tisdag 10 februari 2009

Bränsle till Sverigedemokraters kortslutna hjärnor

Hela artikeln i svd.se kan vid första intrycket vara som skriven för att glädja en liten inskränkt Sverigedemokrat, och visst så kan man ju läsa i deras bloggar om de elaka icke svenskarna som inte stannar kvar och tar sina straff som de borde.

Men det borde ju passa dem otroligt bra att folk med andra hemländer åker ifrån Sverige om de dömts till fängelse här i Sverige. Dessutom så måste ju Sverigedemokraterna tycka att det är jättebra att dessa personer med rötterna i andra länder inte belastar Svenska skattebetalare för den tid de sitter i fängelse. Så istället för att var upprörda borde de vara glada och uppmuntra sånt beteende i linje med sina åsikter. Men det är väl det som är problemet med just extremisterna i svensk politik som Vänstern med Ohly och Sverigedemokraterna med Jimmie, det har alla svårt att fatta, eftersom deras tankevärld är så liten

Men visst är det väl ett problem om den som döms till straff i Sverige smiter och slipper undan. Det har de tre senaste åren varit totalt 159 personer dvs i snitt 53 personer per år, enligt BRÅ dömdes 2007 ca 14000 personer till fängelse 0,4% av dessa dök alltså inte upp, till fängelse, för ekonomiska brott dömdes ca 1000 personer av dessa dök drygt 30 inte upp dvs 2% och dessa bor de många kvar i Sverige Den mest kände av de som lämnat landet borde vara Posener och trots att namnet klinga lite annorlunda än Åkesson som Sverigedemokraternas ledare heter, så är han av Svensk härkomst.


SvD

6 kommentarer:

 1. Vänta lite nu... först skriver du att SD har fel, sedan skriver du att de har rätt, och slutligen skriver du att de har fel. Kan du bestämma dig? Fjant.

  SvaraRadera
 2. Anders

  Är du en karikatyr på dej själv eller???

  jag skriver att vad Svd skriver kan uppfattas som ett inlägg för SD, sen kommenterar jag kommentarer till artikeln där SD folk ondgör sig över de usla icke svenskarna som smiter från sina straff, sen kommenterar jag att det borde väl ändå vara i SD s linje att de åker härifrån, sen kommer lite fakta från BRÅ och där ser det ju inte ut som om det är någon stor andel som sticker. även om jag håller med om att de är alltid ett problem när dömda ej sitter av sin tid.

  SvaraRadera
 3. Erik

  vadå jude??? han är svensk medborgare sedan födseln!!!
  när invandrade dina förfäder???

  SvaraRadera
 4. SD eller inte... Vad är de för mening att ha fängelser eller straff om man inte behöver sitta där? Sedan vad är för idiot som hittat på att straff ska preskriberas?? Hur de ens lyckas sticka från fängelse och behöver sedan inte ens sitta återstående tid är ju helt ofattbart. Rymmer du ska du ha ännu längre fängelse när du kommer tillbaka.
  Då är det ju bara göra lite bankrån. Misslyckas det, drar man till Thailand ett par år. Går det bra så kan man bo lyxigt i Sverige. Vilken parodi!

  SvaraRadera
 5. Blivande bov

  kan inte annat än hålla med om att allt vad som kallas preskription är ett hån mot den som varit utsatt för ett brott och för oss som tror på en rättstat

  SvaraRadera