torsdag 4 juni 2009

Dörren är öppen ta chansen


Obama’s tal var mycket väl förberett, varenda ord var vägt på guldvåg, och det var snyggt och smidigt som vanligt när retorikern Obama talar. Man behöver inte vara en stor fan av honom för att inse att detta tal kan göra mer för freden och vår framtida säkerhet i världen än vad något annat tal gjort i historien. Nu kanske jag låter som en dyrkare av Obama och så är inte direkt fallet, utan det är just denna typ av markeringar och ställningstaganden som behövs för att parterna skall våga och faktiskt känna sig tvungna att agera för en framtida fridlig lösning på en av vår tids största konflikthärdar.

USA markerar att även om man är Israels vän så betyder det inte att man är Palestiniernas fiende, och att man kräver att båda parter anstränger sig.

Men viktigast av allt var dock budskapet om att det nu råder en helt ny syn muslimerna i Washington, och att man är öppen för en dialog.


SvD DN DN AB AB AB SDS VG DB POL POL DAGEN

3 kommentarer:

 1. Obama,
  Den bästa politikerna i mitt 47 år liv och den första gångan jag tror på ett politiker. Intelligent, ansvarsful och hederlig det är sån som vi behöver här i Europa som hålla på att dö som ett demokrati med Islamaphobi och den totalitär super polis stat. Med 'trygghets kamera, FRA, Ipred lagen har båda sidan alliancen och vänsterbloket sitt gemensam förakt för frihet och folk makt.
  Vi måste inser att invandrare varken har möjlighet eller önskan att skapa 'europastan' däremot har eliterna med nyheternas hykleri byggt medvetligt ett rasist atmosfär vems enda mål är att som i 1930 talet skapa ett skrämsel 'syndabok ' (som barnporr också i den här fråga) för att övertyga folk att mindre frihet betyde 'trygghet'. De är farligt och det betyda att man måste rösta för Pirat Partiet och frihet från 'Big Mother'! Vlad-Drakul

  SvaraRadera
 2. Bra att Washingtons representanter blivit lite mer diplomatiska med sin nya ledning. Men ingen tror väl att någon representant för ett arabland kommer att prata lika försonande om väst.

  SvaraRadera
 3. om så inte är fallet så har USA försökt och då ligger bollen hos de andra och faktum är att även pressen ligger på dem som inte gör ett försök när möjligheten finns

  SvaraRadera