onsdag 20 maj 2009

Demokratin hotad

Antalet kriminella närverk har ökat och blivit farligare, de har blivit bättre organiserade och hårdare, om sprängningen av en TV4 reporters lägenhetsdörr har med detta att göra vet inte jag, men polisen har tappat greppet om staden, hur ofta ser man en polis på gatan nattetid? Om det inte gäller Stureplan så sitter de och åker runt i sina bilar. Trygghet skapar man genom närvaro, och närvaro förebygger att saker och ting händer, närvaro stör för de kriminella och de kan inte ta över som de gjort i delar av Rosengård nattetid.

Om våra domare och journalister sprängs i luften så är detta ett alvarligt slag riktigt mot grundfundamentet i vår demokrati. Detta måste få ett omedelbart stopp, medel måste anlås och prioriteringar och förbyggande åtgärder är oehört viktiga nu.

De kriminella nätverken skapas då de kan agera kriminellt i lugn och ro utan att bli störda av polisen, ju tryggare de blir desto större blir de och större friheter tar de sig. Fram för fler poliser på gatan och ett effektivt störningsarbete mot etablerade kriminella. Extra viktigt är det att finnas på plats i socialt utsatta områden, för att förhindra brott direkt och att minska rekryteringen.

Återigen så är det våra politiker som dels skall anslå medel dels skall se till att polisen prioriterar tyvärr.

SvD SvD AB AB SDS SDS

1 kommentar:

  1. Kriminalitet är ett resultat av resursbrist. När sysselsättningen minskar så går kriminaliteten upp. Om folk hade tillräckligt med resurser för att klara sig, och var garanterade en rimlig levnadsstandard utan att ägna sig åt brottslighet, så skulle det begås mycket färre brott.

    Man förhindrar inte brott genom ständig polisnärvaro. Man förhindrar brott genom att öka levnadsstandarden för alla i samhället.

    SvaraRadera