torsdag 26 februari 2009

Williamson ångrar bara att han blev avslöjad

Biskopen i SSPX Richard Williamson gör avbön och ångrar sina uttalanden om att inga judar dog i gaskammare i utrotningsläger under andra världskriget

Det som Williamson ångrar är att han blev avslöjad som en förintelseförnekare samt att ljuset hamnat på SSPX, nedan är ett direkt citat från en av SSPX hemsidor

”Judarna är mänsklighetens fiende och dagens judar bör hållas ansvariga för Jesus död"

Att han gör avbön och ”ångrar” sig nu, är väl inget som man kan ta på allvar, han har framfört dessa åsikter i årtionden, och ”ångrar” sig först när han råkar bli avslöjad då han sagt detta i en TV intervju som fick större genomslagskraft än han trodde.

Det har ju nu dessutom framkommit att han känner David Irving, historiker och numera känd förintelseförnekare och Nazistsympatisör. Det är inte för inte att man har sådana bekantskaper.

Troligtvis så hoppas Williamson att han skall ha kvar någon form av trovärdighet och gör avbönen för att ha en möjlighet att få fortsätta som biskop, samt säkert för att skydda det ultrakonservativa SSPX, som hamnat mer i ljuset än vad de hoppats på. Sen har säkert trycket från Vatikanen varit hårt, men de fortsätter göra felbedömningen att det här går säkert över om Williamson gör någon form av avbön.

Påven och Vatikanens konstiga agerande i den här frågan väcker en del frågor som man hoppas slippa väcka – återigen det finns bara ett sätt att få den här frågan att lugna ner sig för Vatikanen, nämligen vinka adjö till Williamson en gång för alla.

SvD SvD2

7 kommentarer:

 1. Visst är det skönt när åsiktspoliserna får bestämma och till och med med fängelse hota en person som inte har samma tro om sak som andra.
  Tillsammans med massiv och enad offentlig brännmärkning av personen med fel åsikt.
  Åsiktsfrihet är ett fint ord. Verkligheten är inte lika fin.

  SvaraRadera
 2. Vilket svammel
  om man saluför en lögn som en sanning och samtidigt vill framstå som en from person, när ens åsikter är allt annat än fromma, får man finna sig i att bli granskad, och det kan få till effekt att den granskade inte gillar detta, men att förneka en sådan händelse som utrotandet av sex miljoner judar samt flera andra grupper däribland katoliker, är inte bara otroligt korkat utan dessutom brottsligt i vissa länder.

  Det har inget med tro att göra, att tala om tro är bara ett försök att blanda bort korten, förintelsen hände och det må vara att vissa inte vill se detta, men nu är det så!

  man får ha vilka sjuka åsikter man vill, men om man saluför dessa så man tåla att bli granskad och bemött

  SvaraRadera
 3. obehagligt att folk kan förneka sådana saker i modern tid..illa

  SvaraRadera
 4. Precis, det är brottsligt att bara ha fel åsikter i vissa "demokratiska" länder.
  Fint.
  Idioter som Angela Merkel vill införa dessa åsiktslagar över hela Europa.

  SvaraRadera
 5. Alla dessa megabrott måste människan dra lärdom av för att nå en fredligare värld.

  Emellertid, antalet offer i den nationalsocialistiska Förintelsen är så stort att det logistiskt verkar otroligt. Så diskussionen om antalet offer och hur det logistiskt var möjligt lär nog komma förr eller senare. Då är det väl bättre att ta den nu medan det fortfarande finns folk som kan vittna och tekniska undersökningar fortfarande kan göras i någon mån.

  Märkligt nog går det ju bra att Israel och judiska organ förnekar den turkiska Förintelsen av armenier.

  Det går också bra att förneka Stalins Förintelse av ryssar, ukrainare, vitryssar, finnar, mm. t.o.m. svenskar.

  Det går också bra att förneka zigenarna som offer i den nationalsocialistiska Förintelsen.

  Men inte att frågas efter bevisen för judarnas antal i samma Förintelse.

  Varför?

  En förklaring är att det tyder på skillnader mellan dessa fenomen som sociala konstruktioner.

  Varför?


  Sara

  SvaraRadera
 6. du Anonym 23:53

  vad menar du med att ha fel åsikter??????
  menar du att man kan ha olika åsikter om att förintelsen ägde rum eller inte??????

  förnekelsen är första steget till att det händer igen. så visst kan man kalla detta brottsligt

  SvaraRadera
 7. Sara, ja alla förnekare som baserar sina åsikter på vetenskaplig grund väntar bara tills alla förnekar, så de kan plocka fram sina portabla gaskammare de har i källaren och springa runt och jaga judar.
  Säg det till folket i Rwanda, Kambodja, Ukraina och andra delar av dåvarande Sovjetunionen, Kina osv. Eller varför inte skicka ett brev just nu till befolkningen i Darfur?
  De blir nog säkert glada att höra att det aldrig kommer att hända igen bara ni hotar och tvingar folk till en åsikt om förintelsen.

  De som vill förbjuda åsikter förtjänar inte själv att vara fri. Och de är definitivt inga demokrater.

  SvaraRadera