fredag 5 juni 2009

Piratpartiet borde fått visa sin ynklighet

Det var ett demokratiskt felgrepp, att inte låta Piratpartiet få vara med i debatten. Det hade på ett tydligt sätt visat vilket litet ynkligt enfrågeparti de i verkligheten är, eftersom de inte har någon åsikt i det mesta som gäller EU så hade det inte heller blivit mycket sagt av deras företrädare.


AB DN SvD

4 kommentarer:

 1. Frågan är väl vad som är viktigast, att lösa massa byråkratiskt eu-käbbel eller att verka för att behålla individens rättigheter.

  Ja du, mr opinion, man kan ju undra vem som är liten och ynklig..

  SvaraRadera
 2. Jo, jag håller med. Som sann demokrat skulle jag också vilja att alla partier som har en god chans att komma in fick en chans att visa upp sig för väljarna. Det vore public service.

  Uppenbart finns det just nu många i opinionen som tycker de frågor som pp brinner för är viktiga. Det är hemskt med demokrati, eller hur? De ynkligaste oviktiga frågor kan dyka upp, bara det är många som är intresserade av dem....

  SvaraRadera
 3. Ny är det ca 6 % som säger sig sympatisera med PP faktiskt en mycket liten del av befolkningen, men högljudda, och sen ser så klart media till att de exponeras för de tycker att det är kul med nya partier, och faktum är att några fildelande IT nördar, är mycket roligare en några rasist stofiler från SD. Men faktum är att 94 % inte sympatiserar med PP, så de flesta anser inte att deras idéer är så mycket att hänga i julgranen

  SvaraRadera
 4. ... och eftersom inget parti har egen majoritet så finns det inget parti som har egna idéer som är värda att hänga i julgranen.

  Dessutom, det är rimligt att anta att det är många fler än 7% som tycker pps frågor är viktiga. Siffran 7% anger ju som bekant andelen väljare som tyckte pps frågor är så extremt viktiga att de helt avgjorde valet. Jag håller för troligt att många fler delar åsikten att pps frågor som integritet och yttrandefrihet är viktigt (minns någon liberaler som bl a lipsillen Fegerlay?) men ändå valde att rösta på något annat parti.

  SvaraRadera