onsdag 3 juni 2009

Stackars människa


Maria Norberg har skrivit en insändare i Svenskan där hon ondgör sig över att Mc Donalds delar ut olika leksaker till pojkar och flickor i sin ”happy meal”, men vad är det frågan om, du kan ju göra ett aktivt val och be om pojkleksaken istället.

Tydligen så anser hon att detta påverkar hennes barn mycket mer än vad hennes uppfostran gör! Och att denna därmed omintetgörs, lite trist att hon inte har större tro på sig själv.

Men det blir ju rent pinsamt när hon tror att företag skall fungera som en form av politiskt korrekta institutioner. Om hon är missnöjd så handla inte där. Om man inte gillar att en bank ger sina medarbetare höga bonusar så byter man bank, det är helt enkelt väldigt enkelt. Men vissa har visst för lite att göra och går runt och blir upprörda och vill att världen skall anpassa sig efter deras tankar om vad som är rätt och fel.

Väx upp och använd din energi till något mer angeläget än vilken leksak ditt barn fick i ”happy meal” på Mc Donalds


SvD SvD SvD

15 kommentarer:

 1. Stackare på dig själv! Det handlar om den självbild en halv generation får, vars föräldrar faktiskt tar dom till MCD. Du kanske vill förändra världen genom att resignation och Lazzie Fair, men det finns fortfarande föräldrar som älskar sina barn och vill befria dom från gamla könsrollsförväntningar.

  SvaraRadera
 2. vadå befria
  det finns vissa skillnader som hur man än vill inte går att ändra, sluta larva er och var starka i era val istället, var föredömen istället för springa runt och leta fel.

  SvaraRadera
 3. "..finns fortfranade föräldrar som älskar sina barn och vill befria dom från gamla könsrollsförväntningar"
  Stackars dina barn, för det första borde du inte ta dem till McD. För det andra, tror du på fullt allvar att din unge tar intryck av vad som står på en Happy Meal-förpackning, såfall har du redan misslyckats som förälder.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig Mr Opinion!!

  SvaraRadera
 5. Hej min älskade två åring, här kommer ett stycke död kossa inflygen från Brasilen full av antibiotika. När du tuggar på den massan, vill du då leka med Hello Kitty eller Spiderman

  SvaraRadera
 6. okej, från och med idag ska vi alla bojkotta fuc*ing Mcdonalds! Det här kan ju inte fortsätta, jag menar fan ta iraksbarn som dör, fan både israel och palestina, fan ta hela j*vla afrika, fan ta er alla, vi borde börja tänka på hello kitty och spiderman. hahah

  Allvarligt, jag tror den där kvinnan blev väldigt, väldigt felbehandlad när hon var barn, och nu är hon bara förvirrad.

  SvaraRadera
 7. Vad är det för fel på folk? Vem orkar ens bry sig om något sånt? Folk utvecklas ju ändå till butchflator trots dessa hemska krafter som försöker tvinga våra barn att konformera sig efter könsrollerna.

  SvaraRadera
 8. Ja, det finns vissa skillnader, men varför lyfta fram dem när likheterna är så många fler?

  Varför inte ha ett gäng leksaker som inte är så stereotypa. Och varför skulle hon vilja ha killleksaken, skulle det lösa problemet menar du? Att alla gör "manliga" saker. Det är ju av någon anledning inte lika coolt för en kille att ta tjej-prylen om den är uppenbart tjejig. Varför är det så? Varför vill "sådana som ni" inte ändra på detta?

  Den här mamman gjorde rätt som klagade, sedan får konservativa humanister tycka vad de vill. Att vara konservativ är sällan något positiv.

  SvaraRadera
 9. Erik
  du är visst på hugget
  Mc Donalds få väl göra vad som vill, om du inte gillar dem så gå inte dit

  är allt så bra, att det värsta är var barn få för leksak på Mc Donalds så är världen på gränsen till perfekt. Det måste ju vara något åt det hållet när man väljer att skriva en upprörd insändare som hon gjorde i Svd

  SvaraRadera
 10. Det där är en intressant tanke. "är allt så bra så att du inte har något annat att klaga på..."

  Det finns även andra frågor som i den relationen är helt onödiga att fundera på. Fildelning exempelvis.

  Dock anser jag nog att detta är en viktigare fråga än fildelning. Man behöver inte fundera länge på om pojkar och flickor behandlas olika på grund av kön. Hela tiden och överallt påverkas barnen av "samhället". Varför inte försöka minska denna påverkan? Och när man påpekar något sådant så blir man feminsittaliban. Det är spännande.

  Dock håller jag med om att McD får göra som de vill, men de ska också kunna få kritik för de valen de gör. Ska jag vara ärligt så var nog McD-incidenten droppen som fick bägaren att rinna över för insändaren.

  Egentligen är väl frågan varför det inte finns några tuffa tjejleksaker eller några gulliga killeksaker. För en tuff tjej får hålla till godo med pojkarnas leksaker och en kille får stå ut med att bli retad om man vill leka med tjejernas. Är det verkligen så vill vill ha det? Är det en framtid som våra barn ska behöva möta? Låt barnen vara individer istället för bara ett kön...

  SvaraRadera
 11. Ooh "låt barnen vara individer istället för bara ett kön", oh gud jag låter så smart jag säger så..
  Barn är individer och har ETT KÖN. Det finns två OLIKA kön, om du inte visste om det.. juste två OLIKA kön.. tänk på det.. OLIKA.
  Om pojken vill ha hellokitty, fine with me, men kom inte och klaga på att Mcdonalds delar ut två OLIKA leksaker, som barn med olika personlighet/smak kan VÄLJA mellan.

  oh gud han frågar om det är den framtiden våra ska behöva möta.. fyfan vad hemsk den är! De får faktiskt välja leksaker.. Vi borde istället tvinga pojkarna och leka med hellokitty, och ge flickorna lite actionman figurer, DET är rättvist.

  SvaraRadera
 12. S

  Ja, det är helt riktigt att barn har ett kön. Det vet jag med. Faktiskt. Om du läser våra båda inlägg så kan du ju själv fundera på vem som låter intelligentast.

  Det du säger är att könet är viktigare än individen och det håller jag inte med om. Ifall du tror att tjejer och killar får helt lika förväntningar på sig är de naiv. Man har gjort tester där blöjbarn fått leka och vuxna har tolkat det barnen har gjort. De har tolkat killarna som livligare och "hoppigare" och mer framåt och tjejerna som mer tillbakadragna och lugnare. Dock var det naturligtvis så att barnen som de vuxna trodde var killar var tjejer och tvärtom.

  Det är bra att du tycker att det är bra att killen ska kunna få en hellokitty, men frågan är väl i så fall varför hellokitty är en tjejleksak? Varför kan det inte bara vara en leksak?

  Ja, framtiden är faktiskt ganska hemsk om våra barn hela tiden ska påtvingas förväntningar de inte står för.

  Men det är Det är dock underhållande hur du hoppar på mig istället för att förstå att det faktiskt skulle kunna vara ett problem. Och som jag sa, ifall du nu orkat läsa det, var att det är upp til McDonalds att göra som de vill, men att de ska vara beredda på kritik för det. Men du kanske inte orkade läsa den meningen?

  SvaraRadera
 13. Erik

  Du som tyckte jag rackade ner på dej och din kunskap
  Rackar inte du ner på ”s” intelligens nu????

  Sen allmänt så får man tycka vad man vill om vad som helst men, men det kan faktiskt vara smart att fundera lite på sammanhangen och storleken på det man engagerar sig i

  SvaraRadera
 14. "Ooh "låt barnen vara individer istället för bara ett kön", oh gud jag låter så smart jag säger så.."

  Och det tycker du är vad? Naturligtvis ett sätt att framställa mig som smart, eller hur?

  SvaraRadera
 15. Haha men sheit!!!
  Anonym skrev den 3:e juni: "men det finns fortfarande föräldrar som älskar sina barn vill befria dom från gamla könsrollsförväntningar"
  Så vi andra älskar inte våra barn bara för att vi inte utgår från en flummeriverkstad av dess like?
  Sök hjälp människa...du verkar vara i behov av det.

  SvaraRadera