måndag 14 september 2009

Mesigt rättsväsen attraherar internationell brottslighet

Om man begår brott och skulle ha en möjlighet att välja var man blir dömd, så skulle de allra flesta säkerligen välja Sverige, inte bara det att vi har låga straff, man kan även komma ut tidigare med straffrabatten. Om man tycket att det faktiskt inte alls är kul att sitta i Svensk fängelse så stämmer det alldeles säkert, men om det inte är kul att sitta i ett svenskt fängelse vad är det då att sitta i ett Ryskt fängelse?

Visst är historien med det kapade fartygen Artic Sea märklig och det kan alldeles säkert ligger ett och annat i de påståenden som gör gällande att det var vapen som smugglades på fartyget. Det är nästan komiskt men även ett riktigt underbetyg till Svensk rättvisa när kaparna helst vill få sin sak prövad i Sverige.

SvD

1 kommentar:

  1. Helt korrekt. Den svenska mesigheten fungerar som en magnet. Om softa Sverige dels erbjöd Obama att rättsäkert lagföra kvarvarande Guantanamofångar borde svenska "aktiekapitalet" stiga kraftigt dels hos USA, dels i många muslimska länder, inte sant? Nej tack och det blir alldeles utmärkt om de här kaparna lagförs i Moskva och får bekanta sig med strafflatituderna därborta! F ö kan jag redan nu tycka (om Gud vill, Sverige vill) det vore gott om Ghezali fick bekanta sig med den pakistanska rättvisan nu när chansen återkommer för andra gången...

    SvaraRadera