fredag 5 juni 2009

Falkvinge, politisk mupp


Det är ju bara tydligare och tydligare, Piratpartiet är ett gäng snåla typer som inte vill betala för sig, det enda som spelar roll är deras rätt att fildela andras slit och svett ostört och utan att betala för sig, i Fokus så uttalar sig lille Falkvinge på ett sätt som borde dödat de flesta som partiledare. Men han är mer som en guru för sina följeslagare och en guru är ju ofelbar..

Han anser att striden står om de mänskliga rättigheterna, men den som tänker till, inser att med detta menar han endast rättigheten för de som väljer att fildela andras arbete. För som han uttrycker det är denna rättighet viktigare än ” – Viktigare än vård, skola, omsorg, kärnkraft, försvarspolitik och skit som de har pratat om i 40 år”

Detta är faktiskt ett trist mått på vårt samhälles intellektuella status när vi har hamnat så långt bort från vad som är vett och sans.

Visst behövs det nya fräscha idéer i politiken, men det är inte nått nytt och fräscht med den typ av direkta plånboksfrågor som PP saluför, det är ju faktiskt lika dumt som när kommunisterna på 70 talet tycket att vi skulle ha medborgarlön och att allt skulle förstatligas.

Gå och rösta på söndag så att vi slipper se mupparna från PP i Bryssel (har du tänkt att trots allt rösta på PP så kan du stanna hemma)

Fokus DN AB AB SDS SvD


10 kommentarer:

 1. Jag har redan röstat, på Piratpartiet. En spark i ändan på etablerade partier, så ser jag på min röst. Det är lite löjligt att hålla på att smutskasta Falkvinge när han faktiskt är korrekt i sitt uttalande. Givetvis måste vi sätta våra grundläggande friheter före allt annat, och att staten kommer och trycker in oss i ett hörn (oavsett vilket styre vi har) är något vi ser allt mer av. Titta på Storbritannien som är ganska nära ren fascism med sina regler mot att fotografera poliser, sin övervakning av sociala nätverk på internet med mera. Titta på Frankrike där man tydligen inte får lov att kalla politiker lögnare, eller Tyskland, där man inte får äga ett ex av Mein Kampf eller förneka förintelsen. Europa är inte så fritt som vi gärna vill tro. Men det är väl ok, för vi har ju ganska hyfsat sjukvård.

  Gick min poäng fram?

  SvaraRadera
 2. Vad Falkvinge är helt orelevant. Så länge PP gör sitt jobb och häver allt integritets kränkande lagar och skit så är jag nöjd. Det är det som är PP:s funktion, inte något annat. Vad medlemmarna har för åsikter är inte relevant eftersom alla vi som har röstat på PP vet vad vi förväntar oss av partiet.

  SvaraRadera
 3. Jag anser helt klart att demokrati är viktigare än de andra frågorna. Därför röstade jag på Piratpartiet. Utan demokrati kan vi inte diskutera de andra frågorna på ett rimligt vis.

  SvaraRadera
 4. Jojo, miljoner i skadestånd till feta skivbolag medan våldsoffer tilldelas tusenlappar på sin höjd. Underbara värderingar i vårt samhälle du förespråkar. Om någon är en mupp så är det väl snarare du som inte inser vilka krafter du försvarar.

  SvaraRadera
 5. Ett gemensamt nätmedvetande håller på att skapas. Varje dag ansluter sig fler tänkare till detta sammedvetande. Också population från värdefulla ytterkanter. Kanske skolflicka i någon djungel. Kanske en palestinsk student i Kabul. Eller föralldel en sverigedemokrat i Svedala eller en nybliven företagare på Rosengård. Ett helt fritt internet utan tankepoliser och kränkande ofrivilliga registreringar är en begynnande dröm som börjar sprida sig likt grönskan på en söndereldad skog. Här kan alla få en chans! Komplicerade programprodukter utvecklas dynamiskt. Musik, filmer, dialoger, kultur, kunskap, miljömedvetenhet, känsla av deltagande - är redan en realitet. Såsom etablerade politiker och upphovsfabrikanter agerat finns endast Piratpartiet som alternativ. Och - bättre att vara mupp en dag än får resten av sitt liv!

  SvaraRadera
 6. Takes one to know one. Mupp.

  SvaraRadera
 7. Eftersom mitt förra försök till att poängtera detta försvann någonstans på vägen försöker jag igen:
  Titta en gång till på citatet. För att ens komma i närheten av att få det till att välfärdsfrågorna är skit måste man stoppa in ett ord i det, men det ordet saknas. Stoppa in exempelvis "annan" eller "liknande" så funkar det, men inte som det står nu.

  SvaraRadera
 8. Falkvinges åsikter borde nog vara av stor vikt, då det faktiskt är han som grundade partiet, så att mena att vad han tycker inte spelar någon roll, är faktiskt lite konstigt

  SvaraRadera
 9. Det är helt klart och tydligt att du inte har läst på och lyssnat det minsta. Undra vem det är som är en mupp?? DU.

  SvaraRadera
 10. Jag har svårt för partier som är mer intresserade av mitt privatliv än att sköta sitt jobb därför röstar jag på PP.

  SvaraRadera