasiet, då kommer en del att klarna.

  SvaraRadera
 12. Helikopter hade inte sådann betydelse. Den hade ändå inte hunnit upp i luften innan den andre helikoptern hade lämnat.

  Det krävs en ny hkp organisation inom polisen för att förbättra responstiden, och det kostar pengar, pengar som inte finns.

  SvaraRadera
 13. I dem flesta länder, (utom denna begåvade landet sverige) funderar det så, att polisen alltid begär hjälp av militären i alla svåra situationer, som dem inte hinner med, eller har inte kapaciteten att fixa själva. Men här finns bara en svag, oprofessionell polis(Polen tex har en proffs anti-terror styrka typ rysk spetznas)och knappt någon militär kvar,landet står öppet för allt möjligt övertagande,inrifrån och utifrån,varsågod, ta bara för er,vi bjuder på allt vad ni behöver!

  SvaraRadera
 14. Kalle Anka polisen gjorde det igen,bevittnade rånet bakom sina polisbilar och ingrep inte.
  Svensk polis (den mest inkompetenta i Europa )satsar på den grova brottsligheten dvs fortkörare och felparkerare de enda som de kan få tag på,resten har man totalt misslyckats med.

  SvaraRadera
 15. Hade inte polisens satt 10 pers på heltid på att jaga fildelare hade de kunnat satt de 10 i de 10 största pengadepåerna istället.
  Polisen gjorde väl en hyfsad aktiv insats trots allt. Däremot var planering en katastrof. Sparka Götblad och packet på toppen och anställ någon med hjärna istället. Att polisen inte vågar gå in en bank för att den blir rånad av beväpnade rånare, får mig att bli mörkrädd. Farligt? ja, men ingen sa att vara polis ska vara ett 100% säkert yrke...

  SvaraRadera