lördag 13 juni 2009

Iran en brutal diktatur

Det hela bygger på att ett antal kandidater godkänns av det mäktiga och allenarådande väktarrådet som bestämmer vilka som FÅR bli kandidater till valet som president i Iran.

Troligtvis var rådet säkra på att Ahmadinejad skulle vinna valet men släppte fram en mildare kandidat i form av Mousavi för att ge en chimär av att de har en egen forma v demokrati, som vanligt i en diktatur så visar det sig att de som styr inte förstår vad folket vill och tror på, så Mousavi blev alldeles för populär och visade sig ha egna åsikter om frihet osv. vad gör man då i en diktatur, man ändrar såklart i siffrorna så att ”rätt” kandidat vinner.

Iran är idag en grym diktatur med en president som förnekar förintelsen, men vi får se vad som händer nu. Landet har en mycket ung befolkning och de längtar åtminstone bland de utbildade i städerna efter frihet.

Väst måste stödja de demokratiska krafterna i landet, risken är stor att mörkrets och förtryckets värktarråd med den galne och hårdförde Ahmadinejad som sin frontfigur, med brutalt våld slår ner de ungdommar som med risk för sina liv nu protesterar mot de manipulerade valsiffrorna. Att nu Ahmadinejad skyller nu upploppen på västliga media, lite kul i hemskhet för de gör ju allt de kan för att censurera utländsk media, han gör bara som en feg diktator alltid gör, försöker vända intresset åt någon annastans.


SvD DN AB SDS VG VG VG DB AB DN SvD SDS VG POL DB Dagen DPS SvD DN VG DB POL VG DB

4 kommentarer:

 1. Folket på landsbyggden i IRAN kan man lura lätt som en plätt, men Iranierna i städerna har mer koll och det är den unga generationen som snart kommer göra revolution och förpassa Mullorna/Ayatollorna till galgen.

  Ju förr desto bättre.

  /Nizze

  SvaraRadera
 2. disse bilder taler for seg :
  se på linken nedenfor.

  http://forum.iranproud.com/kshay-bh-khak-o-khon-kshydh-shdn-t255017.html

  SvaraRadera
 3. Nej du har det vanligt förakt för de vanliga som har inte alltid fel när de känner saker. De ser de andra länder som är 'västvänligt' alla som Saudia Arabia, Egypten etc mycket mer kurupt med alla pengar i ett Klans händer och som är förädarer mott de, mycket mer grymtt och brutala som stöder sitt eget folks förtryk. För vi som inte svälter betyder saker olika än för de som skulle då svälter under ett regime vänligt till oss.
  Komma ihåg som Obama själv erkännade nyligen var problemen i Iran från borjan vår västerlands skapelse när vi och USA såg till att deras demokrati fövandalas till ett brutalt militär monarkisk diktatur och de flesta svältade medan de rika levde bra med alltför mycket korruptionen och lyx.
  Till skillnad till våra underklass som saknar politisktsjälvmedvetenhet och tror deras problemer skapades av muslimska invandrare istället för ett döende demokrati som under EU oligarki och med nya ideer som FRA, Ipred lagen och 'trygghets kamera' hålla på att utmana gamla Soviet, dagens Kina och Tredja Rikets i folkets övervaking och kontrol.
  Deras fattiga är klokare trots deras avsaknaden av den propaganda vi kalla media och utbildning. De vet att de kommer att få mat på bordet och trots av många av oss 'ubermensch' tror vi vet så mycket bättre har vi fel.
  De vet att detta är vår trupper i deras länderna som döda miljoner av de, stöder diktatur och torty i frihets namn och bomber sönder deras byar. Vlad-Drakul

  SvaraRadera
 4. Vlad-Drakul

  skojar du?

  annars var det det mest korkade jag läst på länge-
  Våra demokratier är inte fullkomliga och stora fel och brister finns, beslut fattas som får förrödande konsekvenser för människor. Men demokrati där allas röster räknas och alla kandidater tillåts föra fram sitt budskap, ger den enskilda människan en framtidstro och en frihet som inget annat system kan ge.

  Men om du nu anser att Iran och dess brist på demokrati är bra, så varför inte utvandra dit

  SvaraRadera