onsdag 4 februari 2009

Även påven måste visst lära sig krypa innan han kan gå

Påven försöker men verkar ännu inte förstå


Visst kan det tyckas bra att Påven kräver att Richard Williamsson tar tillbaka sitt imbecilla påstående att endast 200 000 till 300 000 judar dog i vad Williamsson kallar fångläger i Tyskland under andra världskriget, för att han skall erkännas som biskop

Men det är fel, en människa med så förvridna åsikter borde inte tas till nåder i katolska kyrkan, hur trovärdigt är det om han tar tillbaka det han sagt i SVT samt tydligen långt tidigare framfört, och sen godkänns som biskop. Det återtagandet görs isåfall endast för att han vill fortsätta att vara biskop och har inget med ånger eller insikt att göra. Williamsson var ju dessutom medveten om att det han sa i tv var brottsligt då han befann sig i Tyskland där det är brottsligt att förneka förintelsen, och han bad ju därför reportern att inte ställa till problem för honom så länge han var kvar i landet.

Så kom igen nu påven, det var ett försök om än inte bra, så det är bara att försöka igen.DN SvD

3 kommentarer:

 1. Exkommunikationen är hävd. Däremot är Williamson suspenderad och troligen kan påven begära att biskop Williamson tar tillbaka sina uttalanden om vad han tror om förintelsen som villkor för att häva suspensionen.

  Så tror jag i alla fall att det ligger till.

  SvaraRadera
 2. Jo så ligger väl det till
  men dessa fakta förändrar inget av vad Williamsson står för, och tyvärr påvens tafflighet

  SvaraRadera
 3. Va! Paven är ju ufelbarlig! Han är ju Guds stedförtredare!! Eller?!? haha

  SvaraRadera