måndag 7 september 2009

Jobbcoacher skapar nya jobb, eller?

Nu sattsar visst arbetsförmedlingen på jobbcoacher som skall ge arbetssökande bättre möjlighet till jobb. Men vänta lite, menar då arbetsförmedlingen att det skapas nya jobb, att det finns fler arbeten att söka om de anställer eller hyr in jobbcoacher?

Arbetsförmedlingen och dess ledning visar bara hur långt från verkligheten den är, det är rent pinsamt.

Visst skapas det ett antal nya arbetstillfällen, men det är ju för de som skall vara coacher, hur huvudlöst får det vara

Visst arbetsförmedlingen fungerar riktigt dåligt och har en snackare till chef, och de fungerar som en form av övervakare över de arbetslösa. Det är kort och gott en dålig och dåligt fungerande organisation, det är därför inte alls konstigt att man kommer på sådana här huvudlösa idéer.

För de miljarder som detta kostar så finns väl en hel del annan klokare man kan göra, som till exempel se till att det finns sjukvårdspersonal där och när det behövs.

Skattepengarna skall användas klokt och inte slängas ut på en massa larv, bara för att ledningen skall se ut som om den gör nått.


SvD

2 kommentarer:

  1. Mycket bra skrivet
    vad gör de egentligen på arbetsförmedlingen, för det är som du säger, de kan ju inte skapa nya jobb ut tomma intet, finns det inget så finns det inget

    SvaraRadera
  2. Jag anser att jobbcoacher i en lågkonjuktur tillhör bidragsfuskare och som lever på skattemedel.Det skapar jobb för arbetslösa akademiker som slipper att leva på a-kassa.Vi som går hos en jobbcoach har länge undrat varför de får mer betallt än alla vi arbetslösa för att hitta ett nytt jobb.Det är ändå vi som får göra grovjobbet.

    SvaraRadera