lördag 9 maj 2009

Flottans stolthet nästa Wasa?

Hur tydligt visar sig inte försvarets kris när flottans stolthet – kustkorvetterna - visar sig fulla av brister, de går att skjuta genom båten med en AK-47:a och båtarna tål inte vågor på tre meter, och går det vågor på 1,5 meter så måste man köra försiktigt!!!!???

Om vi nu skickar det bästa vi har på internationella uppdrag för att visa upp oss, och det visar sig att materialet inte håller måttet fullt ut, vad har vi då kvar hemma? För de stackare som skall ställas under vapen vid en eventuell konflikt i vårt närområde.

Det har med all tydlighet sparats allt för länge och för mycket, i kombination med en del fatala felsatsningar har detta gjort att vi idag har ett urholkat och ihåligt försvar knappt värt namnet.

Om man vill vara skyddat när olyckan står inför dörren måste försäkringspremien betalas, det är som att bara betala trafikförsäkringen på bilen, när det smäller så kostar det, har man däremot betalat premien så klarar man sig relativt helskinnad.
Med grannar i öst som ingen vet vart de tar vägen idag, så är nedrustningen av försvaret något som våra politiker kan få stå hårt till svars för en dag. För att slippa detta så krävs en översyn av hur försvarsbudgeten fördelas och vad som tilldelas.

SvD SvD

1 kommentar:

  1. Tycker du att det här är intressant i sammanhanget?

    http://www.youtube.com/watch?v=uoM1KblK5Mk

    SvaraRadera