torsdag 18 juni 2009

Mullorna är rädda nu


Frågan är hur länge väktarrådet tänker tillåta att de inte har full kontroll över läget längre, frågan är också hur övriga delar av samhället kommer att reagera om demonstrationerna kvävs med våld.

Landets unga befolkning har idag inget minne av den ”revolution” som skedde när Shahen störtades, och få av de unga i framförallt städerna sympatiserar med den världsbild de gamla revolutionärerna representerar. Därför är det en krutdurk som nu långsamt håller på att tändas. Nu återstår att se vad som händer under dagens aviserade demonstrationer.

Demonstranterna behöver stöd från den demokratiska världen, man behöver inte ta ställning för någon kandidat för att stödja demonstranternas längtan efter demokrati och frihet

Mullorna är rädda nu, de kommer att försöka både fredliga och säkert våldsamma lösningar på vad de ser som ett problem, men de är inte säkra på att vinna längre, de gamla revolutionärerna från förra revolutionen finns inte kvar, majoriteten av befolkningen är för ung för att minnas, och de brys sig inte om gammal religös revolutionsromantik utan längtar efter frihet.

SvD DN DN SDS VG VG VG DB DB AB SvD SvD DN DB POL EX EX SvD SvD DN AB VG VG DB DB DN VG DB POL DN SDS SvD DN VG DB SvD

4 kommentarer:

 1. hmm Ayatollah Khameini den högste ldaren kommer att ge ut tal på fredag. Mycket viktigt tal, så det gäller att hålla huvudet kallt.... :/

  SvaraRadera
 2. Ahmadinejad elr Mosavi (pest elr kolera). hoppas alla liv har inte gått omintet, så som sist snor inte nån annan idiot åt sig makten!!
  MAKT ÅT FOLKET!!!!

  SvaraRadera
 3. Vilket önsketänkande i denna lilla text.
  Vi vet alla att Iranska ledningen har full kontroll, dessutom ha valet indirekt erkänts av stormakter som USA och Ryssland.

  Finanskrisen i världen lär vara som en gåva från ovan för regeringar som haft problem med Väst förr. Det överskott Väst som gick till diverse organisationer, som anti-imperiaistiska regeringar såg som störande, är minska drastiskt

  SvaraRadera
 4. demonstrationerna var avblåsta innan talet å de två ''reformivrarna'' syntes inte på tvbilderna från universitet. Detta för att ayatollan kräver ansvar av de som ligger bakom demonstrationerna?

  SvaraRadera