torsdag 5 februari 2009

Smart uträknat

Smart åklagare

Åklagaren eller den som beslutade om att filmen skulle användas som bevis mot våldsverkare i Rosengård, måste även han/hon blivit upprörd över vad som sades på filmen och helt enkelt räknat med den reaktion som nu blivit och att de poliser som i grupp sitter och vräker ur sig rasistiska våldsanspelningar på ett eller annat sett skulle åka dit.

Reaktionen med att omplacera de skyldiga verkar som vanligt vara helt idiotiskt mesig (men det är väl några avtalsenliga krav som gör att de inte kan suspenderas)

Filmen skulle tydligen användas som dokumentation av vad som hände under händelserna i Rosengård, då kan man inte annat än undra vad är det för imbecilla poliser som sitter med i bilen, eller lever de kvar på stenåldern, filmkameror har i årtionden haft inspelning av ljud, och ändå säger de vad de sa, eller kan det till och med vara så att de begränsade sig eftersom de visste att det skedde en ljudupptagning?

Det finns ett bra sett att agera när sånt här uppdagas det är att sparka de skyldiga och från högsta ort be om ursäkt. Poliser som uttalar sig och agerar på det här viset förstör för och är i förlängningen farliga för det stora flertalet poliser som försöker göra sitt jobb, då det riskerar att skapa motsättningar mellan polis och olika grupper i sammhället som inte finns idag. Dessutom riskerar såna här händelser att alvarligt störa det arbete som pågår med att öka intresset for olika minoritetsgrupper att studera på polishögskolan, och på så vis få en mer representativ poliskår.

SvD SvD2 SvD3 DN AB AB2 Sydsvenskan

1 kommentar:

  1. Klokt skrivet. Riskerna med idioternas uttalanden, kravaller eller ännu värre att mörkhåriga eller utlandsfödda svenskar inte vänder sig till polis utan låter brott pågå eller tar lagen i egna händer, borde leda till både avsked och böter. Vi behöver poliser, bra poliser./johan,karlskrona

    SvaraRadera