tisdag 5 maj 2009

Stackars polisen hittar inga bevis

Inget åtal för fd konstfacksstudenten NUG

Det fanns ingen anledning att förhöra NUG ” –Sannolikheten var för liten att han ska ta på sig det här och frivilligt erkänna när vi inte har de här bevisen” säger polisen

Vänta nu lite vad har polisen för något?

Jo en film där någon förstör en tunnelbanevagn.
En elev på konstfack som har ställt ut denna film som sitt examensarbete, och en gallerist som har sålt filmen och uppgivit att just signaturen NUG har gjort denna. Men polisen hittar inga bevis.

Kontentan av detta borde vara att övervakningskameror har inget eller ringa värde som bevis.
eller är det så att polisen i vårt land, antingen har för dålig lön och inte har råd med glasögon och därför inte kan se bildbevisen, eller är det så att man här ser en anledning till att Sveriges polis har en otroligt låg uppklarande procent på anmälda brott, det är för många poliser som helt enkelt är inkompetenta.

Så nästa gång man ser en fartkamera, gasa, hitta på ett klatschigt alias och kalla det hela en rullande installation, för polisen har ju inga bevis, eller gäller det andra regler för oss vanliga dödliga.


SvD DN

5 kommentarer:

 1. Det var riktigt roligt när en trafikpolis blivit tagen av fartkameran och skriker: "Det måste vara ett fel! Det är inte jag!"

  Hahaha, dessa poliser... Gör de någon nytta alls??

  SvaraRadera
 2. Läs på er juridik innan ni yttrar er kritiskt till saker och ting. För att en gärningsman ska kunna fällas över en film så måste han identifieras, alternativt att vittnen kan peka ut honom som gärningsman. I detta fall saknas båda dessa bevisbördor, därav så frias mannen eftersom man enligt svensk lag inte kan "chansa" för att få fast rätt person. Hur skulle det se ut om man jämför våldtäktsutredningar tror ni...?

  SvaraRadera
 3. du missar ju det hela, han är misstänkt, men man vet inte hur han ställer sig till det hela, man anser bara att det inte är troligt att han erkänner att det är han,därför förhörs han inte, han skulle eventuellt kunna visa upp de kläder han hade vid tillfället eller andra för honom specifika saker, som tillsammans med ett erkännande skulle räcka

  SvaraRadera
 4. MrOppenheimer:

  Kan du inte erkänna att du är jävligt inskränkt bara. Modern konservativ... sug på den, man kan ta på den som på hål, man ser ju en förändring i omgivningen, men det finns inget att ta på!

  Kan du inte sluta va så ljummet lagom svensk i ditt sätt att resonera.
  Ber om ursäkt om jag förolämpar dig, men kom igen, vakna.

  SvaraRadera
 5. men herregud
  om mna har nån koll på politik så kryllar det olika inriktningar

  jadu du får tycka vad du vill - lagom ljumet svensk? det var det inte många som tyckte när jag skrev "PP avslöjar sig II" men för faan det är ju upp till dej

  SvaraRadera