måndag 1 juni 2009

Reservatet Stockholms innerstad


Faktum är att så fort någon idé om förändring av innerstan dyker upp, det kan vara nya slussen, förslag om höga hus osv, så brakar det loss, skönhetsrådet och andra som anser sig veta hur det skall vara, tycket inte om att något förändras.

 Faktum är det största hotet mot Stockholm ser faktiskt ut att vara dessa grupper, då det utan undantag reflexmässigt förfasar sig över och säger nej till alla förslag om utbyggnad och förändring av Stockholm. En stad som inte utvecklas dör, och då försvinner arbetstillfällen osv. under 60 och 70 talen var det tvärtom, då revs det och förändrades utan dess like, och det sättet att hantera staden vill ingen ha tillbaka.

 Varför inte ta en studieresa till Berlin och se hur man kan utveckla en stad, där nya områden kan bli en turistmagnet. Man har till och med vågat bygga om det gamla riksdagshuset, och ersatt den förstörda tak kupolen med en utsiktskupol av glas för turister, dags att vakna Stockholm innan alla andra åker ifrån oss. Eller varför inte åk ännu kortare och ta en tripp till Köpenhamn eller Oslo, där vågar man och det är mycket uppskattat. Men med Svenska skönhetsråd och liknande så hade inget hänt vare sig i Köpenhamn eller Oslo

 En stad skall leva och förändras, inte vara ett reservat bevakat av de förändringsrädda 

SvD SvD SvD SvD 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar