onsdag 23 september 2009

Patetiskt usel polisorganisation hjälper rånare

Hur fungerar det egentligen? En väska märkt bomb bredvid polisens helikopter hindrar denna från att lyfta, är det bara att promenera in till helikoptern hur som helst? Polisens egen brist på säkerhetstänkande är så patetisk att det inte finns ord.

I vanlig svensk ordning så skall väl detta utredas och ingen är ansvarig

DN SvD SDS GP SMP HD DB VG POL SvD SvD DB DB VG DN DN TA SvD DB DPS GP SvD VG SvD DN DN DB VG SvD DB VG VG SvD DN VG DB VG VG POL SDS SvD

25 kommentarer:

 1. Det verkar otroligt løjligt hur dom egentlig har kunnat komma in til polisens helikopter. Borde inte kunna gå..

  SvaraRadera
 2. var tog alla rånarna vägen? tror inte 10-20 personer fick plats i en helikopter

  SvaraRadera
 3. Dette er det kuleste jeg har hørt om på lenge,STÅ PÅ!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Endelig noen ranere som bruker hue. Dette er andre takter enn de talentløse NOKAS-ranerne i Norge. Lykke til, gutter og kos dere med pengene!

  SvaraRadera
 5. Att sabotera polishelikoptern gör att polisen skämmer ut sig igen.

  SvaraRadera
 6. Det är väl G4S som bevakar polishelikoptern också....

  SvaraRadera
 7. Toppen av ydmykelse hadde vært om ranerne gjennomførte stuntet med politiets eget helikopter :)

  Dette er så bra utført at jeg nesten håper de slipper unna!

  SvaraRadera
 8. Du har inte tänkt på att de kanske flög in med "bomben"? Inte så lätt att skydda sig mot det... Eller du kanske vet hur man i fredstid skyddar en några mil hög luftpelare utan att automatiskt skjuta ner allt som flyger in i den?

  SvaraRadera
 9. Svenska polisen är totalt superpatetisk. Hela världen måste skratta åt svenska polisen! Hur i h:e kan rånarna hålla på i 30 minuter (!!) och lasta säckar med pengar - i centrala Stockholm med helikopter (!!). VAR ÄR POLISEN?? Hur många minuter kan det behövas för en polispatrull att ta sig till Västberga!!?? Svaret är väl att det inte finns några polispatruller en tisdagsmorgon. De flesta ligger väl och sover. För polisfacket tillåter inte att de jobbar och "här händer ju inget". Det är som ett jävla skämt.

  SvaraRadera
 10. Är det bara jag som tänker på Baltic Sea, som kunde kapas mellan Öland/Gotland nyss?

  Sverige verkar vara ganska nedrustat minst sagt, ingen gränsbevakning, ingen militär, ingen polis...

  Undrar just hur huvudstaden skulle klara av en "storbrand", för det är säkert lika illa ställt med brandförsvaret...

  SvaraRadera
 11. Gissa vart pengarna går någonstans ? 100K "nya svenskar" varje år. Och vad gör polisen med de pengar de har ? Satsar på att leta bilder på nätet och flummiga mål som att minska misshandel i hemmet. Varför ägna sig åt riktig brottslighet som kapningar, bilbränningar, störnign av samhällsfunktioner, grova rån..etc..etc

  SvaraRadera
 12. Enligt uppgift av polisen till radio Stockholm så är det tydligen så att polishelikoptern står ute på myttinge på Värmdö, helt oskyddad och det är inte ens staket runt området. Myttinge är ett gammalt nedlagd militärt skjutfällt ensamt ute i skogen

  SvaraRadera
 13. Ingen som är insatt i Svenska myndigheter är väl förvånad... Vår nation är ständig driftkucku i Europa och Världen. Våra makthavare har en skrattretande Bror Duktig-attityd så fort det gäller att kommentera andras angelägenheter. Men, klarar bevisligen inte av att skydda sin egen befolkning på något sätt, oavsett hot. Palmemordet olöst, spektakel av "räddningsaktionen" vid Tsunamikatastrofen osv osv Och det är exempellöst, att en huvudstads Polisstyrka inte bevakar sina egna helikoptrar på ett tillfredställande sätt...

  Den inkompetensen hos ansvariga saknar förmodligen motstycke i Västvärlden. Och vad gör myndigheterna? Jo, inom någon dag kommer det att tillsättas en utredning som redan på förhand vet vad den skall komma fram till. Inget otillbörligt har skett, ingen är ansvarig, i vilket fall inga högre chefer...

  Man får lust att emigrera!

  / Bronnie

  SvaraRadera
 14. Till er som kritiserar polisen! Det fanns folk som körde 11km för fort, felparkerade, urinerade på allmän mark osv. Polisen har gjort ett jättejobb med denna långt större grupp för att stoppa buset och göra vår stad tryggare.

  SvaraRadera
 15. Förr hade försvaret folkilskna hundar i hangarerna nattetid. Billigt och effektivt. Kanske något för polisen också. Nejvisst det går ju inte, någon skurk kan ju bli biten.

  SvaraRadera
 16. afganistan och irak kan bli bra träning och för detta aktivitet och inte minst förståelsen till uppvaknande i vilken sistem världen tvingas till idag--- det bli mera av det slaget helt säker

  SvaraRadera
 17. "var tog alla rånarna vägen? tror inte 10-20 personer fick plats i en helikopter"

  Det skal ha vært mellom 10 og 20 ansatte inne i bygget da ranet skjedde, men det har ikke kommet melding om skadede personer.

  De 10-20 personene du sikter til er de ansatte i banken, ikke antallet til rans-banden,

  SvaraRadera
 18. Må si at det er sykt at det sitter folk her i bloggen å hyller ranerne,dere er ranere selv!
  for noen idioter dere er hyller kriminalitet,hadde jeg vist navnene deres så skulle jeg oppsøkt hver enkelt av dere å funnet ut hva slags svin på skogen dere selv har å sørget for at dere havnet i fengsel .
  For noen idioter dere er ,pga ranet så må den vanlige svenske borger svi og være uten penger i dagensvis pga tomme minibanker osv,dere tror dere er tøffe i trynet så lenge det ikke rammere dere,dere skulle selv blitt frastjålet alt dere hadde så skulle vi sett hvor artig det var

  SvaraRadera
 19. kan ha släppt den från helikopter? Tror inte de har "anti-air tanks" runt helikopterplattan. Och till folk som undrar varför polisen kom så sent så kom larmet 5:19, inte runt 4:50 när rånet började. Vad finns det för anledning för en polis att rycka ut utan larm? Använd lite logik i resonemangen. Polisen kanske inte alltid gör ett superbt jobb men man ska ju inte överdriva.

  SvaraRadera
 20. Tja, regeringen prioriterar vad som är viktigt i samhället, som att avlyssna oss. Det är mycket viktigare än något ynkna bankrån.

  SvaraRadera
 21. Lol! Som tatt ut av en dårlig action film! ;)

  SvaraRadera
 22. Enligt en av artiklarna (kanske står i fler) vaknade ett vittne tio i fem när helikoptern kom, varför ringde han inte polisen då? Eller någon av de andra som säkert också vaknade av helikoptern? Tror man att det är normalt att det kommer en helikopter och landar på en värdedepå vid den tiden och tre personer tar sig in i byggnaden på annat sätt än genom en dörr?

  SvaraRadera
 23. Snart kommer det en dårlig action film om nettopp dette ranet...

  SvaraRadera
 24. Gleder meg til filmen,med Johan Falk (Jakob Eklund) i hovedrollen.

  SvaraRadera
 25. "var tog alla rånarna vägen? tror inte 10-20 personer fick plats i en helikopter"

  Det skal ha vært mellom 10 og 20 ansatte inne i bygget da ranet skjedde, men det har ikke kommet melding om skadede personer.

  De 10-20 personene du sikter til er de ansatte i banken, ikke antallet til rans-banden,


  Första artiklen i morse sa dock att det var 10-20 personer på taket, dom har väll ändrat det med tiden de fått mer information

  SvaraRadera