tisdag 5 maj 2009

Nu får det vara NUG

I Paris ser man gärna förstörda tunnelbanevagnar, NUG har blivit inbjuden att delta i en graffitiutställning på Fondation Cartier pour l'art contemporain i Paris i sommar.

Det gäller ju som konstnär att göra sig ett namn så tidigt som möjligt, vem blir glad åt pengar när man är död. Ju tidigare du blir känd desto större är chansen att man tjänar sina slantar medans man lever. Hur blir man känd då? - regel nummer ett är att bryta mot alla regler, och stick ut ordentligt, och NUG har han gjort det.

Vilken praktvecka – först inget åtal och sen utställare i Paris

Snart är det väl även dags för Konstfacks andra nya kändis psykAnna, att skörda frukterna av sina uppseendeväckande och hårt planerade marknadsföring av sig själv. Och här kommer regel nummer två i dager, visa ingen ånger, ingen empati, ingen medkänsla utan satsa helt och fullt ut på att göra dej känd.

SvD AB

11 kommentarer:

 1. Vem har hon brustit i empati gentemot?

  Poliser, vårdinrättningar, lapplisor etc brukar vara väldigt snabba med frasen "Jag gjorde ju bara mitt jobb" när de själva ska ställas till svars för oegentligheter/misstag.

  De lär väl "bara ha gjort sitt jobb" denna dag oxå. Så varför ska folket känna empati?

  Tjejen uppmärksammade ju brister inom psykvården som bekräftas av många patienter.

  Nug uppmärksammade hur tråkigt unga, svenska män har i detta arma land. Livstids konstnärslön till honom liksom hans föregångare Kjartan Slettemark.

  Varför har du en blogg?

  - Jag gissar på att du också vill säga något till världen.

  SvaraRadera
 2. ja. varför har du en blogg?

  SvaraRadera
 3. Jag ska nog skicka en faktura för den tid som går åt till att pliktmässigt håna dig. Det måste ju få gå att tjäna pengar på att håna idioter. "Who misses a morrain?" typ...

  Borde vara bältesläggning och ECT på dig MacOnion!

  SvaraRadera
 4. Om skadegörelse och förstörelse ska kallas för konst så tycker jag att personer som Arthur Travers Harris, även kallad "Bomber" Harris eller "Slaktaren" Harris som ödelade större delen av Europa under andra världskrigen ska kallas för konstnär.
  Varför ska uttryck förstöra vår allmänna egendom som vi andra skattebetalare (jag antar att de som svarat ovanför antingen åtnjuter konstnärslön eller någon form av sjukpension för sina grava störningar) har betalat och finner ett värde i att använda. Vi kanske inte kan njuta av förstörelse eller förstår att njuta av de sopor som ställs ut lite här och var och kallas för modern konst, vi bara vill komma fram till jobbet (ett riktigt jobb, inte bara ett åtgärdspaket för sysselsättnin) utan att tunnelbanan är sönderslagen eller inställd av den orsaken.
  Hellre en ge NUG en konstnärslön vill jag nog återupprätta tukthusen, jag hade hellre betalat med mina skattpengar att sätta Ulva, Apknark och Supertrollet i lite samhällsfostran.

  SvaraRadera
 5. Nug är en dubbel parasit. Dels betalar vi för hans Utbildning på Konstfack, vilket kostar flera hundra tusen med studiemedel och skolans kostnader. Sedan betalar vi 100,000 för den tunnelbanevagn han förstört.

  SvaraRadera
 6. ULVA

  Hon har ju i egenskap av student på en statligt finansierad skola för konst, fått för sig att hon skall avslöja psykvården, det är klart att om hon vill göra de så går hon på fel skola.
  brist på empati?
  jodu så här är det, flera fd intagna, personal vid det aktuella tillfället, släkt till intagna osv har reagerat oerhört kraftigt och de upplever sig förödmjukade och hånade

  SvaraRadera
 7. Mr Opinion, du verkar ha missat konstens journalistiska vinkel. Det är knappast något nytt. Fel skola? Verkligen inte.

  SvaraRadera
 8. Som personal på psyk så mår aldrig bra utav att behöva bälta någon. detta görs också bara i yttersta nödfall. Det är bara i de fall där personen själv, personal och/eller andra patienter hotas av livsfara då läkare går in med ordnationen.
  Jag hade igår en person som gick loss på mig med en stol. dennes agerande utlöste nervositet och svåra psykoser hos flera andra patienter. detta ledde i sin tur till 2 nya vak då dessa patienters suicidrisk ökade så att dom inte kunde lämnas själva.
  Detta är vad "konst"facks eleven utsatte sina medpatienter för.
  hon visade ingen brist i psykiatrin, bara i eget omdöme och empati för andra.

  Angående att fria NUG. Varför? Vi har ju nyligen sett i ett större fall att det går att fälla lite hur som helst.
  sätt dit alla som går att identifiera på filmen för medhjälp. NUG kan även sättas dit för uppsåt till brott. inte mycket svårare än så.

  SvaraRadera
 9. Anonym 08:35

  du verkar ha missat vad det handlar om
  om Anna hade gjort vad hon gjorde i egenskap av konstnär så får hon stå för och ta konsekvenserna av vad hon gör

  Men hon är elev på en statlig skola och har tillsammans med sina handledare på skolan kommit fram till att detta kan vara ett konstprojekt. Då har de som betalar skolan, dvs vi alla rätt att ifrågasätta om detta är vad vi vill att våra pengar går till. Det är inte alls fråga om att begränsa konsten, utan helt enkelt, en fråga om vad statligt anställd personal har rätt att medverka i och uppmuntra till.

  Att man dessutom väljer att hoppa på några av de svagaste i samhället kan ju inte ses som särskilt smakfullt. Det var ju inte frågan om att hon stannade flera dagar för att se vad som hände utan det var bara ett sätt att väcka uppmärksamhet, om intentionen hade varit att väcka debatt, så var det en minst sagt lam insatts.

  I England på 30 talet tror jag det var så såg en kvinnlig författare/journalist att hon blev inskriven på ett mentalsjukhus (kommer tyvärr inte ihåg namnet). Hon vistades där en längre tid och blev sen utskriven (eller om hon fick hjälp ut) det hon skrev efter denna händelse väckte enorm uppståndelse och betydde att psykvården ändrades i England. Men hon ville ändra något och inte bara bli känd, så hon stannade så länge att hon hade underlag för att skriva långa artiklar i ämnet, inte någon – jag e psyksjuk, och nästa dag – nej det var bara ett konstprojekt jag e frisk som Anna gjorde

  läs äaven vad Totte skrev här ovan det är tänkvärt, och visar hur farligt det kan vara med saker lösryckta ur sitt sammanhang

  SvaraRadera
 10. Det är ett brott att utge sig för att vara psykiskt sjuk. Det är INTE något kulturellt engagemang som den kvinnan visar.
  Läs även min bloggartikel: http://norah4you.wordpress.com/2009/05/06/sverige-banandemokrati/

  SvaraRadera
 11. Jaha, och var går gränssen? De som tror på gud, allahn och jahve är ju helt uppenbart psykist sjuka.
  NUG är ju dessutom en kritik mot graffiti kulturen, terrotal pissing.

  SvaraRadera