tisdag 22 september 2009

Norge köper ut dödsdömda ”turister”

Det är hur tydligt som helst Norge kommer att i hemlighet betala för att få ut sina två dödsdömda medborgare från Kongo. Inte för att de var guds bästa barn, utan för att rättegången i det överkorrumperade Kongo aldrig kan vara rättvis, så rätt mängd med mutor här och rätt mängd där, kommer säkert att lösa knuten.

Men precis som med vår egen bergsturist Mehdi Ghezali så borde inte de få någon mer chans. För är man så dum att man ger sig in i ett sånt område så gör man det bara av två anledningar. Antingen är man fanatiker som Ghezali eller så lockar stora pengar som i det Norska fallet. Det är ju på gränsen att man skall få hjälp överhuvudtaget, men skall man få det har man nog uttömt all sin rätt till hjälp med den gången.

SvD DB VG VG VG DAGEN Riks24 DB EXP

10 kommentarer:

 1. Ikke vet jeg om de er skyldige i anklagene eller hva. Men jeg mener at alle skal ha en rettferdig rettergang i såpass alvorlige anklager. Du må være rimelig generell i omgangen med bevismateriale dersom man synea t denne kongosaken var et eksempel til etterfølging.

  SvaraRadera
 2. Ingen kan räkna med en rättvis rättegång i Kongo, landet är på gränsen att implodera, och detta till stor del beroende på den omfattande korruptionen, landet borde om man ser till de naturresurser de vara en välmående land, men då alla som skulle kunna hjälpa till och utveckla landet endast berikar sig själva har landet de senaste 20 åren gått kraftigt bakåt i utveckling

  SvaraRadera
 3. Vi i Europa måste hålla ihop mot övriga världen, skicka ner soldater och hämta hem norrbaggarna

  SvaraRadera
 4. Det blir alltid så fel när en Sverigedemokrat dyker upp med sina åsikter

  SvaraRadera
 5. Nei, man kan nok neppe regne med rettferdighet der. Det var jo et sirkus uten like og alle skulle bare ha penger. En stund der lurte jeg på om deltakerne egentlig visste hva saken dreide seg om. Det jeg mente var at om de kommer opp til Norge, så kan heller saken ankes i vårt rettssystem, som i hvert fall forsøker å belyse saken fra flere ståsted.

  Så om vi får dem hjem, så skal de ikke løslates, nødvendigvis, men saken ville være gjenopptatt og prøvd her til lands. Blir de funnet skyldig da, så kan de bures inn for min del.

  SvaraRadera
 6. Betaler regjeringen for å få de to idiotene i Kongo hjem med mine skattepenger flytter jeg østover og blir svensk. Spiller ingen rolle om politiet deres suger...

  SvaraRadera
 7. SHJ, det är dumt att flytta hit. Vi gör mycket dummare saker här.
  Särskilt de som tycker synd om Ghezali. En gång kan man vara oskyldig, men att vara så dum så man åker dit en gång till, tja, då är man fanimej skyldig.

  SvaraRadera
 8. Man borde neka mutning av ren princip. Man blir aldrig av med korruption så länge man göder den med pengar. Genom att betala ut norrmännen så bidrar man ju till det klimat som fick dem att hamna i situationen från början... Vårt företag råkar ut för utpressning lite titt som tätt och vårt standardsvar till dem är "you're gonna have to kill me before i give anything to you". De viker av direkt. Ingen vill ha krig för småpengar.

  skall man dock titta på den personliga tragedin så talar ju dock det hela för att man faktiskt skall/bör göda korruptionen, MEN, om det sker så kan norge inte klaga på den sedan. Man får vad man betalar för där. Det bör de tänka på. Betalar de nu så mister de sin rätt att kritisera kring landets korruption.

  Det är som när folk betalar kidnappare. vårt företag har skrivna stadgar på att ALDRIG betala kidnappare oavsett. Vi dör hellre (iaf jag), samt att OM man betalar så ger man dem medel att göra om brottet mot nån annan varpå man fanimej är lika skyldig som kidnapparna själva till fortsatt brottslighet...

  just my 4 cents.

  SvaraRadera
 9. plain and easy,
  when you are white skinn,you are innocent
  when you are color skinn, you are guilty,bad,thief or whatever etc etc....
  These are the mind the white skinn

  SvaraRadera
 10. Thats just plain stupid to say! I represent me, not all white ppl and I hope you repesent yourself and not all blk ppl in the world. Narrowminded ppl with opinions like that creates differences. I know there is alot of racism both ways, but it doesnt make it better when u take all white as one and all blk as one. Start with the man in the mirror if u wanna change something, and then U must start changing opinions like that. One love B

  SvaraRadera