fredag 8 maj 2009

Lä(S)kigt EU val

Om valdeltagandet blir lika lågt som förra gången det var val till EU-parlamentet, så vet man inte vad som kan komma ur det hela. Mona Sahlin fortsätter sin kräftgång och blir bara en större och större belastning för Socialdemokratin vilket med största sannolikhet inte bidrar till att dra folk till valurnorna. Om antalet soffliggare blir stor så är risken stor att vi delvis blir representerade i EU parlamentet av folk från Mupp-partierna, dvs de utan värklighetsförankring (SD), (PP) och (FI), det vore en skrämmande utveckling, men samtidigt kanske en tankeväckare för Sveriges befolkning. Det är nämligen så att går man inte och röstar så blir marginalpartierna större, eftersom deras väljare har högre röstningsfrekvens.

Även om det känns konstigt skulle jag vilja uppmana även sossar att gå och rösta de 7 juni så att vi slipper virrpannorna i (SD), (PP) och (FI).

DN DN SDS DN

5 kommentarer:

 1. mupp partier..gillar 60 talets usa arkitektur det är tråkigt att det finns ett förakt för åsikter som kanske har lite mer av långsiktigt tänkande än marknadssocialism och kennedy konsumtion.

  varför finns inte hattarna och mössorna kvar i svensk politik tror du utan nya konstellationer?

  Socialdemokraterna har spelat ut sin roll och nydemokrati försökte öppna för förändring men blev bemötta som dillitanta dårar..eller muppar..

  Att du försöker samma politiska spel med PP och klumpar ihop PP med SD..

  Jag tror att du skulle behöva läsa på om hur häftigt samhälle vi kan ha med en fri information och med en moderniserad marknadsmodell..alla priser sätts inte med hjälp av utbud och efterfrågan.

  SvaraRadera
 2. jag har inte klumpat ihop (PP) med (SD) på annat sätt än att de är partier som är udda partier som bygger i väsentligt på en fråga. Personligen tycker jag att all de partier jag nämnde i bloggen är rent ut sagt knäppa

  Fri information????
  Om du menar fri tillgång till andras arbete så är det inte fri information.
  Förut köpte folk sin kvällstidning idag läser många den på Internet, de köper tidningen mest för de extra gåvor som de idag innehåller för hålla försäljningen uppe. Alla beteenden ändras, men i fallet kvällstidningarna så har de själva valt att lägga ut sin nyhets rapportering på nätet

  SvaraRadera
 3. "Det är nämligen så att går man inte och röstar så blir marginalpartierna större, eftersom deras väljare har högre röstningsfrekvens."

  Det är ett felaktigt påstående när det gäller just EU-valet, och när det gäller just SD. Senaste opinionsmätningarna visar att de inte ens får två procent av rösterna i EU-valet.

  SvaraRadera
 4. Problemet med just dessa undersökningar är att de just är undersökningar, när det är röstdags så går inte alla som en gång sagt att de skall rösta p ett parti i en undersökning verkligen till vallokalen och lägger sin röst, det är ju det som är problemet då får (SD) högre andel av de totala rösterna

  SvaraRadera
 5. Vem är du som uppmanar folk hit och dit? En demokrati bygger på rätten att få rösta på det partiet man vill. Vare sig det gäller MP, M, C, SD, FI eller PP.

  SvaraRadera