onsdag 13 maj 2009

Hellre fälla än fria??

Det känns med hänvisning till bland annat Magnus Ranstorp:s uttalande om bevisföringen osäkert om han verkligen skulle blivit dömd efter samma bevisning i Europa, svaret på den frågan är säkert att han inte skulle blivit dömd, det kan mycket väl vara så att han är skyldig, han är i vilket fall som helst en stor sympatisör till All-qaida, och skulle säkert kunna betitlas som en ”hang around”. Men bevisen måste vara lika klara och tydliga som för andra mål.

Risken efter 11 september är att beviskraven för att dömas för terrorbrott är lägre än vad som gäller för andra brott. Faktum är att man spelar just terroristerna i famnen om så blir fallet, det kommer automatiskt att medföra diskriminering osv, vilket i sin tur ger terrorgrupperna fler sympatisörer, och sen är spiralen igång.

Det civiliserade samhället måste speciellt när det utsatt för hot som från terrorgrupper eller till exempel motorcykelgäng visa att det är ett civiliserat samhälle och vara så tydliga och klar i alla delar av samhället som möjligt och framför allt när det gäller rättskipning.

Grupper som hotar vårt samhälle skall bemötas massivt och hårt av de instanser vi har för att bekämpa sånt, men det skall inte ske med lägre krav på rättssäkerhet.


SvD SvD AB AB DN DN DN SDS VG DB PSD

11 kommentarer:

 1. Bra skrivet!!!

  Man kunde hoppas att resten av världen tänkte på samma sätt!

  /mathias

  SvaraRadera
 2. Undrar om det nu drar igång ett upprop bland Sveriges mediavänster med krav om utlämning till Sverige? Man skulle kunna citera Etiopiens justitieminister när Svenska myndigheter krävde att en "svensk" omedelbart skulle friges och få resa till Sverige: "Svensk? Han är inte svensk! Han är Etiopier, det kan väl vem som helst se" Underbart klarsynt uttalande.

  SvaraRadera
 3. Han är anklagad/dömd för att faktiskt ha gjort saker, inte för att ha uttryckt sympati.

  SvaraRadera
 4. Ja här i Sverige hade han nog fått en klapp på kinden, ett bidarg och på sin höjd en uppmaning att inte göra om samma sak igen.
  Lås in skiten och glöm nu bort det här och skriv om viktigare saker.
  Västsammhället klarar sig utan hans kunskaper.

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte annat än att tycka att det är bra att man har lyckats fånga och låsa in en terrorist. Han är en skam för Sverige och jag hoppas att han aldrig kommer tillbaka igen. Nu verkar vänsterjournalisterna vilja dra igång någon sorts drev igen, men jag fattar inte varför de vill försvara terrorister, flyga hem polismördare med privatflygplan etc. Det finns ingen anledning till varför dessa människor ska vistas i Sverige. De tillför bara problem för vanligt hederligt folk.

  SvaraRadera
 6. Han är lika "Svensk" som jag är från Palestina.. Men han får gärna kalla sig för parasit på Sverige..

  SvaraRadera
 7. Den så kallade oskyldiga svensken som suttit på Guantanamo tog ju första bästa flyg till Kabul efter att ha blivit transporterad till Sverige med privatjet.
  Varför ska vi i Sverige dalta och peka på mjänskliga rättigheter när dom flesta jävla muslimer inte gör samma sak.
  FRAMFÖRALLT VILL VI INTE HAR FLER MUSLIMER I SVERIGE.

  SvaraRadera
 8. Märkligt att just terrorister alltid är oskyldigt dömda. Tror knappast att samma mediastorm hade uppkommit om en pedofil dömdes i USA, trots att beviskraven i dessa ärenden ofta är lägre.

  SvaraRadera
 9. Herregud, vi skall vael bara vara glade att vi slipper skiten! (livstid i USA verkar ju loesa det)

  SvaraRadera
 10. Hujeda mig sånt barn han va och Emil hette han. Nej förresten det hette han ju inte.

  SvaraRadera
 11. Kalla inte de där människorna för svenskar

  SvaraRadera