fredag 11 september 2009

Svensk friluftsturist gripen i Pakistan

Stackars Mehdi Ghezali först sitter han som oskyldig på Guantanamo efter att blivit gripen i Afghanistan och sen överlämnats till amerikanerna, nu har han varit på fotvandring med vänner i de trevliga och omtyckta bergen i Pakistan, och hör och häpna nu har an blivit gripen igen.

Kan inte de onda krafter som leds av USA förstå att fotvandra i de Afghanistanska och Pakistanska bergen betyder bara att man tycker om friluftsliv och inget annat.


SvD AB SvD GP SvD DN SDS


34 kommentarer:


 1. "svensk" en taliban inget annat

  SvaraRadera
 2. Är man medborgare i Sverige är man Svensk, sen kan man vara Kommunist, Taliban eller Nazist vilket i sig är förkastligt men inte ger någon medborgarstatus

  SvaraRadera
 3. Du ironiserar över hans val av resemål, men alla har väl rätt att resa var de vill

  SvaraRadera
 4. re: Anonym 11 september 10:52
  Jag håller med. Om man till exempel vill ta flyget till World Trade Center borde man få det.

  SvaraRadera
 5. Klart man får resa vart man vill. Men har man en gång gripits som misstänkt för terrorism så borde man kanske fundera en eller två gånger innan man reser till ett ställe där det är känt att just terrorister huserar.

  Jag har iallafall dömt killen nu. Han är terrorist, han var det förut också. det eller så är han så sinnessjukt korkad att han ändå förtjänar att sitta fängslad.

  SvaraRadera
 6. Klart han inte ska behöva sitta i fängelse, han ska hem till Sverige på studs. Hämta regeringsflyget och flyg hem honom precis som förra gången. Jag vet att jag hellre lägger mina skattepengar på det än på triviala saker så som skola, vård omsorg iaf....

  SvaraRadera
 7. Ta ifrån honom det svenska passet omedelbart + begär miljonskadestånd för dålig Sverige PR!!

  SvaraRadera
 8. Nu måste vi lägga allt annat åt sidan och bara koncentrera oss på att få hem Mehmet! Peter Altin hjälper säker gärna till precis som förra gången. Killen är lite på glid och behöver samtala med en socialtant i Örebro. Det är inget fel på Mehmet. Han är bara lite härligt osvensk.

  SvaraRadera
 9. Hej! Vad obehagliga kommentarer ni skriver! Om ni nu tycker så mycket om det "svenska", som skiner igen i era kommentarer, så borde ni väl också gilla den svenska synen på rättsskipning. Vi tror på rörelsefrihet, liksom att man är skyldig först när man blivit dömd. Det gäller för mig, dig och Mehdi. Vi är alla svenskar och ska behandlas som sådana.

  SvaraRadera
 10. Jag blir så glad när en skön invandrarkille lyckas få ett helt jävla land att engagera sig med att få honom frisläppt.

  Det får en annan medborgare att känna sig hur ska man säga det fint... Lite Rövknullad!!!

  Borde man inte lära sig då! Fatta att grabben inte vara delaktig i vårt samhälle.
  Han vill hellre sitta skäggig i en grotta o läsa Kor-an tillsammans med hans muslimska bröder, och kanske vid något enstaka tillfälle stena någon stackars flicka för att hon pratat med nån annan pojke som inte är hennes bror.

  Heja Sverige

  Mvh ArgaJonas

  SvaraRadera
 11. Han är inte invandrare, han är född i Sverige.

  SvaraRadera
 12. Oavsett om han är född i Sverige så är han inte Svensk i mina ögon. han är så mycket arab man kan bli....

  SvaraRadera
 13. För att kommentera Jacob!!!

  Det är sant som du säger men det finns vissa saker som du måste förstå. Det här är välkända fakta som alla "Svenskar" kan skriva under,. Men en sanning som i de flesta fall aldrig uttalas.
  När är man "Svensk"? Är man det atomatiskt när man fått sitt medborgarskap, eller är man det när man äter sill och dricker alldeles för mycket nubbe på midsommar?
  Bara för att du bor i Sverige och åtnjuter våra svenska friheter såsom skola, äldrevård, socialbidrag och yttrande och åsiktsfrihet, betyder inte det att du blir "Svensk".
  Svensk blir man när man tar ansvar för vad som händer i vårt samhälle, när vi är snälla och hjälpsamma mot varandra och dom som behöver det. Inte utnyttja och rasera det våra föräldrar har skapat för oss.
  Med rättigheter kommer oxå skyldigheter men det kommer vissa aldrig att förstå.

  Länge leve Intifadan!

  SvaraRadera
 14. Och i dag är det alltså den 11 september.

  SvaraRadera
 15. Skandal den 11 September att vissa tycker att en terrorist i Al Qaida rörelsen ska vara ursäktad bara för att han är född i Sverige. Sanera ut alla ur Sverige som stöder massmorden på oskyldiga den 11 September, Skicka drägget och alla som har den minsta sympati eller förståelse för massmorden till Guantanamo och låt USA skipa rättvisa. Ingen SVENSK har sympati för massmord på oskyldiga.

  SvaraRadera
 16. Visst är han svensk. Och visst har han rö******at tokvänstern som gullade hem honom. Reclaim Rosengård var bara nästan lika kul...

  SvaraRadera
 17. Det skulle vara intressant att veta om han har stående överföringar till ett bankkonto, eller via Western Union, från svenska staten.

  Exempelvis socialbidrag, A-kassa, sjukpenning, bidrag för studiecirklar och ABF-kurser, starta-egetbidrag, etc. Kanske lite skadestånd från staten också för att han fick sitta bakom hönsnät på Cuba.

  Vem vet?

  Det enda man säkert kan säga är att invandringen kostar pengar och att Sverige redan har världens högsta skatter.

  Det borde vara enkelt att dra billiga vitsar i andra länder om hur dumma svenskar är. Lättlurade.

  SvaraRadera
 18. En del stackare blandar visst ihop allt, men om man inte kan tänka så är det helt förståeligt.
  min blogg vara inte ett inlägg i nån invandringsdebatt utan mer ett inlägg i om hur många som ser sin omvärld med skygglappar, och att om någon talar svenska så är man alltid snäll. Likväl som det finns korkade skåningar och skåningar som mördar och misshandlar så är de allra flesta som bor söder om Stockholm snälla, trevliga och arbetssamma människor. samma sak gäller för invandrare. men det har en del tydligen så otroligt svårt att förstå.

  SvaraRadera
 19. Var fick han $10.000 från. Det hade han med sig när han blev arresterad i Pakistan.

  SvaraRadera
 20. Hola
  Är riktig trött på muslimer, det minst som sverige kan göra är att skicka honom igen till guantanamo simmande inte hyra ett eget flygplan finansierad med mina skatte pengar, han är terrorist och alla terrorister måste sverige utslänga härifrån, regeringen måste sluta hjälpa muslinska föreningar i sverige.

  SvaraRadera
 21. Det finns alltså de som tycker att en svenskfödd svensk medborgare (som Ghezali) ska kunna fråntas medborgarskapet och lämnas åt sitt öde i en muslimsk militärdiktatur. Undrar vad de tycker om invandrare som Suk, Yurkovskaya, Arklöv och Ghancharloo?

  SvaraRadera
 22. De motsvarande 70000 kronorna han hade på sig kommer ju bra till pass som fickpengar under den friska vandringen.

  SvaraRadera
 23. Det blev en SD-blogg istället tydligen...

  SvaraRadera
 24. Inshallah om 50 år sverige är muslimsk! Vi ska starta 1000 Göteborg och 10000 Gottsunda! 100000 mehdi gezali väntar på att dö för islam! Underkasta er islam eller dö!//Sayf-Allah

  SvaraRadera
 25. Upprörande! Vi måste genast skicka SSG för att frita denne oskyldige svensk! Sen ska han ha ett fett skadestånd och middag på Rosenbad, så att han orkar resa lite till.

  SvaraRadera
 26. När har vi svenskar fått nog? Vem startar ett upprop och sänder till sjuklövern (de sju riksdagspartierna) och tala om för dem alla att nog är nog! Svensk är man när man är just DET! Alla vet men få vågar säga det!

  SvaraRadera
 27. Jag tror inte en minut på vad Mehdis familj säger -att han är i Saudiarabien (hi, hi)! Skulle pappan ha sagt att -jovisst, min son är med sina kamrater talibanerna och är på vät med 10.000 dollar som han samlat in i Sverige (vi har betalat detta via skattesedeln), för att ge till sina idoler al-Qaida? Ohc frun visste inte vart han var? Oh Boy! Utvisning av familjen omedelbart, de är alla i maskopi! Snart brinner det på en gata nära Dig (annars)!

  SvaraRadera
 28. Allvarligt talat så visar en stor del av de kommentarer som finns här att det är inte bara Ghezali sim verkar dum i huvudet, lustigt så verkar invandrarhatarna ha samma begränsning i sin förmåga att tänka som just de personer som de brukar lyfta fram som exempel på en vanlig invandrare, dvs såna som Ghezali.

  SvaraRadera
 29. Mr. Opinion vet inte vad han svamlar om, det har inget med "invandrarhatare" att göra, det har med det svenska folkets säkerhet att göra, Mr Opinion kanske önskar bo granne med "drägget"? Jag, mina barn o barnbarn vill det inte! Jag hatar terrorism i alla former och fundamentalism likaså, vill inte bli påtvingad burka, abaya, be 5 ggr per dag, vill inte vakna 04:30 vilket är ca 2,5 tim tidigare än när vi börjar på fabriken, för att en minaret ropar ut för bön! And that Mr Opinion, is my opinion, and look who's stupid now! Tycker dock att sjuklövern borde flytta till Botkyrka, Rinkeby, Rosengård eller liknande, låt de alla flytta dit nu!

  SvaraRadera
 30. Men snälla nån läs själv vad du skriver, det är ju så korkat att man nästan svimmar "påtvingad burka" det är ju så larvigt att det går utanpå det mesta.
  låter som du läst någon ny version av "Sion vises protokoll" där Judarna är utbytta mot muslimerna, men bäste Anonym, försök även om det kan vara svårt att tänka lite till och då kan en värld som inte bara består av konspirationer mot dej dyka upp

  SvaraRadera
 31. Jag häpnar över att folk försöker rentvå honom. Varför bekämpade inte militären hotet redan från början?

  SvaraRadera
 32. Detta är bara början, vänd andra kinden till !

  SvaraRadera
 33. Hej, ja man kanske borde tänka en extra gång var man ska resa efter man har blivit gripen tidigare, men självklart ska man få åka vart man vill men man gör det ju samtidigt på egen risk.

  SvaraRadera
 34. Anonym 15:24

  "Svensk blir man när man tar ansvar för vad som händer i vårt samhälle, när vi är snälla och hjälpsamma mot varandra och dom som behöver det. Inte utnyttja och rasera det våra föräldrar har skapat för oss."

  Så om man är född i sverige av "svenska" föräldrar, men man är för slö för att "ta ansvar" vad är man då? Inte svensk eller?

  SvaraRadera