tisdag 1 september 2009

Var är Piratpartiet????????

Vaccinet verkar komma för sent, så varför inte köra lite Piratpartilogik. Sverige kan väl köpa piratkopierat vaccin, det är ju enkelt och tekniskt möjligt och då måste det ju vara ok. Kom igen nu alla Falkvinges pojkar, upp på barrikaderna och kräv rätten till piratkopierad Kinesiskt vaccin, att de inte håller riktigt någon bra kvallitet, då de inte har samma krav på hygien och pression i de Kinesiska kopierar fabrikerna spelar väl ingen roll. Att det kostar att utveckla och stå för hög kvallitet, spelar väl heller ingen roll. Nej ner med de jävlarna som vill ha betalt för sina forskare, sina sterila produktionsanläggningar och sin kvallitet.

Det är ju möjligt att kopiera så fram med de Kinesiska kopiorna omedelbums.

AB SvD SvD SvD DN DN SDS BOT KB

16 kommentarer:

 1. Om du ska driva en blogg, rättstava för i helvete innan du publicerar. Sen undrar jag vad piratpartiet har med bristen på vaccin att göra? Eller är du putt för att dom fick så många röster i valet?...

  SvaraRadera
 2. Piratpartiet förespråkar bara piratkopiering av immateria, inte av fysiska produkter ;] Fysiska produkter som exempelvis vaccin kostar fortfarande pengar att massframställa.

  SvaraRadera
 3. Bäste Pelle
  skickar genom min telefon just nu så det blir lite fel ibland.

  Piratpartiet har inget direkt med bristen på vaccin att göra, den har jag skrivit om här nedan, men piratpartiet förespråkar ett upplösande av alla sorters patent, det finns oerhörda risker med detta, såsom kopior av medicin och delar till flygplan

  SvaraRadera
 4. anonym
  piratpatister har vid ett flertal tillfällen förespråkat att alla patent är av ondo

  SvaraRadera
 5. Klyftigt så det stör är det inte.

  SvaraRadera
 6. Det finns dokumentarade fall när passagerar plan har störtat i Asien där det visat sig att planen varit reparerade med piratdelar som förstås inte hållit måttet, det är så det ser ut i piratpartilandet Kina

  SvaraRadera
 7. Bara som en upplysning. Flygplandelar är inte patenterade. Däremot är det inte tillåtet att använda delar från icke certifierade tillverkare. Problem med förfalskade delar har alltså inte ett dug med patent eller copyright att göra.
  Bara som ytterligare en upplysning. Det är tyvärr inte alls enkelt att "kopiera ett vaccin". Däremot är det helt lagligt i ett nödläge.
  Inte mycket som är rätt här alltså!

  SvaraRadera
 8. och vad har det här med vaccinet att göra, utöver ditt hat mot piratpartiet?

  SvaraRadera
 9. Det här måste ju vara det mest IQ-befriade blogginlägget jag någonsin har läst

  SvaraRadera
 10. Att skapa "kopior" av något och sedan distribuera dem medan man låtsas som de är original kallas varumärkesförfalskning, vilket piratpartiet är helt emot.

  Om Kina däremot tillverkade egna vaccin av tillfredsställande kvalitet under eget varumärke är det väl klart vi borde köpa dem och skita i patenten. Folkhälsan måste ju ändå gå före marknadskrafterna.

  SvaraRadera
 11. i lol'd.

  förvisso vill PP ändra patentlagstiftningen, men inte reglerna kring hur hygienisk framställningsmiljön ska vara.

  SvaraRadera
 12. Kom inte och förstör hans resonemang med massa fakta nu!

  SvaraRadera
 13. ????

  Vad vill du komma fram till? Hoppas att detta var ett skämt...

  http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/09/propagandan-trappas-upp-vaccinet.html

  SvaraRadera
 14. Helt enkelt roliga kommentarer, men det finns ett allvar i blogginlägget, Piratpartiets logikproblem, det är faktiskt så att piratdelar, (att kalla det varumärkesintrång är bara ett sätt att blanda bort korten) och övriga piratkopierade saker är ett hot mot många företag och de anställda på dessa, dessutom så är det ett hot mot alla de som blir utsatta för piratkopior. att sedan återigen försöka verka sansade genom att tala begrändningar i patenträtten osv, det är samma gamla visa med att ni faktiskt inte förstår. alternativt är för snåla för att betala för er

  SvaraRadera
 15. Kurre: att kalla det varumärkesintrång är inte att blanda bort kort, det är att kalla det för vad det är, vilket kan drabba köparna av produkten ja.

  Att piratpartiet bytt ton i debatten om patent är helt fel också. Från piratpartiets hemsida: "Vi menar att patentsystemet i dess helhet skall avvecklas."
  Sedan finns det folk inom partiet som motsätter sig det totala avskaffandet (vilket det alltid gjort), men piratpartiets ståndpunkt ifrågan är den samma som innan.

  Och till sist den roliga stereotypen att piratpartister är "snåla", det har i undersökning efter undersökning visats att människor som laddar ner filmer och musik illegalt via nätet också inköper film/musik i mycket högre utsträckning än de som inte gör det.

  Men visst fakta kanske inte riktigt hjälper din ståndpunkt, och då är det väl lättare att sprida fördommar istället..

  SvaraRadera
 16. aion
  Du fattar visst inte att du bekräftar vad MrOpinion skriver om.
  om piratpartister inte är snåla,varför inte betala då??
  faktum är att de undersökningar som finns om vilka som röstar på Piratpartiet så visar det på en låg inkomst, vilket kan bero på studier etc, vilket säkert begränsar möjligheten att betala för sig, men det finns Spotify och radio för såna

  SvaraRadera