onsdag 18 februari 2009

GM vill att Maud betalar - men icke sade nicke

Stå på dej Maud

SAAB bygger roliga bilar, jag har haft flera och har en nu, men fler än jag behöver köpa dem, för SAAB har ju inte ens gått med vinst under högsta högkonjunktur. Sen har GM som ägt bolaget i flera år inte vetat vad de skall göra med SAAB, och har därför misskött bolaget och inte gjort något alls, det är då GMs ansvar att SAAB idag står med ett modellprogram som inte tilltalar marknaden.

Skall Sveriges skattebetalare på grund av GMs misslyckade gå in och stödja SAAB? som vanligt reagerar vänsterblocket med ryggmärgen och sin syn på statligt ägda företag med ett rungande, javisst ska vi det!

Men minnet är kort, de svenska varven fick uppemot 65 miljarder i stöd på 70 och 80 talen, inflationen sen dess har varit på flera hundra procent, hur kunde det bli så mycket? Jo när man väl börjat skicka pengar så är det svårt att sluta för då går alla tidigare satsade pengar åt skogen.

Det är ju precis vad som kommer att hända här, det kommer inte att räcka med de pengar som tals om nu, det kommer snart krav på nya slantar.


SvD SvD2 SvD3 DN DN2 SDS AB AB2 AB3

1 kommentar:

  1. Kan inte mer än hålla med . Ska SAAB finnas kvar så får dom nog satsa på nåt annat än bilarna dom bygger nu , använd fabriken/tekniken/kunnande/anställda/ till nått annat som genererar vinst måste väl finnas nåt dom kan göra.

    http://mr-burcolio.påwebben.se/

    SvaraRadera