onsdag 24 juni 2009

Sveriges ansvar


En terrorist har gripits med två ton sprängmedel, han har uppgivit att han bla skulel spränga Sveriges ambassad i Islamabad. Nu kommer det väl resas krav på att Sverige skall dra sig ur Afghanistan och åka hem.

Det är ju en bra idé att låta andra ta risken istället för Sverige, vi skall inte ta något ansvar utan sitta på läktaren som ett världssamvete. Det är nästan lustigt att se hur många gånger det är just de vänstermänniskor som stödjer diverse konstiga vänstergrupper runt om i världen även i demokratiska länder där våld inte är en utesluten del av deras agenda, som nu många gånger kräver att Sverige inte skall vara kvar i Afghanistan.

Sverige har ett ansvar att ställa upp och inte bara snacka om fred och frihet, nu har vi en styrka på plats som är till för att uppehålla stabiliteten i sitt område, och de är många gånger mycket uppskattade av lokalbefolkning. Det är faktiskt vårt ansvar att ta vår del, både för att lägga våra svenska värderingar på hur fredskapande arbete bedriv men också för vår trovärdighet.

SvD AB SDS POL


1 kommentar: