fredag 20 februari 2009

Sverigedemokraterna - ett namn som förskräcker

Sverigedemokraterna

Bara namnet borde räcka för att de skulle bli diskvalificerade, om man går några år tillbaka i tiden, så har vi ett antal länder som ville visa att de var demokratiska, så de hade just namnet demokrati i landets namn, bästa exemplet är det vi kallade Öst Tyskland som hette just Tyska Demokratiska Republiken, vilken härlig ironi, jag tror knappt att de förstod den själva.

Så om någon organisation eller land i sitt namn behöver ha med ordet demokrati, så är det dags att kolla en extra gång, orsaken till att de tar med demokrati är just att de är allt annat än demokratiska i sin ideologi.

Jo jo några av SD fundamentalister kommer väl att säga – då är ju inte Socialdemokraterna heller ett demokratiskt parti, och SD vill bara markera att de är för demokrati i just Sverige.

Jag är ingen specialist på Socialdemokratin – men när det partiet grundades var demokrati ingen självklarhet som idag, så det var en markering att man var för demokrati i en värld som inte var demokratisk.

Aftonbladet

4 kommentarer:

 1. Nej, det var ingen självklarhet med demokrati när S bildades. Men det betydde inte att man alltid vaktade demokratin själv sen man kom till makten. Det finns åtskilliga exempel på det hur man tex via IB jagade vänsteraktiva och du har säkert också hört talas om sjukhusspionen...

  Vad gäller partinamn så är ju Moderaterna rätt kul. För dom är knappast särskilt moderata utan snarare desperata att vända på alla stenar.

  SvaraRadera
 2. Vilket tramsigt blogginlägg. Läs gärna Sverigedemokraternas partiprogram innan du skriver strunt, tack! Sverigedemokraterna är det mest demokratiska partiet idag. Menar du att KD inte är ett demokratiskt parti eftersom de har efterleden "-demokraterna" i sitt partinamn och bildades när demokrati var något självklart i Sverige? Hört talas om guilt by association?

  SvaraRadera
 3. Anders
  KD har tagit namnet de har idag från den tyska demokratiska högern, som tog sitt namn för att markera skillnad i en som jag skrev tidigare inte lika demokratisk värld. Det är ju just det. när man själv anser sig vara mest demokratisk, då gäller det att se upp

  SvaraRadera
 4. APSE
  Jo visst har sossarna gjprt sina fel de också historiskt, men oron fär vad vänstern skulle hitt apå och vad de gjorde var berättigad med tanke på det ekonomiska direkta och indirekta stöd bla VPK fick från Sovjetunionen, men tiderna har förändrats som tur e

  SvaraRadera