måndag 14 september 2009

Rädda Norrmän röstar rasistiskt

Norrmäns nationalism slår av någon konstig anledning lätt över och blir till rasism. 17 maj i Norge är en riktig folkfest till skillnad från 6 juni här i Sverige och av någon anledning så ansågs det inte tidigare riktigt ok att vara stolt över sitt land, det har idag i mångt och mycket ändrats och de flesta har insett att man är stolt över sitt land betyder inte att man automatiskt tycker illa om andra länder och deras invånare. Tyvärr har inte denna insikt nått alla invånare i vårt kära västra grannland.

I dåliga tider så brukar rasisterna sticka upp sitt fula tryne och köra med sina enkla lösningar och sitt klassiska ”de tar våra jobb”, men man skall betänka att Norge är ett av världens rikaste länder, och de har klarat sig förvånansvärt bra i krisen.

I Norge kan en reklamkampanj rikta sig mot ett företag för att de inte är Norskt och jag har med egna ögon sett hur det drabbar de norrmän som är anställda i ett sånt bolag.

Men varför denna rädsla för det som inte är Norskt?

Jo man är en relativt ung nation, en nation som helt eller delvis varit en del av andra länder och därför går igenom samma trauma som bla Estland där etniska ryssar diskrimineras.

Norge är ett jättetrevligt och vackert land med massa trevliga invånare men som av någon anledning känner sig rädda och därför skräms av det som inte är Norskt.

Norrmän!! skaka av er rädslan och kliv ut i världen rakryggade som ett demokratiskt folk

DN SvD SvD SvD SvD AB EXP DB DB VG VG VG VG VG DB DB VG

51 kommentarer:

 1. fattar inte vad du pratar om, dumme svenske!

  SvaraRadera
 2. ja ja, før då kan vi ju få lika kul som i gøteborg,malmø,uddevalle,uppsala, dær "ungdommen" brænner billar varje kvæll och kastar stenar på polisen..

  SvaraRadera
 3. Ikke tøys, Frp har fargede politikere også. Det er ikke rasisme om man ønsker begrense strømmen av asylsøkere som ikke trenger asyl. De som har behov for beskyttelse, skal selvsagt ha det.

  SV hadde i 1970årene 2 politikere på Stortinget, dømt for landssvik etter siste verdenskrig..den ene var leder av SV og var tolk for Gestapo under krigen. Rød politikk ligger nærmere nazismen.

  SvaraRadera
 4. En latterlig blogg. Gidder ikke å høre på at en tullete svenske skal fortelle meg hva jeg skal stemme. Dette handler ikke om rasisme. Jeg stemmer Frp, bor i Oslo og har masse venner av annen bakgrunn.
  Det du ikke forstår oppi det lille svenske hodet ditt er at Norge har svært store problemer da det gjelder integrering. Vi slipper en masse mennesker inn, men så glemmer vi de totalt og ber de ordne opp i ting på egenghånd. Dette er noe vi må endre, slik at vi ikke får egne samfunn "inni samfunnet". Dersom du ikke vet noe om tingenes tilstand i dette landet burde du heller holde munn og dra tilbake over grensa.

  Hilsen Lars, Oslo, 21

  SvaraRadera
 5. Ja det flott med innvandring uten begrensning. Vi håper også å få njuta av samme erfarenheter ni har i t.e. Malmø og Gøteborg! Dette blir en kjempetilgång i tiårene framåt! Vi som inte er redda stemmer Rødt og SV og AP og Venstre etc.

  SvaraRadera
 6. hvis du ikke trives her så er det bare å sette kurs for grensen

  SvaraRadera
 7. Hör ni gjöken...kokkoo.

  Norge blir gradvis ødelagt ved økt innvandring fra ikke-vestlige kulturer (afrika+midtøstenland, og ikke minst Pakistan), både gjennom asyl og invandringspolitikk, og ikke minst gjennom familiegjenforening, og asyl-snyltere. Økonomien skades. Samfunnsharmonien ødelegges med ghettofisering, ikke-kompatibel kultur, og paralellsamfunn i samfunnet.

  "Normal" innvandring fra Sverige eller andre kompatible land og kulturer (sør-øst asia, sør-amerika, osv) har vi ingenting imot.

  SvaraRadera
 8. Hva faen er det du skriver? At jeg er rasist da eller? Jeg dater ei fra Thailand, hun stemmer FRP. Er hun rasistisk?

  1 av 10 innvandrere stemmer FRP, er de rasister?

  Hold kjeft, dette har du tydeligvis ikke greie på!

  SvaraRadera
 9. Nordmenn er ikke rasister, men vi ønsker ikke at Norge skal bli overtatt av muslimer som lager opptøyer sånn som dere Svensker opplever nå i blant annet Gøteborg og Rosengård!

  SvaraRadera
 10. Det var en artig kommentar Mr. Opinion.

  Samtidig, så vil jeg påpeke at det er for lettvint å si at nordmenn stemmer rasistisk. Det må være størrelsen på partiet FRP du sikter til?

  Hovedgrunnen til at FRP sanker mange stemmer er ikke på grunn av deres utenrikspolitikk. Det har mer med det fakta å gjøre, at FRP står for (blant mye annet) lavere skatt, billigere bensin, og lettere tilgjengelig alkohol. Disse tingene appelerer til mange, og det er egoistiske, korttenkte mennesker som lokkes til FRP. De har en aggressiv innvandringspoltikk også, og mange innvandringsfiendtlige trekkes nok mot partiet på grunn av det. Men ikke så mange at de definerer "Norske velgere". Det er andre idiotiske grunner til det:)

  Vi får se i natt! Dette blir interessant.

  A.

  SvaraRadera
 11. ja, jeg er redd for økt innvandring til Norge. Og det er bare å ta en kikk over til Sverige for å gjøre meg enda sikrere. Jeg vil ikke ha borgerkrigslignenede tilstander her, slik tilfellet er i Sverige.

  SvaraRadera
 12. "Åsikter om allt - en konservativ humanists åsikter."

  Sikker på at det er åsikter. Du mener vel ikke åtgärder?

  http://www.youtube.com/watch?v=lJYHhspZJgE

  SvaraRadera
 13. Haha du har jo ikke peiling din dumme svenske!
  I sverige har dere 10.000 uregistrerte Asylsøkere, se bare på storbyene i Sverige, dere mister all kontroll, dette er bare nok ett eksempel på att "søta bror" er så sjalu på norge at dere må linke inn på vg.nett at vi er rasister og lignende. gå hjem og vogg! ni ga bort all eras olje hahaha:D nu e ni så forbannade at ni e fan rasister mot nordmenn :D

  SvaraRadera
 14. Den klassiska modellen för rasistiska partier är att hitta ett antal saker som tilltalar befolkningen och sedan så kör man hårt med dessa, det kan vara billigare sprit etc,

  Invandrare kan vara lika korkade som andra och därför finns det säkert invandrare som röstar på Frp, det var även så i Frankrike att Front National fick en hel del invandrarröster

  SvaraRadera
 15. Hvorfor sier dere han skal dra over grensen tilbake til Sverige? På profilen hans står det jo at han bor i Stockholm, idioter!
  FRP er dessuten et drittparti, jeg tror aldri i verden at de kommer til å vinne valget...

  SvaraRadera
 16. Förstår inte ni Norrmän som skriver "dumma Svensk" att ni bekräftar att norrmän är rasistiska ( i vilket fall vissa )

  SvaraRadera
 17. "Lol": At du er innvandrer har da ingenting med om du er rasistisk eller ikke å gjøre?!? Hva faen er det du skriver???

  SvaraRadera
 18. Hvordan klarer du å si at Nordmenn er rasistiske for å skrive "dumme Svenske"??
  Det betyr at DU er dum og du er vel svensk, så derfor blir det Dumme Svenske.
  Skjønner du det? din dumme svenske..

  SvaraRadera
 19. Hehe
  Helt enig i kommentaren din. Norge er veldig nasjonalistisk. Bare se på butikkjedene og produktene folk handler der. Ingen må komme og påstå at Omo, Zalo, Solidox, Grandiosa, Gilde eller andre norske møkkaprodukter er noe bedre enn utenlandske. Og det er riktig at flere utenlandske foretak, som har sterke norske konkurrenter, har blitt nærmest kastet ut av landet.
  Men som de fleste kommentarene her viser, så har vi blitt folk med mange redde rasister i en avkrok av verden, med alt for mye penger...

  SvaraRadera
 20. Vi sier det fordi han er en tosk som forhåndsdømmer oss nordmenn som tør å si at vi burde bremse innvandringen. Å kalle meg som nordmann rasist fordi jeg mener vi burde bremse ned innvandringen gjør meg utrolig provosert. Vi har problemer, og det er noe vi alle snart burde innse. Mennesker som deg mr.opinion, som slenger ut løse påstander, er de menneskene som sørger for at Frp får enda større oppslutning. Jeg er så sabla lei av all sutringen fra folk som deg.

  Jeg stemmer ikke Frp, enda jeg er enig i asylpolitikken, men likevel vil jeg gjerne si 3 ord til deg sweden som jeg håper du husker som en hyggelig gest fra Norge. "Dra til HELVETTE!"

  godt valg = )

  SvaraRadera
 21. Tullete blogg det her ja! Folk er lei av å bli nedprioritert i sitt eget land. Mens gamlehjemmene styres etter knallharde budsjetter, er det ikke noe som heter moderasjon når man snakker om f.eks asylpolitikk. Der står det ikke på penger! Synes også det er ganske paradoksalt at man som nordmann føler seg fullstendig fremmed i deler av Oslo. Kall meg gjerne gammeldags, men sånt synes jeg er bekymringsverdi.

  Synes også at bruken av begrepet rasisme brukes altfor ukritisk av altfor mange. Den som blogger her er et stjerneeksempel på det! Tror det er mange som trenger å oppdatere seg på hva rasisme egentlig betyr.....det at man er kritisk til den nåværende integreringen og den økende innvandringen er ikke ensbetydende med rasisme. Er drittlei av at enkelte bruker rasisme- kortet så fort man er kritisk til innvandring og andre kulturer. I mange tilfeller er det innvandrerne som som er fordomsfulle og lite tolerant! Dette blir det satt altfor lite søkelys på.

  Godt valg!

  SvaraRadera
 22. Det va det dummaste ja hört från en svensk på flera timmar =)
  Är svensk själv och har bott i norge i över 10 år.
  Eftersom ja har inblick i bägge länder så förstår ja varför svenskar som bott i sverige hela sitt liv är så hjärntvättade.
  Media fungerar väldigt skrämmande i sverige, sverige är en enåsiktsland i vissa frågor.
  Bland annat i frågan om hur många invandrare ett land skall ta emot.
  I sverige benämns allt och alla som inte är för i stort sett fri invandring, som rasister.
  Och ja förstår verkligen norrmän som ser med skräck på vad som händer i sverige, vem fan vill ha såna tillstånd i sitt land.
  Nej det talar nog mer för att norge får sätta upp ett stängsel mot sverige för att inte skiten ska komma hit.

  SvaraRadera
 23. Nå er det temmelig nytt for meg at å være svensk er av en annen rasekvalitet enn å være nordmann åpenbart, bare det utsagnet om at du "bekrefter" at nordmenn er rasistiske fordi dem kaller deg en dum svenske er bekreftelse nok på at du ikke har noen som helst peiling på hva du snakker om Mr Opinion.

  Nordmenn flest har ikke noe imot innvandrere, men det vi har noe imot er kriminelle. Og det er ikke til å feie under en dør at det er en type folk som topper kriminal statistikken, og det er ikke nordmenn. Og faktisk er det nordmenn som bør skrike rasisme og så videre med tanke på at 99% av ofrene for kriminaliteten er nordmenn. Gatevolden må ned, og da må man ta problemet ved roten, og akkurat nå er roten fremmedspråklige folk som kommer i bøtter og spann inn i landet. Dette er ikke rasisme, men realisme..

  SvaraRadera
 24. Nå er ikke valgresultatene inne, da, så det er for tildig å si hvor rasistisk vi stemmer. I det minste blir det vel ikke så ille som i Danmark :-(

  Hvilke reklamekampanjer har du sett hvor et firma angriper et annet for ikke å være norsk? Det kan jeg ikke si jeg har sett... Dagligvarekjeden Lidl var riktignok ingen stor suksess, men jeg tror ikke noen direkte angrep dem for å være tyske (derimot var det en del som var sinte på dem på grunn av deres fagforeningsfientlighet, og veldig mange som var forvirret over ikke å finne et eneste merke de kjente).

  SvaraRadera
 25. Sverige, som sendte norske jøder og andre normenn rett ut til Tyskerne for at de skulle sende dem i konsentrasjonsleir. Svenske kongen som hadde den stive armen etter å gjort heil Hitler hele krigen.
  Vallenberg som med sin store innsats for nasistmen og overtok mange bedrifter fra Tyskerne. Slik kan man ramse opp hvor sterke Svenskene har vært. Den tynne blåber suppan som de kom med etter krigen. Etter at dere sendte tilsammen 3 millioner tyske soldater på den svenske jærnbanen. Dere som har ødelagt store deler av deres eget samfunn, skal onsentrere dere om å forsøke å redde stompene av Sverige. Når dere har klart det kan dere hjelpe normennene, hvis vi ber om hjelp fra slike som deg.

  SvaraRadera
 26. Anonym: 19:27

  du är som norrman alltid välkommen att handla sprit i Sverige att köra snöskoter och vad annat ni norrmän saknar i ert eget land.

  men kom ihåg att historien har alltid dömt rasister och rasiststater, det gör mej ont att se vad som händer i det land som var ockuperat av nazisterna, och där mina norska släktingar bekämpade dessa

  SvaraRadera
 27. 19:26
  Det der er det dummeste jeg har hørt.
  Er svensker rasistiske fordi dem handler mest svenske produkter, fordi det er det som er mest av i butikkene deres? Hva med innvandrene i Norge som bare handler utenlansk mat i innvandrer butikker, er dem rasister?

  Venstre er vel et av di mest innvandrings vennlige partiene, men er det ikke sponheim som hjar sagt at alle Nordmenn som handler i Sverige er Harry, og at Norske matvarer er best..

  Jeg skjønner ikke at dere sosialister greier å skrive så masse dritt, men du svarer vel dette innleget med at jeg er en taper med dårlig utdannelse og har skrivefeil.

  SvaraRadera
 28. Jeg mener det er sunt å få et perspektiv sett utenfra, en kan lett bli noe navlebeskuende om en har nisselua for langt nedover øra.

  Du bommer imidlertid litt.
  Det er kanskje ikke rasisme, men frykt for det fremmedkulturelle eller misnøye med overdreven og misforstått multikulturell fokus som noen irriterer seg over.

  Noen bekymrer seg over sine kristen "verdier", andre igjen - som meg - ønsker religion dit peppern gror og synes det har gått for langt både hva kirke, moskèer, scientologi og alt annet supernaturlig og new-age romvesenbasert tøv angår.

  Rene rasister - disse stakkars individene som ikke har skjønt det mest elementære innen evolusjonær biologi og hva taksonomi er for noe - stemmer nok muligens enda mer mot høyre enn FrP. Men noen stemmer nok på dem også da de ser dette som en måte å få slått en kile for utvannede deler av sitt syn inn i det offentlige rom.

  Jeg skjønner godt hvilke samfunnsmessige og personlig baserte mekanismer som fører til at en stemmer som en gjør.
  Mye er basert på personlig bias, om det nå er FrP, SV, AP, KrF eller Rødt for den del.
  Ingen av delene er galt, det som teller er at det er rett for den enkelte, spørsmålet er bare informasjonen den enkelte har blitt presentert for, tatt til seg og bygd sin avgjørelse på.
  Det er her mekanismer som konfirmasjonsbias kommer inn med full tyngde, om en har formet seg en mening om noe søker en mer eller mindre bevisst etter ting som bekrefter dette synet og ignorerer eller undervurderer alt som tyder på det motsatte.

  De mest ekstreme tilfellene av dette kan kanskje sies å være kreasjonister, geosentrikere og flat jord proponenter, 9/11 "truthere" og "Birthere" kommer etter miin mening også i samme bås.

  Godt valg, la helan gå!

  SvaraRadera
 29. Beklager alle de anonyme idiotene som har kommet med sin gjørme inn til kommentarfeltene her. Jeg kan bare anbefale at man søker linker fra andre aviser enn VG. VG er en god gammeldags tabloidavis, de har alltid slått an i visse kretser.

  SvaraRadera
 30. Fortsetter vi den politikken som har vært ført med innvandrere kan vi være sikre på å ende opp i samme jævlige situasjon som Sverige. Der terroriserer innvandrerungdommen samfunnet rundt seg!
  Dette har ingen ting med rasisme å gjøre! Kun sunt vett! Vi må nå bremse innvandringen slik at vi kan ta vare på de som virkelig har bruk for asyl og kaste alle juksemakerne ut. For all del, jeg synes synd på alle sammen, men det er ikke realistisk å tro at vi kan ta vare på alle fattige i Verden! La oss heller hjelpe dem der de kommer fra. Dersom vi reduserer tilstrømningen av asylsøkere med ca 50% kan vi heller bruke de 10 milliardene vi bruker på disse i utlandet og hjelpe flere hunder tusen mennesker. Nå må de røde rabulistene "stikke fingeren i jorda" (i stedet for der det lukter vondt).
  hilsen Realist

  SvaraRadera
 31. Takk gud, for at unionen ble oppløst..... Hvor DUM går det an å bli!!!

  SvaraRadera
 32. Sverige er Europas skrekkeksempel på muslimsk overtagelse og må settes under fremmed administrasjon. Euyropa har ikke råd til å la Sverige være selvstendig lenger.

  SvaraRadera
 33. Til Harald K.

  Hva synes du om Krf toppen som prøvde seg med valg fusk i dag?
  www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=594517

  Så var det dette med di "kretsene" som du snakker om da ;)

  SvaraRadera
 34. Jeg liker ikke Frps liberale høyrepolikk, men de har da ikke et rasistisk program. For tretti år siden ja, i dag nei.

  SvaraRadera
 35. Du får la være å rømme til Norge når hele Sverige blir en grillfest á la Malmø og Gøteborg. Allahu akbar.

  SvaraRadera
 36. Er ikke så stabil på å skrive svensk.. men ja, finner innlegget ditt et smule forhåndsdømmende over både nordmenn og de som har flyttet hit i senere år! Kjenner til flere med innvandrerbakgrunn som stemmer på de mer konservative og liberalistiske partiene vi har i Norge - heldigvis så har vi mangfold på flere plan. men at stemmene går til de blå gjør hverken nordmenn eller innvandrerne til rasister..
  Slik som tilstandene har vært i store deler av Oslo, og også ellers i landet (spessielt den siste tiden) så er det ikke så rart at personer stemmer mer konservativt. Har ingenting med fremmedfrykt å gjøre - og har alt med oppbygging av landet og gjøre det bedre for oss alle som allerede bor her - Enten vi er rosa, blå, vite, lilla, brune eller grå :)

  Og til alle som skriver "dumme svenske!" dere synker rimelig lavt på lista også.. GRunnen til at vi har såpass mange svensker i norge er at nordmenn er veldig fine på hva slags jobber de tar ... Og dermed står der flere arbeidsplasser ledige til de ekstremt arbeidsvillige og positive svenskene :)

  Ble litt langt det der, les det de som vil

  SvaraRadera
 37. Svenskar är ett väldigt indoktrinerat folk som gärna lyssnar och tar till sig vad som kommer ifrån dom styrande och media.
  Är väl åratal med sossestyre som fått alla att bli en fårflock.

  SvaraRadera
 38. Trött som fan på att höra att folk är "rädda" osv bara för att de råkar tycka "fel" i frågor om invandring.
  Norskarna röstar helt enkelt på det parti de anser föra den bästa politiken. Sen är inte norskarna lika kuvade som svenskarna utan vågar fortfarande säga vad de tycker i större utsträckning. Länge leve Norge!

  SvaraRadera
 39. Du snackar bara en massa skit. Norge (och även Danmark, Österrike, Schweiz och Frankrike) är i mångt och mycke smartare än de flesta svenskar (t.ex. sådana som du). Förstår du inte att vi i Sverige och även många andra länder i Europa har ett problem. Islam hotar att ta över hela vår kontinent och Sverigedemokraterna, Fremskrittpartiet, Dansk Folkeparti, Freiheitliche Partei Österreichs, Front National, Schweizerische Volkspartei och en rad andra partier i Europa försöker stoppa det och rädda oss. Tyvärr är många för dumma för att fatta det.

  SvaraRadera
 40. Borde man inte ha integrerat sig efter 50 års ockupation ? Dessutom snacka inte skit och kalla det diskriminering, vill man prata ryska som officiellt språk så kan man flytta till Ryssland. Ryska är primärspråk för ca. 164 miljoner människor, kan man då inte i ett litet land som t.ex. Estland kräva att ens språk (Estniska om du inte uppfattade det) ska vara ett krav i språkkunskap för att bli medborgare? Hur skulle det kännas om jag satt här och krävde att du skulle förstå det jag skriver om jag skrev det på Estniska? Du borde kanske läsa på om följande innan du söker vilket land som har problem med diskriminering:
  1. När dom försökte radera ut hela kulturer:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Russification#Under_the_Soviet_Union

  2. Från dagens ryssland
  http://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Russia_during_the_2000s


  Dessutom, är det några som diskriminerar, så är det ryssar som diskriminerar ryssar. Dom ryska personer i min vänkrets som lärt sig Estniska flytande och beter sig som att Estland är deras hemland, blir utfrysta av sina egna familjer för att dom inte anses som ryska nog. Men jag antar att du har en enorm kunskap av vad som sker i Estland.
  Du är bara ytterligare ett exempel på "White man's burden", du måste förklara för världen hur den ska styras ur ditt upplysta sinne, men det stinker mest rasist lång väg. För jag antar att du läste detta om norska invandrare:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3519849.svd

  SvaraRadera
 41. Jeg ser at Frp har floodet kommentarfeltet her - og til svenske venner vil jeg si at Frp er og blir et parti som har en brun fortid der far til Anders Lange, grunnleggeren av partiet, var et høytstående medlem i NS (nasjonal samling) under krigen. De er og blir et parti for simple mennesker som er misnøyde med at de lever i et land av overflod og velferd. La ikke dette skje med Sverige.

  SvaraRadera
 42. Rasistiskt eller ej. Ni har röstat fram kapitalistiska partier. Det är nästan lika illa.

  SvaraRadera
 43. instämmer med norrmännen här, dumma svensk.. e jag med rasist nu? idiot

  SvaraRadera
 44. Sverige er verdens mest politisk korrekte land, så korrekt og så enstemmige enige om deres korrekthet, at det bør betegnes som fascismens hittil mest vellykkede prosjekt. Hva som skjedde under Andre Verdenskrig er blitt videreutviklet. Alliansen mellom muslimer og nazister er stadig sterk. Jeg forstår utmerket vel at enkelte svensker kjemper tungt mot den svenske folkemening og Goebbelsk mediepropagandaministeri. Det er liksom enighet om alt i Sverige, også om å fortie den feighet og skammelighet som ble utvist under krigen. Men svensk media har alltid vært særdeles flinke med å fremheve bussene til Wallenberg, skjønt disse bussene på ingen måte kan assossieres med den svenske stats politikk. "Nøytrale" håndlangere for Nazi-Tyskland. Man kan diskutere hvorvidt håndlangeriet kanskje forhindret ulykke for den svenske befolkning (men dette forutsetter i sin tur at den svenske stat i realiteten var mot Nazi-Tyskland, hvilket er særdeles tvilsomt), men man kan ikke av den grunn unngå at for majoriteten av den norske befolkning har den svenske stats handlinger under Anden Verdenskrig blitt liknet med noe i nærheten av brodermord. Sverige fungerte i realiteten som nazistenes inngangsport til skandinavia. Således støttet Sverige aktivt et særdeles rasistisk regime. Dette er jo ikke noe dagens Sverige bør være bekjent med, og således burde Sverige ta et systematisk og åpent oppgjør med sin egen nære historiske fortid. Når Sverige så til stadighet ikke makter slik, er det ikke til å undres over at Sverige idag fremtrer som en ytterst merkverdig, men ikke desto mindre svært vellykket, form for moderne neo-fascisme. Fortielsen av fortiden fører bare med seg en simulert, forstillet åpenhet mot alt og alle, hvor dissidens ikke en gang rekker inn i lokalavisenes meningsspalter. Slik fremstår vårt broderland som et land som med nødvendighet oppfatter nordmenns noe mer åpne debatt om samtidige samfunnsforhold som noe truende, som noe som må påtales som noe negativt. Svenske Expressen skriver idag at når 25% av velgerne (uttalt de fra Fremskrittspartiet) ikke finner seg representert i regjering, så utgjør det et demokratisk problem for Norge. Selvsagt noe sludder, ettersom slike situasjoner ligger strukturelt possibelt i ethvert demokrati som er verdt sitt navn. Artikkelen forteller oss dermed langt mer om uærlige vilkår for svensk meningsdannelse, enn om at demokratiet i Norge vakler. Hadde jeg vært svensk hadde jeg stiftet et reellt opposisjonsparti, og konsentrert meg mer om det, enn at Lidl fikk det tøft i Norge. I Sverige er Lidl relativt sterkt, og på nettkampanjene står det lidl.se. Nettop: lidelse. Det er jo det saken omkring Lidl har handlet om: lidelse. For de ansatte. Og at konsernledelsen der ikke har brydd seg nevneverdig om å følge de regler og lover som følger næringslivet i Norge. Så får man tenke.

  Vennlig hilsen, R. Hein

  SvaraRadera
 45. Kjære mr Opinion,

  som alle de aggressive kommentarene her beviser, har vi nordmenn virkelig behov for å lese hva man kan mene om Norge når man ser det utenfra.

  Du beskriver en dimensjon ved Norge som nesten ikke problematiseres vest for Kongsvinger.
  Jeg håper du vil fortsette å kommentere oss, vi trenger det!

  vennlig hilsen
  Espen Askeladd

  SvaraRadera
 46. Synd att de rødgrøna vann valet i norge.
  Sverige er sedan invandringen slagit nya rekord varje år ett sjunkande skepp.
  Norge har sina egenheter men i vart fall en sund nationalism och en stolthet øver sitt land och traditioner, något som svenskar totalt saknar. De firar midsommar å har kräftskiva i sina trädgårdarar samtidigt som de blundar för all negativ påverkan import av analfabetiska somalier kommer med.
  Hur långt skall de behöva gå innan svenskar, danskar och norrmän tar i med hårdhanskarna.

  SvaraRadera
 47. Men herregud så korkat
  hur många somaliska analfabeter kommer det till Sverige varje år????? nä just det du vet ingenting.
  den dag vi tar i med hårdhanskarna som du säger, kan vi alla hälsa hem, för då har fundamentalisterna tagit makten i våra länder och då väntar oss en mörk framtid. låt oss se tillsammans se till att detta inte händer

  SvaraRadera
 48. Hei Mr Opinion!
  Du har rett..mange nordmenn blir forledet av Frp sine enkle løsninger på vanskelige spørsmål.
  Det vil bli en trist dag hvis Frp får makt i Norge ,fordi de fremmer rasistisk og usoledarisk politikk.
  Ett lands fremste adelsmerke er hvordan de behandler sine svakeste borgere!
  Norge er en rettsstat som må følge internasjonale lover.Dette innebærer at alle har rett til å få behandlet sin sak,før de eventuellt vises ut av landet(majoriteten av Norske asylsøkere utvises).Har likevel ett sterkt ønske om at de asylsøkerne som begår kriminelle handlinger skal sendes rett tilbake til sitt hjemland.

  Hilsen Trønder

  SvaraRadera
 49. Ser at Frp får sterk kritikk her. At de kan ha en fortid i NS f. eks og at det styrker den rasitiske holdningen de har idag. Hva med omtrent hele den rødgrønne regjeringen (altså partiene som er med der...) som på 1970-80 tallet var klar til å ta til våpen for å gjøre Norge til et kommunist land? Alle har en fortid, kjære alle sammen. Men vi stemmer vel for å få en bedre fremtid? Når det gjelder innvandringspolitikken til frp som jo er hele grunnen til denne diskusjonen, så sier de stopp til innvandring i Norge. Grunnen til det er ikke noe så kynisk som den derre "de tar jobbene våre" eller at folk er redde for de nye landsmennene. Det er fordi at integreringsmulighetene er for få, innvandrere kommer til Norge uten å få tilrettelagt boforhold, jobb, utdannelse, barnehage, osv, osv. Dette er noe alle kjenner til, ikke sant? Vi har heller ikke laget ordninger på f. eks. utvisninger fra landet. Folk blir ikke sendt ut, de får bare ett brev i posten. Nummer to er at Norge ikke engang har kapasitet til å ta vare på sitt eget folk. Nummer tre at hele politistyrken vår ligger på rygg. Omtrent 98% av alle voldtekter i oslo området er utført av menn av utenlandsk opprinnelse.

  Norge har ikke noe å tilby sine egne landsmenn. Hvordan kan vi da være så blærete å si at vi skal ta imot nye da?

  SvaraRadera
 50. Hej Trönder

  Den som söker asyl och sen begår kriminella handlingar har väl i de flestas ögon förbrukat sin rätt till just asyl, i och med att de visar ingen eller ringa respekt för sitt nya hemland när det första de gör är att begå brott

  SvaraRadera