lördag 9 maj 2009

Vadå konst

Anna Odell har nu gått ut med varför hon genomförde den sk psykbluffen. Jo hon har själv erfarenhet från psykvården, och tyckte att ett dygn som intagen igen skulle visa hur dum och dålig den är. Hon har verkligen hittat nya infallsvinklar när det gäller konst, tänk att ett personligt missnöje kan återupplevas och på så vis bli konst. Jag blev en gång själv indirekt inblandad i en konflikt med en borderline person (allt är antingen svart eller vitt, inget däremellan) det var en ganska otrevlig upplevelse, om jag gick på konstfack så skulle jag kunna söka upp personen och återuppväcka konflikten, och sen kalla detta mitt examensarbete på konstfack. Någon form av självkritik och insikt måste väl ändå konstfacks lärare och ledning kunna uppvisa, för att godkänna detta är ju bara pinsamt.

Kontentan är ju att allt är visst konst enligt Konstfack, och visst ligger konsten i betraktarens ögon. Men om allt kan ursäktas som konst och därför på något sätt fredas hamnar vi i en minst sagt konstig och otrevlig värld.

Vad Odell vill göra som konstnär när hon lämnat Konstfack är helt upp till henne, och hon får då personligen ta ansvar och konsekvenser för sitt handlande, men att i skyddet av hon är elev på en statlig skola genomföra nått sånt här är faktiskt pinsamt både för henne och skolan


AB AB AB DN DN SvD

1 kommentar:

  1. Anna Odells advokat, fd JämO, Claes Borgström, har nu berättat i en intervju om det eventuella kommande åtalet mot henne.

    http://www.svenskbladet.se/halsa/index.php?alias=svenskbladet_moter_claes_borgstrom.html

    SvaraRadera