lördag 28 februari 2009

Vatikanen och Påven måste sluta vela

Det börjar bli tröttsamt med följetången SSPX biskopen Richard Williamson.
Vad är det Påven och Vatikanen hoppas på? Nu tycker de att hans avbön inte är vad de förväntat sig, men vad menar de? Finns det någon typ av ursäkt som de kan acceptera?

Har Vatikanen på något outgrundligt sätt missat att Williamson är en förintelseförnekare, och bland hans bekanta finns flera kända personer med dessa otäcka idéer, bla David Irving, vad kan det vara för form av avbön som på något sett skulle kunna acceptteras av Vatikanen?

Är det inte helt uppenbart att den krystade frampressade halvmesyr till ursäkt han hittills fått fram endast är ett försökt att rädda sig kvar som präst inom katolska kyrkan, och har inget med insikt eller ånger att göra.

Det är dags för Påven och Vatikanen att göra slag i saken och slippa denna otrevlig och farliga person en gång för alla. Stäng dörren till katolska kyrkan för Williamson en gång för alla.


SvD DAGEN

5 kommentarer:

 1. I Kristi Kyrka finns alltid möjlighet till förlåtelse. Och det gäller för alla! Men vägen dit kan innehålla botgöring.
  Och i slutändan kan det innebära att en präst/biskop inte får utöva sitt ämbete, men dock blir förlåten.

  SvaraRadera
 2. Du har självklart rätt om förlåtelse och uppriktig ånger
  Min poäng är att just Williamson har en mycket låg trovärdighet, och det därför borde betyda slutet för hans bana som biskop/präst, och om jag förstår dej rätt så är du inne på samma tankar.

  SvaraRadera
 3. Ja inte kan man vara kristen om man inte gör som judarna säger! En god kristen tror på Gud och Förintelsen. Den som tänker själv är ingen kristen.

  Jag föreslår att du publicerar ett foto på en gaskammare så vi en gång för alla blir av med myten om att sådana foton inte existerar. Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Sven Jansson Stockholm2 mars 2009 10:48

  Vilket idiot
  om du står för dina åsikter, varför skäms du/ni så otroligt mycket för vad som hände i Nazityskland????
  Hela tiden det här tjaffset om att inget hände. judarna ljuger osv.
  det finns bara två alternativ
  * antingen är ni dumma och fattar inte historiska fakta, eller
  * antigen skäms ni så otroligt mycket att ni inte vill att det som hände i förintelselägren hände.

  vilket alternativ gäller för dej JONAS?

  SvaraRadera
 5. Jonas
  saken är denna att du får ha din tro, jag tycker den är helt idiotiska men du får ha vilken tro du vill, för det är just det som det är frågan om, du är en fundamentalistisk troende, inbilla dej inte att du tänker själv, du tror som en fanatiker inom din egen lilla grupp med er egen mycket lilla världsbild. Men som sagt var du får tro vad du vill, men du VET ingenting.

  Om man går runt och blundar så ser man ingenting, så inte hjälper det att lägga upp någon av de mängder av bilder på gaskammare från utrotningslägren som finns, du kommer ju i alla fall inte att se, eller förstå.

  SvaraRadera