söndag 14 juni 2009

Mullornas sanna ansikte

Mullorna kommer aldrig att tillåta att fel kandidat vinner i de sk valen man har i Iran, det skall ju dessutom påpekas att det är ju endast godkända kandidater som får ställa upp, så även om det finns skillnader mellan kandidaterna så är det inte som mellan himmel och helvete.

Nu visade det sig att Mullorna helt missat vilken makt de har över folket, åtminstone i städerna. Det är denna typ av total nollkoll som diktaturer har, de tror de har den totala makten över folket, men man kan inte kontrollera människan tankar och längtan efter frihet

Folket har röstat på ”fel” kandidat eftersom de såg en strimma hopp, ett hopp om större frihet och möjligheter.

För tio år sedan slogs studentprotesterna ner på ett brutalt sätt, och risken är stor att samma sak händer igen.

För att förstå vad som händer är det som är viktigt att komma ihåg är att Irans befolkning är mycket ung, och få minns idag shahens regim, och den revolution som skedde. Den fanatism som Mullorna under den grymme ayatolla Khomeini lyckades frambringa på 80 talet, har med tiden falnat, och många av fanatikerna dog i kriget mot Irak, där mullorna skickade ut barn som levande minsökare framför soldaterna endast utrustade med ett pannband där det stod att de hade företräde till himlen och en liten plastnyckel att låsa upp himmelrikets port med.

Men det är viktigt att veta att det är samma fanatiska inskränkta och faktiskt onda män som fortfarande styr Iran, landet som nu eventuellt utvecklar kärnvapen.

Läs även tidigare blogg om samma ämne Iran en brutal diktatur


SvD SvD DN DN AB AB SDS SDS DB VG VG POL DN SDS VG DB POL DN VG SvD DN VG VG DB POL DN SvD VG

19 kommentarer:

 1. Vad bråkar de där nere för? De ville ju så väldigt gärna ha ayatollan, mullorna och all den där skiten. Nu är inte det bra heller...

  SvaraRadera
 2. Vem ville ha ayatollan?
  det var flera stora möten mot Ayatollorna när shahen störtades, men dessa möten skingrades av revolutionsgardisterna men i väst så var vår vänsterstyrda media som vanligt helt utan nyanser så, shahen var dum och ayatollorna i alla fall inte så dumma, sen var de mot USA och då hängde våra journalister på.
  Shahen var en diktator han också, men det var först när han försökte genomföra en jordreform som han störtades, då hade de gamla jordägarna och ägarna till de viktiga basarena sett sina privilegier på handel och sin makt hotad och de var de som hämtade tillbaka Khomeini till Iran från Frankrike.

  SvaraRadera
 3. Det pågår en kupp mot den folkvalde presidentkandidaten Mousavi. Enligt obekräftade uppgifter, har vissa inom det iranska inrikesministeriet läckt ut de rätta valsiffrorna. Dessa visar att Mousavi har fått ca 24 miljoner utav de totala över 40 miljoner röster, därefter kommer Karoubi, den andra reformisten och kandidaten, med någonstans mellan 10-15 miljoner röster. Ahmadinejad har fått närmare 10 miljoner röster. De siffror som inrikesministeriet har offentliggjort är påhittade siffror. Det bästa beviset för detta är att under hela rösträkningen var den procentuella andelen röster för varje kandidat densamma, vilket motsägs av all logik inom statistiken.
  Samtidigt har man, som rapporterats, flera högt uppsatta och välkända reformister gripits, all mobiltelefoni ligger nere och flera internetsidor filtrerats. Utländska journalister är inte längre välkomna i Iran. Gatorna i de flesta större städer är fyllda av civila och uniformklädda poliser, militär och förtryckargrupperingar. Enligt obekräftade uppgifter är Tehran nu underställd den paramilitära organisationen Sepah Pasdaran.
  Det här bär alla tecken av en kupp från Ahmadinejad, hans paramilitära anhängare från Sepah, uppbackad av den religiöse ledaren Khamenei.
  Låt inte detta gå tyst förbi!

  SvaraRadera
 4. Mehdi

  du har helt rätt. vi måste höja våra röster till stöd för den demokratiska oppositionen i Iran

  SvaraRadera
 5. Iran består inte bara utav rikemansbarn som åker runt i sina bilar i tehrans norra delar mina vänner, nu är det bevisat att det iranska folket står bakom sin president och stödjer honom och hans kurruptfria tankesätt.....länge leve ahmadi

  SvaraRadera
 6. Anonym: (Man blir alltid lite misstänksam mot folk som inte vågar stå för sina inlägg)
  Folket på "landet" som ev röstat på Ahamadi är nog tyvärr inte riktigt medvetna om vad de röstar på. De har inte vetskap om hur världen ser ut utanför Iran vilket såklart påverkar deras världsbild. Dock är jag tämligen övertygad om att valet är riggat

  SvaraRadera
 7. javisst alla som bor på landet vill ju vara styrda av en galning som i sin tur är styrd av ett gäng galna präster, dags att vakna du anonym, eller du menar att längtan efter frihet är endast några som de rikare känner?

  SvaraRadera
 8. De som nu kräver demokrati på Teherans gator är de som står i demokratins frontlinje och bör få allt stöd de kan få av oss i den fria världen. Demokratin är så självklar för oss, att här orkar folk knappt rösta men i Iran kan du hamna i fängelse, misshandlas och till slut förvinna om du inte tycker som makthavarna, därför måste demokratin försvaras och vinnas varje dag.

  SvaraRadera
 9. Mehdi: "Enligt obekräftade uppgifter, har vissa inom det iranska inrikesministeriet läckt ut de rätta valsiffrorna. "

  Var hörde du det? Siffrorna låter iofs mycket rimligare än de oficiella fantasisiffrorna.

  SvaraRadera
 10. Bli inte misstänksam Magnus, jag är som många andra en supporter till Ahmadinejad och älskar Iran och allt som kommer till med hela hjärtat.

  

Jaså, nu är det folket "inte riktigt medvetna", utan de är dumma och ignoranta för de bor på landet. Jag kan berätta för dig eftersom du inte har kännedomen att det är just det folket som vet mest. I en by som under 20 år inte har haft en brunn som de kan hämta rent vatten ifrån där under Ahmadinejads period så har han byggt vattenledning i byn så att de kan odla mer och få igång sina liv, de vet....i en annan by som inte haft tillgång till el men där nu det finns elledningar, de vet.....det finns massvis med sådana exempel där livet för de fattigaste blivit avsevärt bättre men ändå är det de rika som klagar på att ekonomin har blivit dålig och att detta påverkar de. Det enda som har ändrats under 4 år är att den som innan kunde äta 10 bröd om dan nu äter 9 och den som inte kunde äta bröd alls äter 1 bröd om dan, och dessa är många fler än de som redan har det bra och därav Ahmadinejads starka stöd hos folket....  du kan ha full övertygelse om att det varit fusk men faktum kvarstår, folket har röstat och det är bara att respektera folkets röst.

  hehe det e kul o läsa hela västvärldens försök och återigen smutskasta iran...

  SvaraRadera
 11. Anoshi, vad gör du i Sverige då om det är så bra i Iran? Åk dit och var med och lovsjung de två fall som han använder på tv för att visa hur han stödjer populasen i byarna. Det är ett vanligt trick, precis som kim i nordkorea som dykar upp i TV och plötsligt har fixat ett odlat grönt fält där det inte fanns något förut....

  SvaraRadera
 12. Islamik terror og barbar og korrupte og okkupante regime i helhet hates dypt av ekte Iranere.

  SvaraRadera
 13. anoshiravan

  Kommunisterna i Sovjet talade om "nyttiga idioter" de menade med det, personer i väst som frivilligt försvarade allt som gjordes i Sovjetunionen ,och på det viset underlättade för förtryckarregimen, sorry men du ser ut att för dagens förtryckarregim i Iran vara just en "nyttig idiot".

  Ett av problemen för Iran, är att de senaste åren har landets ekonomi stagnerat kraftigt, och att arbetslösheten är skyhög.

  SvaraRadera
 14. Ahmadinejad og andre islamikterror regime er som et dødlig og skamløs løgner parasit som limte seg med brutale metoder til iran og ekte iranere i mer enn 30 år .vi kommer til å kaste og fjerne den farlige sykdomme ut av iran og håpentligvis jordkloden rett i farlige avfall søppel dunke.

  SvaraRadera
 15. @Mehdi

  Det vore jättebra om du kunde slänga upp en länk till de där siffrorna.

  MVH

  SvaraRadera
 16. Jag hittade en länk:

  http://www.delawareliberal.net/2009/06/14/real-iran-election-results-leaked/

  SvaraRadera
 17. Dancek

  tack för länken
  även om man får ta alla siffror i ett val som det här med en stor nypa salt, som även står i länken, väktarrådet (dvs Mullorna) är de som slutgilltigen bestämmer vem som vann, de faktiska siffrorna spelar i en diktatur ingen roll

  SvaraRadera
 18. anoshiravan, åk till ghom o böga dig med alla dina älskade mullor. vad i helvete gör du i ett demokratiskt samhälle om ditt drömliv väntar på dig i Iran. ayatollorna och du kan kyssa alla iraniers håriga rumpor. tack

  SvaraRadera
 19. Håller med Anonym om det han sa om anoshiravan. Ni som islamistkåta, kan packa o dra tillbaks till Iran! :)

  SvaraRadera