onsdag 13 maj 2009

Så fruktansvärt uselt

Det är ju inte konst ens, det är bara dåligt. Anna Odells omtalade installation eller vad man nu skall kalla det, visar sig att den infriar de lågt ställda förväntningarna, eller den är ännu sämre faktiskt. Om man inte är bra som konstnär så får man hitta på nått annat sätt att bli känd, det verkar vara så som Odell resonerat, åk ut själv och titta och bli bedrövad, men runtomkring finns en hel del annat spännande som tål att ses. Det tråkiga är bara att den del som är riktigt usel är även den som blir mest känd.


SvD SvD SvD SvD SvD AB DN DN SDS VG

4 kommentarer:

 1. Bilden där är rätt talande, det här handlar om en människa som inte är helt hemma.

  SvaraRadera
 2. Det tog ett dygn innan hon talade om för alla inblandade och engagerade att hon ljög. Under det dygnet har hon fått privatpersoner att larma SOS, polis och ambulans. Polis och vårdpersonal avstyr ett självmordsförsök när Odell "spelar galen" (ljuger) och uppenbarligen tvingas de dra bort henne från hotet = självmordet och de transporterar henne med blåljus till närmsta specialistinstans för så gravt sjuka människor som står vid gravens rand. Det är i princip förbjudet för ALL inblandade personal att ifrågasätta "sanningshalten" i ett så akut läge. Vad säger det om psykiatriska vård?? Inget alls. Hon blev emottagen och "installationen" kunde inte längre filmas. Det råder brist på vårdplatser. Hon fick en. För att hon "ljög" duktigt! Annars ljuger hon inte, säger hon. Nähä. Men "konst" som bygger på lögner talar väl knappast för att människan bryr sig ett skvatt om varken sjuka, vårdpersonal eller andra samhällsmedborgare. Hur ska någon kunna tro på sanningshalten i hennes framtida konstverk? Ljuga ihop en mordbrand och sen da'n efter säga att "jag dillade lite för att se hur ni reagerar". I TV-intervju framför ett nedbrunnet hus.

  SvaraRadera
 3. Det hela är ju så löjligt överhuvudtaget; att ett examensarbete (som inte ens är hennes slutarbete) ska få denna uppmärksamhet på förhand är knappast befogat, inte heller möjligheten för konstverket att leva upp till intresset.

  Däremot vänder jag mig lite mot att det inte skulle vara konst. Dessvärre har vi ingen bättre definition är den institutionella: alltså att det som visas på en konsthall helt enkelt är konst. Om än mindre bra ibland...

  SvaraRadera
 4. Vi måste vara glada över att Anna O ville testa psykriatrin. Tänk om hon fått för sig att testa brandkåren och anlagt en storbrand enbart för att skildra hur brandkåren arbetar.

  SvaraRadera