tisdag 15 september 2009

Norge tackade nej till rasism

Om mina politiska sympatier skall översättas till Norska förhållanden så borde de hamna hos Høyre, tyvärr är problemet i Norge att man blir beroende av ett parti med mycket tveksam agenda och en inte allt för snygg historia. Det är säker en av anledningarna till att Stoltenberg vann valet.

Vad som nu måste göras intill nästa val är att man tydliggör vad Frp är för ett parti och att man avslöjar deras populistiska och rasistiska punkter. För jag kan inte tänka mej att det folk som så modigt bekämpade Nazismen under andra världskriget är beredda att ge Quisling ett skratt från sin grav och låta rädsla och hat ta över den politiska agendan.

Stå upp för demokrati och se till att Frp förpassas till den soptipp där de hör hemma

Läs gärna mitt blogginlägg från igår som renderade över 40 kommentarer från Norge

Rädda norrmän röstar rasistiskt

Avslutningsvis så måste det sägas att Norge måste göra något åt sitt valsystem, då det är så att röster från norra Norge är värda mer, det hör inte hemma i en demokrati att ge olika röster olika värde.


VG VG DB DB SvD SvD SvD DN DN VG VG DB DB DB VG DB


45 kommentarer:

 1. To meget gode poenger, latterlig valgordning, og få bort FRP!

  SvaraRadera
 2. Det er jo bra at våre naboer i øst forsøker å følge med i hva som skjer i Norge, men vil bare si en ting: Før du skriver å uttaler deg, vær så snill, prøv å sett deg inn i ting du uttaler deg om!
  Å sette Frp opp mot Nazityskland, blir det samme som at Sverige nå går i allianse med Kommunist kina, for at de skal kjøpe seg inn i Saab!
  Det er greit dere ligger øst for oss, men å slå dere sammen med Kina hadde jeg aldri trodd!
  Norge har på ny fått et halvkommunistisk styre, som gjerne ville skiftet grenser med dere (om vi hadde kunne beholdt oljen da...), det ene partiet som faktisk sitter i regjering her, har programfestet avskaffelse av kongehuset og væpnet revolusjon i Norge!
  Tenk en gang til før du uttaler deg om rassisme i Norge!

  SvaraRadera
 3. jeg stemte frp og er ikke rasist.
  du har stor fantasi. hvor gammel er du?16

  SvaraRadera
 4. væpnet revolusjon? kan du finne det for oss andre, eller er det noe du har funnet på for å sverte de rød-grønne? Bra blogg, og det er helt riktig! Frp svartmaler og demoniserer de 90% lovlydige innvandrerne for å få stemmen til folk som ikke har mer peiling på politikk enn det de leser i vg og dagbladet!

  SvaraRadera
 5. Det kjedelige er jo at høyre-ekstreme miljøer har vokst kraftig på grunn av denne regjeringen, noe det med all sannsynlighet ikke hadde gjort under FRP, ettersom de vil endre asylpolitikken som er hovedårsaken til at høyre-ekstreme miljøer nå florerer.

  Det er jo noe å tenke på..

  "Stå upp för demokrati och se till att Frp förpassas till den soptipp där de hör hemma"

  Så du mener det å stå opp for demokratiet er å ignorere over 20% av stemmegivere?

  Jeg hadde faktisk gjerne gitt FRP sjansen til å styre Norge i fire år for å se om de fikk noe bra til. Stoltenberg holdt jo ingen av valgløftene i de fire åra som har vært så det kunne jo ikke skade.

  SvaraRadera
 6. Bäste Geir
  Rasism i Norge!! ja nästan 65% av sympatisörerna till Frp anser att "Invandringen utgör ett hot mot vår nationella särart",
  kom ihåg att de absolut största invandrargrupperna till Norge utgörs av Tyskar och Polacker,samt att många Svenskar arbetar i Norge

  SvaraRadera
 7. Anonym 15:39
  att vara beredd att låta ett populistiskt parti styra ett land i fyra år låter inte som en speciellt smart idé

  SvaraRadera
 8. Problemet til FrP er ikke innvandrings-politikken deres, men all den andre politikken deres. Folk stemmer Frp pga innvandrings-politikken deres, og folk stemmer ikke frp pga all den andre politikken deres.

  SvaraRadera
 9. Svensken aner ikke hva han snakker om.

  Idioten vet ikke engang hva som skjer i eget land. Kanskje konsentrere seg om det først?

  http://www.aftenposten.no/nyheter/article3266765.ece

  SvaraRadera
 10. Jag er inte sjuk, bara svensk... Hva er det for noe tullprat at FrP er rasistisk? Er det ikke lov å si at vi bør vite ID på asylsøkere og ta vare på dem som får innvilget asyl? God bedring og konsentrer deg om svensk politikk!

  SvaraRadera
 11. FrP står for MYE MER enn en innstramning og bedre kontroll på innvandring..!
  De står for ett intelligent samfunnsliv, skolesystem, sykehusordninger som funker, eldreomsorgen skal lovfestes, bl.a.
  MEN DET GIDDER VEL IKKE DU Å BRY DEG OM? Så lenge du kan score noen enkle liksombrysegomheleverdenpoeng.. Kjenner jeg blir passe forbanna på denne gamle relga nå!!

  PS! Hvis det er rasistisk å ville verne om, og forvalte norske interesser: SÅ KALL MEG EN RASIST!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 12. "För jag kan inte tänka mej att det folk som så modigt bekämpade Nazismen under andra världskriget är beredda att ge Quisling ett skratt från sin grav och låta rädsla och hat ta över den politiska agendan."

  Tror heller ikke de modige mennene og kvinnene ville at en like farlig idéologi skulle ta over hovedstaden heller, så den usaklige og kvalme sammenligningen din av nazisme og FRP holder ikke mål.

  SvaraRadera
 13. Anonym 15:39

  Stoltenbergregjeringen holdt over 80% av løftene sine, så sett deg litt inn i fakta før du spyr ut den vanlige FrP-propagandaen. Mulig Siv sa at regjeringa ikke holdt noen løfter, men det gjør det absolutt ikke til en sannhet.

  Og man gir ikke makta til verdens smarteste 2-åring bare for å sjekke om det fungerer heller, så hvorfor skulle vi gi den til FrP bare fordi det er mange i Norge som bryr seg mer om en tier i spart skatt enn fremtidens miljø?

  SvaraRadera
 14. Lille Anonym 15:49

  jaha vad har det med saken att göra, så du tycker att för att ett litet fåtal förstör och saboterar så skall alla ut eller in i läger, ok jag skall ge dej det att du behöver några som missköter sig innan du reagerar, annars påminner detta otroligt mycket om vad som hände i Tyskland på 30 talet

  SvaraRadera
 15. Latterlig å uttale deg om ting du ikke kjenner til! Jeg er ikke rasist, men vil ha en strengere asylpolitikk (som i Danmark), men stemmer faktisk Frp og har gjort det 6 ganger nå, mest pga. alt det gode innholdet i politikken deres, skattepolitikk, samferdsel, skole etc. Det er en myte at folk stemmer Frp bare pga. innvandringspolitikken som en over skriver her. Da undervurderer du faktisk 23% av befolkningen. Og jeg har høyere utdannelse dersom det er noen som lurte på det!

  SvaraRadera
 16. Går det an å si noe mere uinteligent ??
  Sponheim dreit seg rett og slett ut. Han hadde fått for seg en merkelig visjon av at han alene skulle fronte noe han mente at han på vegne av partiet skulle stå for, nemmelig at han skulle holde brune strømninger vekke fra poletikken. Noe som i og for seg er vel og bra, bortsett fra at han da måtte sett litt lengre til høyre enn et Frp med Siv Jensen.
  Jeg er mangeårig venstrevelger og følte at han rett og slett ikke representerte meg lenger.
  På meg så virket Sponheim de siste dager som en surrete "partieier" som jobbet med en egen agenda

  SvaraRadera
 17. Torbjörn

  ok så du menar att bara för att ett parti är rasistiskt så kan det ha en massa bra andra saker so motiverar att man röstar på det, det är ju lika huvudlöst som om det var så att du tycker att motorvägar är den viktigaste frågan så röstar man på de som bygger bra motorvägar, nazisterna byggde fina motorvägar på sin tid så på med skygglapparna innan man röstar och strunta i de dåliga sidorna

  SvaraRadera
 18. Tull og töv, svensker har ikke den fjerneste anelse om hva FRP står for, leser om partiet i Aftonbladet og det eksisterer store fantasier om FRP her i Sverige, artig å lese hvor forferdelig dårlig svensk media er :)

  Når ble "nei til innvandring" og rasisme synonymer? Kan noen belyse meg? Svensken?

  /Emil

  SvaraRadera
 19. Anonym 15:58

  vilket larv, Danskt folkeparti har vridit Danmark åt att bli ett intolerant och idag ett bakåtsträvande land, stramare invandringspolitik betyder färre invandrare, skriv det då!!!
  faktum är att om man vill ha färre invandrare så tänker du säkert på svartmuskiga män från arabländerna, men återigen de flesta som invandrar till Norge kommer från EU

  SvaraRadera
 20. "Stoltenbergregjeringen holdt over 80% av løftene sine, så sett deg litt inn i fakta før du spyr ut den vanlige FrP-propagandaen."

  Gidder du å linke til denne informasjonen?

  Takk.

  SvaraRadera
 21. Emil
  Nej till invandring, betyder att man inte vill ha fler som flyttar in i landet, dvs vi som är här är de bästa och inte vill vi att några otäckingar från andra länder kommer hit och förstör vårt Norge, med sina idéer osv, andra människor duger alltså inte att bo i Norge. är det inte rasism?

  SvaraRadera
 22. måtte jo skjønne det var en svenske bak denne bloggen.hvor dum i hodet det går ann og bli.takket nei til rassisme,du har vel en minoritets bakrunn tenker jeg.som ikke skjønner en dritt.tror du noen stemmer på ett parti som er rassistisk.mange av partiene har bra og dårlige saker.så tenk deg godt om for du blogger din kron idiot.

  SvaraRadera
 23. "Stoltenbergregjeringen holdt over 80% av løftene sine, så sett deg litt inn i fakta før du spyr ut den vanlige FrP-propagandaen. Mulig Siv sa at regjeringa ikke holdt noen løfter, men det gjør det absolutt ikke til en sannhet."

  Ja, det de holdt var;Høyere skatter og avgifter, mer til U-land, forsøker enda å få mindre trafikk på veiene (med høyere avgifter), fikk gitt fra seg ansvaret for barn og eldre til kommunene så de slapp å bryte de løftene, mer de har klart å få til???
  Regjeringa har ikke gjort en eneste ting for oss vanlige med barn, se på skolene til barna, selv om jeg ikke tror du har noen, eller se på gamlehjemmet til din far/bestefar! min bestefar falt ut av sykehjems-senga to ganger med lårhalsbrudd på begge sider, ble liggende med brudd i begge hoftene i 1,5 år, til han døde! Ja det er god sosialistisk behandling av folk! Nei, minner mer om Stalins gode sosialisme, det er vel den vi skal få inn her til lands?? Alt makt til toppfolket, gi f... i resten?

  SvaraRadera
 24. Anonym 16:07

  kul prick du var

  mina rötter går tillbaka till bla nord Norge
  ditt sätt att kommentera min blogg stärker tyvärr bara bilden av norrmän som rasister

  SvaraRadera
 25. Frp er ikke rasistisk.

  SvaraRadera
 26. å kalle frp rasistisk er helt på trynet. de er det eneste partiet med en bra innvandringspolitikk - både for nordmenn og for innvandrere. men folk som ikke har andre argumenter er jo glad i å komme med rasisme-kortet.

  SvaraRadera
 27. Dette er egentlig for dumt til å ta seg tid og svare på:-) Derfor velger jeg å la være og kommentere ytterligere...Vil ikke være nede på samme nivå som bloggskriver.

  SvaraRadera
 28. Juhu! Alltid underholdning i å se hvor mange tullinger slike blogginnlegg trekker til seg! :)

  SvaraRadera
 29. hvis du har røtter fra nord norge kan du vel snakke norsk.men appropå nazister var ikke svenske kongen nasist under 2 verdens krig.tystet på nordmenn som krysset grensen.så ikke kom her og si at norge er rassister.når dere var nordens største svikere.

  SvaraRadera
 30. Svensker har tydeligvis ikke peiling på norsk politikk, å kalle et parti som også er nest størst i landet blant innvandrerne rasistisk, er bare patetisk. God bedring, som vi sier i Norge!

  SvaraRadera
 31. FrP er ikke et rasistisk parti selv om "fåniga" medier fulle av løgner i Sverige sier at det er det.
  Har du ikke lagt merke til hvor "politisk korrekt" (=sensurere og drive med løgn) de store svenske avisene og mediene er, så er du nok dessverre blind. FrP er et parti på høyresiden som ønsker lavere skatter, mindre stat/byråkrati, men også mer og tøffere politi og litt strengere straffer.

  I USA ville FrP vært nesten som demokratene faktisk, det er hvor "høyreekstremt" FrP er.

  Jeg ser mange i Sverige snakker om rasistiske FrP og det viser at dere har svært lite faktisk kunnskap om norsk politikk.

  SvaraRadera
 32. Det er ikke så enkelt å angripe FrP som du tror:

  "Vad som nu måste göras intill nästa val är att man tydliggör vad Frp är för ett parti och att man avslöjar deras populistiska och rasistiska punkter."

  De andre partiene har forsøkt å stemple FrP som rasister og populister i mange år, men det har virket mot sin hensikt. De er eksperter på å innta offerrollen og få sympati for de andres "ufine angrep", og mange velgere er uansett enig med FrP i innvandringspolitikken, selv blant de som stemmer på Ap eller H. Det er antagelig en mer effektiv strategi å angripe FrP på at politikken deres vil øke de sosiale forskjellene og svekke arbeidstakeres rettigheter, siden mange av de som stemmer FrP er arbeidere og levtlønte som faktisk vil tape på partiets økonomiske politikk.

  "Norge måste göra något åt sitt valsystem, då det är så att röster från norra Norge är värda mer, det hör inte hemma i en demokrati att ge olika röster olika värde."

  Forsåvidt et godt poeng, men det er nettopp på grunn av denne valgordningen at Ap og de rød-grønne vant valget, nå som forrige gang. Ap har alltid stått sterkt i Nord-Norge.

  -Stig

  SvaraRadera
 33. Bra blogg! Jeg er norsk, og for meg er det selvsagt at FrP er et rasistisk parti. Siv Jensen spekulerer åpenlyst i det verste grums som fins i vår kultur, både i Norge, Sverige og ellers. Derfor er jeg ubeskrivelig lettet over at vi her i Norge fortsatt har en statsminister og en regjering som gjør at jeg kan fortsatt si meg sstolt over å være norsk.

  Erkebergenser

  SvaraRadera
 34. Venstresiden i Norge elsker jo å dissekere Frp, samt å dra frem historien bak forløperen til Frp, Anders Langes parti..

  Derfor er det komisk å lese at du drar Quisling inn i dette. Du visste kanskje ikke at Quisling var leder for Bondepartiet, forløperen til det som i dag heter Senterpartiet, og som du kanskje vet ER et regjeringsparti?

  Så påstår du at Frp er et rasistisk parti?
  Kjære deg, vi har nok sosialistisk stemmekveg her til lands allerede. Folk som tror blindt på alt de leser i media, og som handler deretter.

  Den korrekte definisjonen av rasisme er kort forklart at man anser visse grupper mennesker som mindreverdig på bakgrunn av etnisk opprinnelse.

  Frp har aldri kommet med slike uttalelser. Derimot er Frp skeptiske til den tilsynelatende hemningsløse innvandringspolitikken de rødgrønne bedriver.
  Frp er skeptiske til å slippe inn ID-løse asylsøkere, samt at de krever at de skal lære seg det norske språket før de innvilges statsborgerskap.

  Og er det så rart at Frp i alle år har vært skeptiske til innvandringen, når homofile blir angrepet på åpen gate i Oslo, og får skreket etter seg at "Dette er en muslimsk bydel"?
  Er ikke det et bevis på at de rødgrønne har sluppet innvandringen for langt?

  4 år under de rødgrønne har ført til økt fattigdom i Norge. Ikke lenge før valget kunne mediene melde at 7 % av alle norske barn levde i fattigdom. Dette som følge av en skatte- og avgiftspolitikk som rammer de som allerede har minst fra før.

  Det norske arbeiderparti har blitt et parti for akademikere og norsk middelklasse. Det er kun den gruppen som har fått skattelettelser, de som sitter med regninga for det norske spleiselaget er arbeiderklassen og privat sektor.

  Vil du absolutt omtale et rasistisk parti, kan du heller lete litt på nettet etter Vigrid.
  Skremmende nok var dette et parti som for første gang stilte til Valg, riktignok kun i Buskerud fylke, men de scoret stort i skolevalget.

  Og med all respekt for bloggstarter, hvorfor tror du så mange nordmenn stemmer på ett parti som i mange år har være kritiske til innvandring?

  Kanskje fordi de har fått oppleve de negative sidene ved våre "nye landsmenn"?
  Da i form av kriminalitet, ran, tyveri, voldtekter og drap..

  Beklager, men som nordmann våger jeg å tro at jeg kjenner mitt lands politikk bedre enn du gjør. Og er det noen partier her til lands som hører hjemme på den historiske søppelfyllinga, ja så er det dagens 3 regjeringspartier.

  Jeg håper inderlig halvparten av mine landsmenn tar til vettet frem til valget i 2013!

  SvaraRadera
 35. FRP skårer høyt blant lavtlønte og de med lav utdanning, samt enslige og arbeidsledige.. Og disse blir utnyttet pga sin manglende kunnskap av de høyere makter i FRP.. Trist.. Det er jo nettopp denne gruppen som ville fått en tøffere hverdag med FRP ved makten.

  SvaraRadera
 36. Fan, du är så naiv.. FP har ingenting att göra med rasism. Nästa val kommer FP sitta i regeringen, såsom SD i Sverige. Bort med alla som utnyttjar oss skattebetalare.

  SvaraRadera
 37. Til Anonym 16:08

  Meget bra innlegg.Sjokkerende å lese om din bestefar. Er dette virkelig en måte å behandle våre gamle som har bygget dette landet på?

  Vår sviktende regjering finner ikke penger til å ta vare på våre eldre, men milliardene som asylpolitikken koster dette landet er det aldri vanskelig for dem å finne penger til. Forstå det den som kan!

  SvaraRadera
 38. Det er sånne ting som linken her viser til vi ikke vil ha i norge!http://www.nettavisen.no/utenriks/article2478259.ece,fremedfrykt tror jeg ingen av frp eller resten av norges befolkning har men vi vill ha kontroll over hvem som kommer til landet og hvorfor dem kommer hit!er det så vanskelig og forstå??frp har aldri sagt att alle flyktninger skal i lukket asyl motak,men dem vil att dem som sliper bort fingeravtrykk spiser opp passa sine osv,personer som med andre ord prøver alt dem kan for og skjule identiteten sin skal holdes under oppsyn til dem vet hvem dem er og hvorfor dem kommer hit til norge!rasisme er det utrykket som er mest missbrukt her i norge og tydligvis i sverige også,til og med vi som er etniske norske må vise legitimasjon hvis politiet har lyst til og vite det,skal det ikke være det samme hvis du er flyktning ellr innvandrer også??

  SvaraRadera
 39. Jeg selv er i utgangspunktet Venstre-velger pga partiets syn på innvandring. Samtidig ønsket jeg et samarbeid med FrP. Hvorfor? Fordi FrP faktisk IKKE er et rasistisk parti. Derfor hadde jeg denne gangen ikke noe valg, min stemme ble gitt til Høyre fordi partiet viste mer samarbeidsvilje under valgkampen.

  Det er ikke uten grunn at hele 10 % av innvandrere i Norge utenfor Europa faktisk stemmer FrP. Gjør de det pga at FrP er rasistisk?? Neppe....

  Helheten i FrPs politikk er faktisk bedre enn forfatteren av denne artikkelen hevder. Mange av FrPs forslag er fornuftige og et godt grunnlag for diskusjon innad i en regjering. Jeg håper at Venstre ved neste stortingsvalg er mer fleksible slik at jeg igjen kan stemme på dem.

  SvaraRadera
 40. jag ar inte rasist sjøl om eg inte vil ha Norge nedrent av asylsøkere slik som i Malmø der de brenner bilar og og hotar mydighetene.

  SvaraRadera
 41. ikke alle svensker er dumme, de har jo ham som fant opp vanntette teposer og lommelykta som drives av solceller.

  SvaraRadera
 42. Typisk svensk å ha en slik høy moral(selsagt kun utad).Innvandringen koster Sverige opptil 300 milliarder årlig.Takken er opptøyer i de største byene i senesatt av utenlandsk pøbel.
  I Sverige er all kritikk av innvandringsproblemene holdt nede.Norge er allefall fortsatt et demokrati.Beklager at jeg ikke regner somalere og andre primitive folkegrupper som likemenn. Christian- Oslo

  SvaraRadera
 43. Bra skrevet Mr. Opinion!

  Ikke ta deg nær av kritikken.
  Mesteparten av de som stemmer FrP er stort sett arbeidsledige, sosialklienter, Taxi-sjåfører, trygdemisbrukere og tullinger uten utdanning. De skjønner ikke selv at det er dem som er de første som som vil tape på skattelette og nedsatt trygd. Dessverre fikk de ikke smake sin egen medisin denne gangen. Det kunne blitt morsomt å sett når de begynte å klage på trygda.
  Dusten Carl I. Hagen klarte selvsagt å drite seg ut ved å sparke Sponheim når han lå nede. Slike folk trenger vi ikke i Norge, som forøvrig er et av verdens beste land å bo i.

  SvaraRadera
 44. Norge verdens beste land å bo i ha ha ha ha skratar Det är det inte jag är dansk men bosat i sverige jag tycker sverige är verdens beste land jämfört med Norge i er et kommunist land och jag hatar jer virkligen ni tror ni är bäst på allt bare för att ni har olja men ni är ingen ting har själv jobbed i Norge å gud ett land sader jag ni är 10 år tilbaka jamfört med sverige och danmark och i tycker så synd om jer själv ni tycker att ni för ta så många invandra mere in andra å gud hvor är i någon idioter att lysna på hatar jer virkligen ni är inte bäst ni tror det men försat ni bare med det men vi är andra som tycker anderlunde

  SvaraRadera