tisdag 26 maj 2009

Diktaturernas triumf

Ingen gör något, antingen är man rädd för vilka övriga konsekvenser ett agerande kan få, eller så tror man som en Brittisk premiärminister gjorde på 30 talet att man kan förhandla med galningar och nå bra överenskommelser med diktaturer som de sen glatt och noggrant kommer att följa, det är fel så otroligt fel. De kommer att fortsätta förtrycka sitt folk, döda oppositionella och hota omvärlden. Det är dags att säga nej, att inte gå med på utpressningarna, att inte gå med på att de dödar och förtrycker sin egen befolkning bakom tomma ord om ”inre angelägenheter”.

Men sen kan man inte annat än bli mycket förvånad när det visar sig att det springer en massa förvirrade människor till Nordkoreas försvar, och på ett nästan roligt sätt försöker visa att den stora boven är USA. jag trode i min enfald att dessa politiskt blinda hörde till historien.

SvD SvD SvD AB AB DN DN DN DN DN SDS VG VG DB DB POL POL SvD

5 kommentarer:

 1. jo men chamberlain stödde ju Hitler och hoppades kunna spela ut tyskland och sovjet mot varandra, så det var väl inte så konstigt att han blev blåst.

  SvaraRadera
 2. "Stödde ju Hitler" var väl ändå att ta i

  kontentan är att det går inte att förhandla med blidgalna diktaturer

  SvaraRadera
 3. Hmm, allting är inte alltid som det ser ut.
  Vem/vilka har sponsrat Nordkorea med teknologi??

  Tyska underättelsetjänsten sponsrade Stalin med hemresa via bl.a Sverige och ca 100 splitter nya tryckpressar under det halvår Ryssland han ha tryckfrihet, i början av 1900-talet. Tyskarna hoppades att det skulle underminera tsar-Ryssland. Det gjorde det, men vad skapade det istället?

  SvaraRadera
 4. Kent, jag tror du menar Lenin och inte Stalin.

  SvaraRadera
 5. Kent, jag tror du menar Lenin och inte Stalin.

  SvaraRadera