torsdag 12 februari 2009

Kära Norge, FRA, Ryssland, USA alla tjuvlyssnar på er

Hela FRA debatten är ju jättekul, här är ett litet land som går ut offentligt med att de tänker införa en lag som gör det lagligt att avlyssna sina medborgare, och upprörda medborgare i det lilla landet bloggar upprörda så att Internetuppkopplingarna glöder, men lagen den införs trots bloggandet. Sen surnar ett grannland till det lilla landet och säger sig vara upprörda av att även deras medborgare kan komma att avlyssnas om t ex deras Internettrafik går genom det lilla landet, och åter blir bloggarna i det lilla landet upprörda.

Men alvarligt talat så visst är det märkligt att hela befolkningen avlyssnas, inte nog med att Internettrafiken övervakas, alla våra telefonsamtal sparas i sex månader (tacka Bodström för det). Sen kan vi vara helt säkra på att diverse underrättelsetjänster i andra länder såsom ryssland och USA alldeles säkert övervakar vad vi har för oss.

Det kan hända att detta är priset vi får betala för de fördelar och möjligheter Internet ger oss, illusionen om det fria, anarkistiska Internet är just bara en illusion, Internet var från början en skapelse av USAs försvar och ingen skall tro att de blev avhängda och frånåkta av massa muppiga IT snubbar på 80 och 90 talet.

På debatten som har varit låter det som en massa folk på FRA sitter i mörka bergrum med lurar över öronen och läser allt som händer i realtid, sanningen är ju en annan för dels blir det för dyrt att ha så mycket folk anställda och dels så skulle FRA drunkna i informationsflödet så övervakning är passiv och reagerar på en massa fastställa ord osv.

Aftonbladet Aftonbladet2

6 kommentarer:

  1. svenska folket e så blyga att inte ens de kan försvara sitt land eller gå ut på demostrationer de bevisas tom på fotbollsmatcher i Sverige... Sverige klapp klapp!!

    SvaraRadera
  2. glömde säga en sak Bra Norge!

    SvaraRadera
  3. Så bara för att ett par länder som i stort skiter i mänskliga rättigheter sysslar med kränkande övervakning så ska vi göra det själv? Ja, det låter ju rimligt.

    SvaraRadera
  4. Det visar bara att verkligheten är inte så enkel som vissa vill göra den.

    Att en del avlyssnar i hemlighet är inte ett dugg bättre än att göra det som i Sverige, vad jag menar är att det är värre att avlyssna sina medborgare såsom gjordes i DDR, här vet alla vad som gäller så om man vill vara anonym så får man väl skicka brev med posten, den får ju int eöppnas ännu

    SvaraRadera
  5. FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna:


    Artikel 12

    "Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens, ej heller angrepp på heder och anseende. Envar har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden eller angrepp."


    Artikel 19
    "Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser."


    Artikel 30
    "Intet i denna förklaring må tolkas såsom innebärande rättighet för någon stat, grupp eller person att ägna sig åt verksamhet eller utföra handling, som syftar till att omintetgöra någon av häri uttalade fri- och rättigheter."



    Dt krävdes 2 världskrig och 80 miljoner dödspoffer under 30 år för att dessa skulle skrivas ner och ratificeras.


    Vad är dina argument för att ignorera dem?

    "Alla andra gör det"?

    SvaraRadera
  6. Det är väl så att jag har uttryckt mej otydligt om man kan uppfatta det så att jag försvarar en begränsning av yttrandefriheten,
    vad jag påpekar är att det finns en farligare avlyssning är den som sker med vår vetskap genom FRA, nämligen den som sker av stater där man kan hämtas i andra länder och tills nyligen hamnat i konstiga fängelser runt om i världen, eller ett stort land i öster där Journalister som framför obekväma åsikter dödas. Visst finns det ingen garanti att saker och ting inte förrändras i vårt land, övervakning är av odno när den går över gränsen därför ar det viktigt att diskuter avar gränsen går.

    SvaraRadera