tisdag 17 februari 2009

Billström rasist?

Det är ju nästan otroligt roligt att läsa alla kommentarer till bla Tobias Billströms förslag på SvDs debattsida. Fy och usch man får inte säga nått om invandringspolitiken den skall alltid se ut som den gör nu, den som tycker något annat är rasist.

Så säg det rakt ut då Billström, Kristersson och Svantesson är rasister för det är ju det ni menar.

Invandrings och flyktingpolitiken är tabu att diskutera i Sverige. Det är ju det som är så vansinnigt, locket på mentaliteten gör att Sverigedemokraterna är de enda som diskuterar frågan, och risken då är att de med sitt skruvade budskap sätter agendan.

Frågan är. Är det rasistiskt att vilja att fler invandrare får arbete, att utanförskapet minskar, att bidragsberoende och känsla av hopplöshet minskar, att maffiatyper som köper eller hotar sig till ett medborgarskap, kan bli av med det och utvisas.

Så istället för att automatiskt ställa sig upp och skrika ”rasist” kan det ju vara bra att föra en konstruktiv debatt och ta frågan från Sveridemokraterna.


SvD SvD2 DN DN2 AB AB2

5 kommentarer:

 1. Bra sagt! Utvisa de som inte sköter sig och behåll de som bakar god pizza!

  SvaraRadera
 2. Menar du att moderaterna ska ta frågan från Sverigedemokraterna och härma deras partiprogram fast med en annan partibeteckning?

  Eller ska det vara selektivt att ge uppehållstillstånd? Kanske bara de som, enligt inlägget från anonym lagar bra pizza, får stanna? Då är frågan vad de "etniska svenskar" som hamnar i arbetslöshet göra? Är det krav bara på de som är födda utomlands eller har sina föräldrar därifrån? Det luktar illa och det luktar nationalism, främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 3. Det här är just det här som händer när någon försöker ha en debatt om invandringspolitiken utan att ha SDs skygglappar, allt i debattartikeln kanske inte var perfekt men att alltid utgå från att man är rasist eller främlingsfientlig är så otroligt tröttsamt, i en perfekt värld skulle jag själv förorda helt öppna gränser

  SvaraRadera
 4. Det ar skillnad pa att inte skota sig, och att vara arbetslos, Reza.

  Jag holl inte helt med Billstroms forslag. Men jag tror nog att det inte ar helt fel att diskutera det.

  Det ar ju inte alla ganger utvisningstillstand ar det basta. Det finns ju statslosa etc.

  Varfor ar det tabu att skicka hem de som inte skoter sig (om dom inte ar svenska medborgare)?

  Nationalism och framlighet i ett parti som vill ha mer invandring? Det ar ju bara korkat.

  Jag bor inte ens i Sverige langre och vill inte flytta tillbaka. Den politiska korrektheten i Sverige ar for mycket for att orka med.

  Billstrom forenklar problemen och det ar snarare problemet med hans forslag, inte att han ar rasist. For det ar jag sa jakla trott pa att folk skriker nu. Sabuni skulle sakert inte bli kallad for rasist om hon kritiserade judar istallet. Antisemitism ar ju pa modet i vanstern nu. Dom ser inte skillnad pa israeler och judar langre, och dessutom tror man att alla manniskor fortjanar att ens hemland forsvinner for att dom har en kass regering...

  Hycklare.

  SvaraRadera
 5. Vill forresten tillagga att jag ar for fri invandring. Invandrare ar en resurs. Men problemen ska sluta ignoreras...

  SvaraRadera