tisdag 5 maj 2009

PP avslöjar sig II

Historikern och författaren Dick Harrison, har vågat ta debatten med sekten och intressegruppen Piratpartiet. Vad har han fått för det, jo hot och hatbrev, tysta telefonsamtal från sjuka fildelare som tycker att det är rätt att sno hans arbete.

Piratpartiet är en intresseorganisation, en fundamentalistisk sekt med fanatiska troende, där fienden är alla som inte håller med, och de som inte håller med skall bekämpas med alla medel. Visst finns det vissa som försöker argumentera för sin sak men ärligt talat, det går inte speciellt bra. Antingen är ni dåliga på att argumentera, men sanningen är denna att det finns inga argument till varför t ex Dick Harrison skall lägga ner lång tid på reserch och sen på sitt skrivande, för att när han är klar med detta, skall han tacksamt sitta och titta på när hans arbete delas ut gratis till var och en. Varför är hans arbete inget värt? Den frågan har ingen PP aktivist svarat på ännu. Varför skall författaren Harrison inte ha rätt att betala för sin bostad och betala sitt uppehälle, skall han straffas för att han är så dum som skriver böcker istället för att t ex bygga hus.

Nä ni har inget hållbart argument därför är er enda möjlighet att tysta såna som Harrison som vågar ta diskussionen.

Det som hänt för Harrison är med tyvärr önskvärd tydlighet anledningen till att fler artister osv inte vågat sig på att bemöta PP maffian

läs även PP avslöjar sig I


AB

60 kommentarer:

 1. Vad är det som talar för att det är PP som ringt till Harrison?
  PP vill att han ska kunna ta betalt för sitt arbete, men kostnaden får inte vara att våra grundläggande mänskliga rättigheter kränks.
  Anledningen till att vi inte argumenterar angående hans arbete och ersättnignen är att det inte är statens skyldighet att verka för att den enskilde medborgaren ska få lön. Det är upp till individen attse till så man tjänar ihop sina pengar, och på vilket sätt. Inte riksdagen.

  SvaraRadera
 2. ojojojoj
  samma gamla vanliga tjuvsnack "det är upp till individen" så om det blir vanligt att ta maten i affären så skall det vara ett ok beteende och handlaren och de som arbetar i affären får skylla sig själva och se till att de skaffar sig en riktig inkomst. Det är bara pinsamt att ni inte inser hur korkade ni egentligen är. Det gör att man kan fundera på om det inte borde krävas någon form av intelligensnivå för att få rösta

  SvaraRadera
 3. Var någonstans i Harrisons flickväns artikel står det att det är företrädare för Piratpartiet som har framfört dessa "hot"?
  Ingenstans!

  Din retorik i detta inlägg visar bara den onyanserade bild som idag anses vara den politiskt korrekta. Gillar man inte någon företeelse så ger man sig på den med alla vapen i ens arsenal.

  Du gillar inte PP och det syns. För att kunna bekräfta sin ståndpunkt så tillskriver du dessa brott till det offentliga partiet PP.
  Detta till trots att det ingenstans är bevisat att det är representanter för PP som har skickat dessa hot.

  Om någon skulle bomba den amerikanska ambassaden, skulle du tillskriva denna aktivitet till talibanerna utan det minsta bevis? Förmodligen efter som att du inte verkar fatta bättre.
  Dock finns det fler organisationer i världen som visar hat gentemot den amerikanska regeringen.

  Skrämmande onyanserat och inflammatoriskt.
  Gör om! Gör rätt!

  SvaraRadera
 4. Håller med dig. Är själv artist och kan inte tjäna ett öre på min musik pga fildelningen... skittrist.

  SvaraRadera
 5. Du tror inte att intresseorganisationen PP lyckat kanalisera sånt här beteende då??

  kan hålla med om att rubriken ger intrycket att det är PP styrelse som attackerar Harrison, det har varken jag eller någon annan någon något bevis för. Harrison har tagit debatten med just PP och varför skulle andra än just PP sympatisörer störa sig på Harrison

  SvaraRadera
 6. Anonym 11:35 är ett bra exempel på vad som händer när tjuvar får sätta agendan bestämma lagar etc

  SvaraRadera
 7. Piratpartiet tar avstånd från alla typer av hot, angrepp och påhopp.

  Vi arbetar för att förändra politiken med demokratiska medel. Hot och attacker är odemokratiska metoder som också hotar det öppna samhället.

  Vi arbetar aktivt internt för att förebygga, stävja och stoppa personer och grupperingar som beter sig på det avskyvärda sättet.

  Med det sagt, kan jag baserat på min kunskap om piratpartiets medlemmar, med eftertryck säga att INGEN med någon som helst position inom partiet stödjer användandet av hot och attacker.

  Så, kan vi nu lägga av med sammanblandningen av pp med det lilla gäng dårar som väljer att använda förkastliga metoder? De finns för övrigt på alla sidor i debatten vill jag påminna om.

  /Mikael Nilsson, styrelsen, pp.

  SvaraRadera
 8. Men lägg av! Vad har du för bevis att det är en fildelare, Piratpartist med mera alls från början? Du sitter här och snackar skit framför din lilla burk i din lilla värld. Om det är något Dick, om han själv kan sluta trakassera sina doktorand studenter för att de inte vill vara ihop med honom, borde gilla är det väl Piratpartiet, som faktiskt är det mest seriösa partiet i Sverige runt kultur. Piratpartiet har ALDRIG gått ut med att vi ska krossa mediabranchen osv. Vi vill förändra, både för upphovsrättsmän, konsumenter osv. samtidigt som integritet, privatliv främjas och tjänster utvecklas. Vill inte artister, musiker, författare, konstnärer osv. att kultur främjas? Finns massor med små artister som vill det. Många fler än de där som Dick försökre representera.

  Och om det nu är sant och de upplever det så allvarligt, kan de göra en polisanmälan så erfaren polis får utreda saken istället för att man ska sitta och snacka enbart och snyfta i media.

  Vi är seriösa för folkets skull. Uppenbarligen vill inte andra att det ska vara så. =/

  SvaraRadera
 9. Dick bland andra använder frasen att "Man har rätt att få betalt", vilket är en absurditet. Det är retoriskt slagkraftigt och ger en stark positiv vinklig för artisten (som det brukar vara) men om man analyserar uttalandet så är det inte annat är påhitt. Ingen har rätt att få betalt per automatik, jag älskar att fotografera och producerar således upphovsrättsskyddat material men så länge ingen vill betala för bilderna (det kommer aldrig hända f.ö.) så kommer jag inte kunna leva på det.

  Hur gör jag då?

  Jo jag skaffar ett riktigt jobb, där jag utför arbete som någon faktiskt är beredd att betala pengar för.

  Detta är den marknadsekonomi som storbolagen försöker sätta ur spel för att slippa utvecklas.

  SvaraRadera
 10. Mikael Nilsson

  Tack för ditt klargörande
  jag tror inte heller att du och dina kollegor i styrelsen hotar och trakasserar, men då ni inom PP rörelsen stöder ett i dag olagligt beteende, samt vill avskaffa en grundpelare i vårt samhälle nämligen patenten, så drar ni precis som SD till er en hel del personer med ett inte helt normalt sett att se på vad som är rätt och fel. Det bör ligga i ert intresse att då vara mycket tydliga med att ta avstånd från hot och trakasserier, om ni skall nå någon form av trovärdighet är detta en bra början

  SvaraRadera
 11. Du har inte många rätt du alls mannen.
  VI I Piratpartiet står inte för våld & hot när det gäller vår politik. Vi står för fri kunskap/fri kultur & att vi inte ska ha ett övervakningssamhälle där vi ska vara övervakade vart vi än är eller gör. Du är helt ute & cyklar mannen. Ta reda på fakta innan du yttrar dig om något säger jag bara. Om det är något som inte faller inom ramen för vad de andra partierna står för så ska det partiet alltid skuldbeläggas pga av att vi sticker ut & vågar säga ifrån mot detta förtrycket som är nu. Regeringen vill kriminalisera en hel generation, göra internet olagligt, vi ska vara övervakade var vi än är. Sådant samhälle finns det inte många människor som vill leva i.Rösta på Piratpartiet i Eu-valet 2009 för att värna om ditt privatliv, din integritet, för ett friare Sverige & där vi har rätt till fri kunskap & fri kultur. Snart gör vi Historia.

  SvaraRadera
 12. Anonym 12:32

  Snacka om att inte ha många rätt
  "Regeringen vill kriminalisera en hel generation, göra internet olagligt"
  hem och läs på du har som många andra PP personer inga argument alls.

  Värna mitt privatliv??
  om jag var en författare så vill ni inte värna mitt liv alls utan bara ta allt jag gör

  vakna upp nån gång

  SvaraRadera
 13. På tal om trovärdighet, vilken jävla trovärdighet har Dick Harrison? Inte direkt så att han är en förtroendeingivande person om man kollar på vad han har gjort innan. Men efter som du gillar att dra alla över en kam så kan man ju undra om tycker att alla professorer beter sig på samma sätt som honom. Ack nej, endast piraterna ska slås ihop till ett kollektiv, och så fort något negativt händer så ska man lägga det på den kollektiva skulden. ALLA grupperingar innehåller idioter, även så författar och artistsidan.... eller snarare speciellt artist sidan.

  Och nej, jag har inte laddat ner ett endast verk sedan 2006 och då var det med ett lokalband som inte längre gjorde skivor. Inte med eller tänker rösta för piratpartiet, men helvete vad löjligt det är med att en bransch som är så sanslöst lätt att svartmåla försöker ge sig på en annan gruppering för att göra samma sak. patetiskt.

  SvaraRadera
 14. Tufft att debattera med någon som skriver
  "Piratpartiet är en intresseorganisation, en fundamentalistisk sekt med fanatiska troende, där fienden är alla som inte håller med, och de som inte håller med skall bekämpas med alla medel"

  Jag har inte sett någon på PP's sida (officiellt håll) som ens är i närheten av att stämma med det du skriver.

  Kan du ge några referenser/länkar till detta påstående?

  Samma sak med ditt påstående att PP stödjer ett illegalt beteende. Var hämtar du detta från? PP vill ändra lagstiftningen och värnar rättssäkerheten (för alla, även för TPB)

  SvaraRadera
 15. Sedan Piratebay domen kom (då vi hade ca 14000 medlemmar har Piratpartiet ökat mest av alla partier, vi har fått massor med nya medlemmar & det är inte så konstigt egentligen att vi idag snart är det 3e största partiet i Sverige. När vi går om Centern oxå.
  Bara Sossarna & Moderaterna är större än oss, vi har gått om Folkpartiet,Kd,Vänsterpartiet & Miljöpartiet för länge sen. Idag har vi i skrivande stund 42978 medlemmar & vi kommer att växa ännu mera, vi ska gå om moderaterna oxå. Våra medlemmar är ett bevis på att dom tycker att nu banne mej får det vara nog, nu är det dags att säga ifrån & sätta emot, inte låta sig hunsas och acceptera dig bli kriminaliserad, nu är det dags att byta ut politikerna i Eu parmalementet som vill förstöra för en hel generation ungdomar som ska bygga detta samhället, nu är det dags att byta ut politikerna i regeringen som varit med o tagit fram dessa fra & ipredlagarna, som står bakom dessa. Ny bygger vi om för ett friare Sverige , knyter näven för vårt privatliv & vår integritet. Vi ska aldrig tillåta oss att leva i ett förtryck där storebror bestämmer,ett samhälle som styrs av hungriga mediabolag som bara vill bli ännu rikare än vad dom är idag. VI har medvind nu. Vi är starkare än någonsin & Inget kommer att få stoppa oss. Att jämföra oss med en sekt är bland det löjligaste jag hört,dra nåt gammalt över dig Mr Opinion.

  SvaraRadera
 16. Man borde egentligen anmäla dej för att sprida osanningar om vårt parti mannen. Det har du knappast rätt i att göra. Du svartmålar vårt parti & sprider osanningar om oss att vi ska vara en sekt, du är inte lite sjuk i huvudet du. Vi har fanatiska troende säger du. Herregud alltså du måste hoppa på oss för att en gubbes kärring skriver en artikel i en tidning ? Hon sa inte ens att det var vi som låg bakom eller nåt alls, & du är inte med i våra irc kanaler eller nånting alls där vi diskuterar vår politik, tycker bara du ska hålla käften & inte yttra dej alls för du vet inte ett skit om oss idiot.

  SvaraRadera
 17. Det enda lustiga i det här är att Dicks verk knappt fildelas alls - kolla själv på The Pirate Bay. Folk är alltså inte ens intresserad av hans böcker när de är gratis.

  Snyggt trollande annars!

  SvaraRadera
 18. Anonym 12:54

  hehe
  man behöver ju inte svara dej, du visar ju allt för tydligt sin nivå

  SvaraRadera
 19. mrarboc :) lol , nej det klart vem vill ha den skiten som han skriver?

  SvaraRadera
 20. mrarboc

  hans böcker är bla kursliteratur

  SvaraRadera
 21. "Anonym sa...
  Håller med dig. Är själv artist och kan inte tjäna ett öre på min musik pga fildelningen... skittrist.

  den 5 maj 2009 11:35"

  Då kanske inte din musik är tillräckligt bra för att tjäna som ditt levebröd?

  SvaraRadera
 22. som han sedan säljer till sina studenter japp..:) men då kanske det är dom som har blivi tsura på att han tar betalt eller så me ju.. men det kan du inte få in i din lilla tröga hjärna det klart det kan inte vara lätt Mr Opinion. Du kan bara kasta skit på andra inget annat, du måste väl hitta några syndare för att få ro i din själv din stackare. Du kan lika gärna lägga ner denna sidan för du kommer knappast få många me dej på din sida om du tror det. Dina åsikter & jämförelser med oss är bara patetiska & saknar verklighets förankring. Dina fantasier är bla bla bla inget annat. Känner du denna Dick sååå himla väl eller vad? han är din bästa polare som du vet allt om?

  SvaraRadera
 23. Du kan lilla där o gråta sen när vi kommer in i EU & Riksdagen nästa år för det lär vi göra lille plutten. Vi ökar mest av alla partier. Finns inget parti som ökat så mycke som vårat.
  VI seglar under stolt Piratflagg för ett Nyare friare Sverige. Vi står för vad vi tycker & det kommer vi alltid att göra,vi växer hela tiden & vi har medlemmar bland unga men även bland äldre med som inte vill att sina barn/barnbarn ska bli kriminaliserade, för det är faktiskt dom unga som ska ta över detta samhället sen ,men det fattar inte du trögo.

  SvaraRadera
 24. John Andersson5 maj 2009 13:15

  Det är otroligt pinsamt att läsa alla arga inlägg här på sidan, jag undrade vad Mr Opinion menade med att PP avslöjar sig, men efter att ha läst allt som skrivits här kan man inte annat än ge Mr Opinion rätt, det verkar var en fundamentalistisk grupp av troende, ingen annan får ha nån annan åsikt.

  Sen verkar de inte förstå att om Dick Harrison säljer många böcker eller inte spelar ingen roll, han har precis som Mr Opinion vågat ställa sig upp mot PP och ha en annan åsikt.

  Även om Mr Opinion var bra hård i sitt omdöme kan man inte annat än efter att ha läst alla kommentarer ge honom rätt

  SvaraRadera
 25. du Anonym fån klockan 13:10
  förutom att det vore pinsamt för Sverige så spelar det ingen roll om nån Tjuvpartist kommer in i EU parlamentet, annat än att nån av mupparna i partistyrelsen har sin inkomst säkrat ett tag framöver.

  När det sen kommer till riksdagsval så är ni avslöjade och avklädda och nyhetens behag är över, då blir det inte mycket med representation för er

  SvaraRadera
 26. Alf det vet du inte ett skit om alls hur de kommer att bli då nästa år när /om vi kommer in där. men fortsätt du att titta i din kristallkula o roa dej me det om du vill det, vi andra lever i nuet, du lever i det förgångna fjant. John du har inte heller många rätt & jag antar att du älskar att vara övervakad oxå? Du & Mr opinion o fjanten Alf passar bra ihop att ni inte bildar ett parti ni 3 tills ? :) Det kan ju heta Övervaknings partiet eller all makt åt mediabolagen & fri rätt att kriminalisera hela internet med länkar & allt vad det innebär. Ni 3 är lika störda allihopa.

  SvaraRadera
 27. Pinsamt för Sverige att vi kommer in i EU lille alf?.. Du vet inte mycket alls. Fortsätt du att drömma om de partier du kommer att stödja & hoppas kommer att vinna valet. Lycka till.

  SvaraRadera
 28. @John Andersson.

  Är det PP:s fel att folk skriver arga kommentarer? Då är det Mr. Opinions fel när alla som (till viss del) delar hans åsikt skriver något argt? Vad är det för sätt att tillskriva ansvar?

  Dessutom finner jag det inte så uppseendeväckande att vare sig Mr. Opinion eller Dicken får arga reaktioner - trots att detta ÄR förkastligt - då de använder ett sådant oärligt sätt att debattera. Istället för att komma med argumentation försöker man vinna billiga poäng.

  Ta bibliotek som exempel. Motståndet från förläggare och författare var stort när folkbiblioteken infördes. Var de som var för bibliotek detta p.g.a. att "de ville ha allting gratis"? Var de "tjuvar"? Typiskt oärligt sätt att bemöta ett nytt fenomen. På samma sätt är referenser till "vedertagna sanningar". "Det är klart att ingen någonsin köper musik när den finns att ladda ned gratis" är ungefär lika sant som "Ingen kommer köpa böcker mer när de finns att låna på bibliotek". Det är så enkelt att bara slänga ur sig en "vedertagen sanning" och sedan vägra debattera.

  // Henrik

  SvaraRadera
 29. Är jag paranoid som tror att alla ovanstående otrevliga kommentarer skrivna på mellanstadiesvenska är skrivna av fildelningsmotståndare i syfte att bekräfta synen på fildelningsföreträdare som obildade ohyfsade drägg?

  Bara att jag tror det säger väl allt om nivån på debatten. Kan man utge sig för att vara anställd och plantera upphovsrättsskyddat material och anmäla sin arbetsgivare, så kan man väl kommentera anonymt och låtsas vara arg fildelare, tänker jag.

  Men så rycker jag upp mig och tänker att så illa kan det väl inte vara?

  Jag försöker glömma infiltrationen med Rogue på Bahnhof och jag försöker glömma alla hatbrev och hot till Anna Troberg och se och tänka klart i den här debatten.

  Till er som inte kan uppföra er har jag bara en sak att säga: Stop acting like a Dick!

  Så får ni tolka det hur ni vill. Fantasi har ni ju uppenbarligen.

  SvaraRadera
 30. "det finns inga argument till varför t ex Dick Harrison skall lägga ner lång tid på reserch och sen på sitt skrivande, för att när han är klar med detta, skall han tacksamt sitta och titta på när hans arbete delas ut gratis till var och en. Varför är hans arbete inget värt?"

  Dick Harrisons arbete är ingenting värt, för att hans arbete är skitdåligt. Ingen vill veta av det. Ingen vill läsa vad han skriver.
  Han klagar över att folk delar ut hans verk.
  Ingen gör det, ingen seedar hans verk.
  Han är värdelös, därför är hans arbete ingenting värt.

  SvaraRadera
 31. ojoj. Nån har glömt att ta sina piller.

  En kulturarbetare (som musiker, författare mm) tjänar precis så mycket som dom är värda. Ett sånt arbete har inte rätt till en fast lön

  SvaraRadera
 32. Nisse bra sagt ..:)

  SvaraRadera
 33. John Andersson5 maj 2009 13:50

  Dick Harrison är en av våra mest respekterade historiker vi har idag, jag förstår att ni historielösa och aggressiva personer som skriver här inte vet vem han är men googla gärna eller kolla upp honom på Wikipedia innan ni fäller era minst sagt pinsamma omdömen, ni avslöjar bara er själva

  SvaraRadera
 34. exact bra sagt anonym

  SvaraRadera
 35. men lilla john ingen vill ha hans skit ändå ju.. annars hade dom väl laddat ner det eller?.. finns ingen som vill ha hans dynga, mer än du då & dom studenter han säljer sig till. det är du som avslöjar dej själv john..du behöver inte tala om att du älskar dick såå mycke för alla här. ingen bryr sig om det ändå lille plutten.

  SvaraRadera
 36. Hmm, nu är det ju så att Dick Harrison argumenterar med smutskastning och okunskap. Det är verkligen ingen ursäkt för det han råkar ut för, men det är en förklaring. Det man sår får man skörda. Som motståndare till olaglig fildelning tror jag på information och utbildning. Därför ser jag honom som en stor del av problemet och jag hoppas att du inser vikten av kunskap och sakliga argument.

  SvaraRadera
 37. John Andersson5 maj 2009 13:57

  Anonym 13:42
  du har helt rätt, de tjänar precis så mycket som de är värda, men om man stjäl vad de gör så tjänar man ingenting alls, menar du att det är vad de är värda, då kan man stjäla en bil om man vill ha en ny bil. stackars idioter som jobbar på SAAB ni får ingen lön för ingen vill betala för bilarna ni bygger, vi tar dem istället, skaffa er ett jobb som ger pengar istället, som t ex en plats i EU parlamentet för PP det är ett riktigt jobb det

  SvaraRadera
 38. Gustav Holmgren5 maj 2009 13:58

  Du har fel i mångt och mycket. Har sett många goda motargument på den här sidan, dock även många fjantiga anti-inlägg. Du, Alf, John och alla andra som ser saken som så får givetvis tycka vad ni vill.
  Men!
  Vi i Piratpartiet jobbar inte för att eliminera alla andra åsikter än våra egna, där är du ute och cycklar. Vilket kunskapssamhälle det skulle bli om det stämde, eller hur?
  För vi har som mål att ha ett kunskapssamhälle, istället för ett övervakningssamhälle.
  Och eftersom vi arbetar för det så vorde det ju bra idiotiskt att dumförklara era åsikter. Rätta till fel och meddela sina egna åsikter är dock något helt annat.

  Stolt pirat, som inte riktigt gillar alla kommentarer här.

  SvaraRadera
 39. Anders Troberg5 maj 2009 14:01

  Dick Harrison för en osaklig retorik, baserad på lögner och en förlegad världsbild. Då får han faktiskt också vara beredd att ta kritik.

  Jag är själv kreatör, och både förordar och tjänar på ett öppet informationsflöde.

  Visst ska kreatörerna kunna leva, men jag kan inte på något sätt se hur det ska vara nödvändigt för dem att ha ett skydd som sträcker sig tills de varit döda i 70 år för det. Dagens upphovsrätt saknar proportionalitet, den är inte rimlig, och därför behöver den reformeras.

  Jag skulle tex kunna tänka mig ett skydd som sträcker sig 25 år (10 år för programvara, då den måste bli fri innan hårdvaran den är beroende på försvinner), men under ett "use it or lose it"-villkor. Med andra ord, för att behålla skyddet så måste man tillhandahålla produkten för försäljning (eller gratis, om man, som jag, föredrar det), till ett rimligt pris, med en rimlig tillgänglighet och med en rimlig leveranstid. Gör man inte det, då kan man inte hävda att man har ekonomiska intressen i produkten, och då ska den kvickt ut i det fria.

  Dessutom bör fair use utökas till att omfatta ickekommerciellt bruk.

  Rätten att bli omnämnd som upphovsman vill jag dock stärka och ta bort tidsbegränsningen helt på.

  De som kopierar kanske tar inkomster från kreatörerna, men kreatörer som begränsar tillgången till sitt verk stjäl från vårt gemensamma kulturarv. De är bokbrännare.

  SvaraRadera
 40. Jag har jobbat en hel dag, vill ha betalt för detta om och om igen så resonerar musik och filmindustrin, kanske dags för oss andra dödliga att agera på samma sätt?

  SvaraRadera
 41. Just nu är nivån väldigt låg här inne och det förstår jag i viss mån. Och bara för att klargöra så vill inte Piratpartiet ta bort upphovsrätten utan de vill bara reformera den. De håller med om att författare, artister och andra kulturskapare ska få betalt för sina verk. Som det ser ut nu så kan upphovsmannen tjäna på ett verk i 50 år utan att göra ett skit. Vilken annan yrkesgrupp kan jobba ett par veckor för att sedan sitta på röven resten av livet och tjäna pengar? Vad ger störst samhällsnytta?

  SvaraRadera
 42. "men då ni inom PP rörelsen stöder ett i dag olagligt beteende, samt vill avskaffa en grundpelare i vårt samhälle nämligen patenten"Är det inte ganska självklart att man stödjer det betéende som man vill legalisera? Den som vill avskaffa cykelhjälmstvång stödjer ju tex. cykling utan hjälm. Det är inte detsamma som att uppmuntra till olagliga handlingar.

  I det större sammanhanget är piratpartiet ganska litet och de har alltså ingen stora chanser att få igenom hela sina politik. Istället står valet mellan att ständigt utöka skydden som nu, eller att gå i riktning mot en begränsning av dem så att exempelvis upphovsrätten kan fungera mer som den en gång var tänkt - genom att skapa ekonomiska incitament till skapande utan att i onödan skapa inlåsningseffekter.

  Du har fortfarande inte svarat på hur du själv ser på upphovsrätten. Om det räcker med X års skyddstid för att skapa tillräckliga incitament för att ge ett blomstrande kulturliv, varför ska då skyddstiden vara längre än så med inlåsning till följd?

  Tycker du att patenträtten även ska omfatta mjukvara, affärsmetoder, skatteavdragsmetoder, matematik? Av en av dina tidigare kommentarer kunde man nästan få det intrycket. Var drar du gränsen?

  SvaraRadera
 43. Wow vilket konstruktivt blogg inlägg, det måste vara svårt att skriva något vettigt mot pirataprtiet.D
  u kanske skulle läsa in dig lite på www.piratpartiet.se och inse att det kanske inte är så dåligt ändå. Vi behöver alla som vill komma med för att rädda internet och medborgarrätten.

  SvaraRadera
 44. hmm... borde inte detta gå under "förtal"?

  SvaraRadera
 45. Från ett tidigare inlägg av dig Mr Opinion
  "Du som tror på ett samhälle där äganderätten är viktig, välj då ett Alliansparti den 7 juni"

  Du borde lägga till att man ska rästa höger om man är ute efter att bli totalt övervakad i allt man gör och vill avskaffa demokrati.

  För är inte det alliansen håller på med genom att skapa lagar som går emot folkets vilja?


  Nicklas, Håller med dig helt. Man kan ju låta en rörmokare få betalt varje gång någon använder en toalett som han har installerat.

  SvaraRadera
 46. Trist med historiker som inte är pålästa om (alternativt inte bryr sig om) upphovsrättens och censurens historia. Jag är också historiker och känner väl till hur upphovsrätt och patent hämmar kreativitet och innovation, vilket är motsatsen till vad de är ämnade att göra.
  Upphovsrätt har sitt ursprung i censur, och är liksom patent en rest av utvecklingshämmande monopolistiska gillen.

  SvaraRadera
 47. Visst slängde jag ut en brandfackla, och vad det brann!!!

  De flesta av era kommentarer behöver inte kommenteras, de talar mycket tydligt för sig själva.

  SvaraRadera
 48. Greyman
  du måste utan tvekan bekänna dej till den Marxistiska sättet att se på historien. läste du i Göteborg? där den är framträdande eller?

  om du nu är historiker så vet du vad jag menar

  SvaraRadera
 49. alltså det här blogginlägget är det mest korkade jag läst hittills. om ingen vill ge pengar till stackars dick harrison är det kanske för att han skriver sånt ingen vill betala för.
  att likna detta med snatteri är otroligt ignorant. dels för att det antyder att jag skulle ta något ifrån någon, och dels att det förespråkar att alla som sitter hemma och gör research eller plonkar på sin gitarr har någon sorts inbyggd rättighet till pengar, trots att det är skit som produceras.
  näää, serru mr opinion, så kan vi inte ha det!

  SvaraRadera
 50. Mr Opinion,
  svara gärna på mina frågor här ovan.

  Av dina uttalanden låter det som om du ser patenträtten och upphovsrätten som absoluta rättigheter som inte behöver balanseras mot andra intressen (tex. möjligheten att använda, tolka och bygga vidare på gamla verk och fri konkurrens). Vem/vad är upphovsrätten till för enligt din mening? Hur lång skyddstid bör vi ha? Borde upphovsrätten kunna ärvas i flera generationer? Om inte, varför?

  SvaraRadera
 51. Nä de behöver inte balanseras mot andra intressen, däremot borde det som för allt annat finans en bortre gräns, vilket det redan finns på patent.
  en version är att på något sätt kopiera eller bygga det runt "Droit de suite"

  SvaraRadera
 52. Mer troligare att Dick blev hotad (om han nu blev hotad av en "pirat") pga att han gick ut offentligt och stödde den rättsvidriga och jäviga domen mot TPB än att han diskuterade med PP, det har ju många gjort, utan att ha blivit hotade..

  Sen - kan du bevisa att det var någon med anknytning till PP som hotade Dick? Eller något annat av allt ditt pladder för den delen?

  Det kan vara lika gärna vara en sur skitunge som tar saken i egna händer och tror sig hjälpa när han stjälper, eller för den delen en av Dicks meningfränder som hotat han anonymt för att få sympatipoäng för deras sak.

  Att med bestämdhet hävda att PP ligger bakom som du gör är förtal.. Så det är ju tur att iaf jag inte är en lika stor "laghetsare" som ni skivbolagslobbyister är.

  SvaraRadera
 53. @Anonym sa...
  "Håller med dig. Är själv artist och kan inte tjäna ett öre på min musik pga fildelningen... skittrist.

  DEN 5 MAJ 2009 11:35"

  Det kan inte vara så att din musik är kass?

  SvaraRadera
 54. Nej, jag har inte läst historia ur Marxistisk synvinkel. Monopol är den marknadsform som mest gynnar producenterna, och alltså inte en fri marknad. Den politiska åsikten att fri marknad ska råda är allt annat än Marxistisk.

  För att citera en bra sammanfattning som STIM gjort: "Dagens upphovsrätt har sitt ursprung i den medeltida boktryckarkonsten. Vissa boktryckare gavs ensamrätt att trycka och ge ut böcker. Ur detta privilegiesystem utvecklades den moderna upphovsrätten."

  SvaraRadera
 55. Mr Opinion,
  ok, då har vi helt olika åsikter om nödvändigheten av att balansera intressen mot varandra. Jag måste ändå fråga, vad är enligt dig syftet med upphovsrätten? Om upphovsrätten utformas på ett sådant sätt att upphovsmän ges ett långtgående skydd som visar sig vara till skada för kulturen i samhälle (låt oss anta detta), är det då ändå rätt att ge upphovsmännen ett så långtgående skydd och varför?

  SvaraRadera
 56. "skivbolagslobbyister" ett namn man som PP aktivist ger de man inte gillar, för att skivbolag är i PPs värld onda och elaka och därför ett helt att demonisera

  SvaraRadera
 57. Piratpartiet är en intresseorganisation, en fundamentalistisk sekt med fanatiska troende.Japp ta du skriv om dom berömda anitpiraterna oxå ,så får vi en likadan åsikt eller?

  SvaraRadera
 58. Om du har någon stund över så svara gärna på min fråga här ovan.

  SvaraRadera
 59. ""skivbolagslobbyister" ett namn man som PP aktivist ger de man inte gillar, för att skivbolag är i PPs värld onda och elaka och därför ett helt att demonisera"

  Är den sortens kommentar man skriver när man inte har några riktiga argument att tillföra och inte kan bevisa något man säger..

  PS. Jag är inte med i PP, och kommer inte rösta på dom i något riksdagsval heller.. Knappast PP-aktivist således. Så vem ser allt i svart och vitt egentligen?

  Ska du inte påstå att jag är terrorist eller hatar frihet också? :)

  SvaraRadera
 60. Tor

  Om en författare skriver en bok, och den säljer bra får författaren bättre betalt av förlaget, om man inte har upphovsrätt, kan ett annat förlag ge ut samma bok utan att betala författaren ett öre, förlag två tjänar mer pengar än förlag ett hade gjort, och författaren får enligt vad vissa här menar skaffa ett ”riktigt” jobb för att överleva, och skriver följaktligen inga fler böcker.
  Fildelning av upphovsskyddat material fungerar precis som förlag två. Med den skillnaden att ingen kanske tjänar så mycket pengar på det hela, förutom de som säljer bandtid. Men inte blir författaren fet på att inte sälja något.

  Att införa olika tidsgränser gällande upphovsrätt kan säkert vara en väg att mötas, men vilka tidsintervaller skall gälla då och vem skall bestämma dessa?

  SvaraRadera