tisdag 2 juni 2009

Kina är en grym diktatur


Det går inte att komma ifrån att Kina är en diktatur, och en diktatur vill inte att folk tycker på något annat sätt an det som de styrande tycker är ok, för annars så faller diktaturen. I Kina avrättar man folk med nackskott och säljer deras organ på den svarta marknaden för organhandel. Folk försvinner i åratal i fångläger utan att anhöriga vet var de är, bara för att de ha ren annan åsikt än den som regimen godkänt.

Sluta blunda för vad det är för en diktatur. Sluta hymla, och tala klarspråk om Kina, EU borde kunna vara tydligare än vad man hittills varit. Beroendet av världsekonomin är tyvärr fortfarande stort, men i en lågkonjunktur borde finnas utrymme för politiskt påverkan. Faktum är att Kina behöver oss mer än vad vi behöver dem för billiga varor.

Nu blockeras alla sociala media på ett redan censurerat Internet i Kina inför 20 årsdagen av massakern på den himmelska fridens torg. Regimen är rädd, mycket rädd för att folk ska få reda på sanningen, är men det så måste man veta att man har fel, alltså borde de vara redo för påtryckningar.

DN SvD SDS AB DN DN


4 kommentarer:

 1. Om majoriteten var missnöjda skulle knappast Kommunisterna ha makten idag, eller hur?

  Om det skulle bli så att majoriteten inte var nödja, ja då kommer revolutionen - frågan är vad en sådan revolution skulle bringa för slags styre.

  SvaraRadera
 2. Denna typ av internetcensur har vi ju snart i Sverige också, kanske delvis av andra orsaker, men den kommer ändå att fungera på precis samma sät. Och förmodligen kommer de svenska myndigheterna använda sig av just kinesisk teknologi när de börjar censurera intenet i Sverige.

  SvaraRadera
 3. anonym
  ok då betyder det enligt ditt sätt att se saker och ting att, alla som lever i en diktatur är nöjda så länge de inte har gjort uppror???

  och sen är det visst så att det är bättre med Kina som avrättar sin befolkning än något man inte vet vad det är - vad är du för en pinsam kommunistkramare

  SvaraRadera
 4. Nice post! In China,no so many people in my generation is actually aware of this fact.I am a Chinese girl living in Stockholm, 26 years old.I got to know this when I came to Sweden some years ago.

  SvaraRadera